Pár évtizeddel ezelőtt még megírtuk szépen, gyöngybetűkkel a szerelmes levelet, gondosan leragasztottuk a borítékot, felbélyegeztük, és elvittük a postára. Ma nem olvasná el senki, mert a világ megváltozott: a párokat négyszavas üzenetek kötik össze. Már nem remeg a kéz a feltépett boríték fölött, nincs elbocsátó, szép üzenet, csak egy gyors „delete”. Az online tér a mai vasárnapi korzó. Ott ismerkedünk. Szemezgessünk kicsit a gyöngyszemekből!

csajozos.jpg

„Mizu?”

Ufff… Nálam ez a „mindjárt főbe lövöm magam” kategória. Mit érhet az a férfi, aki vadidegenként rád ír, és ezzel rukkol elő? Fiúk, komolyan. Mégis milyen választ vártok? Kuka.

„Hogy lehet, hogy egy ilyen gyönyörű nőnek nincs senkije?”

Na bumm! Lehetek én bármennyire szép és csinos, ha a lelkem mélyén maga vagyok az ördög. Vagy: tökéletesek az idomaim, de a négy fal között előbújik belőlem a házisárkány. Egyébként pedig a szépség relatív.

„Csini vagy, talizunk?

Ennyire futja? Ne lepődj meg, ha a címzett válaszra sem méltat!

„Végignéztem a képeidet, megfogtak a szemeid. Olyan tutajosak!”

Ha esetleg valaki nem tudná, mit ért egy férfi a tutajos tekinteten, annak ajánlom figyelmébe a Google-keresőt. Ennél alpáribb szöveg nem létezik!

„Nagyon fájt? Tudod, amikor leestél a mennyből.”

Jaj, hagyjuk már, ez olyan gagyi! Már akkor is gáz volt, amikor még ki sem találták.

„Baj, hogy szeretnélek megismerni?

Tényleg így akarod kezdeni? Amiatt esetleg nem akarsz bocsánatot kérni, hogy megszülettél?

Vajon Casanovának mi volt a titka? Nem volt se jóképű, se túl okos, mégis mindig megkapta azt a nőt, akit kiszemelt magának. A titok: mindig teljesen ráhangolódott vágya aktuális tárgyára. Őszinte volt, kedves és odaadó, heves odafordulásával inspirálta a nőt, de ez „vice versa” történt. Őt is inspirálta a nő. Ezért aztán Casanovánknak senki se tudott ellenállni.

Szlávik Cyntia

Kapcsolódó írásunk: Casanova titka

Új Nő csapata