Ami szinte senkinek sem áll jól, nyárra mégis divatba jött! A kétezres évek elején Britney Spears ezt a nadrágot választotta a vörös szőnyegre, így nem csoda, hogy mindenki őt szerette volna utánozni. Húsz év múlva a tervezők leporolták ezt a régi darabot, ami újra sokak kedvenc viselete lett! 

Ugyan már a Blumarine márka is kacérkodott a csípőnadrágok újraélesztésével, de igazán nagy áttörést a Miu Miu 2022-es tavaszi kollekciója hozott – na, és persze Nicole Kidman legújabb Vanity Fair címlapja. Kikiálthatjuk: újra divatba jöttek a csípőnadrágok!

csiponadrag-kezdo.jpg

A divat íratlan szabálya szerint a trendek húszévente kerülnek újra reflektorfénybe, így nem meglepő, hogy a kétezres évek trendjei szépen lassan kúsznak vissza a kifutókra – s ezzel együtt a divatlapok hasábjaira. Ennek értelmében nem kellett sokat várni arra se, hogy újra divatba jöjjön a csípőnadrág.

csiponadrag-kiemelt.jpg

A csípőnadrág, ami szinte senkinek sem áll jól. Sokak szerint kifejezetten ízléstelen darab, s azonnali „divatrendőrségért” kiált.

Az ezredfordulós trendeket lehet szeretni és utálni, de úgy tűnik, muszáj lesz megbarátkozni velük, hiszen egyre jobban beépülnek a fiatalok öltözködési kultúrájába.

csiponadrag-1.jpg
Missoni és a Blumarine 2022-es tavaszi kollekciója és Paris Hilton, csaknem 20 éve

Biztos vagyok benne, hogy sokakban még él a kép, mikor viseltek utoljára csípőnadrágot. Sőt, azt a boldogságérzetet is fel tudják idézni, mikor a szekrény mélyére került a darab. Kétség sem fér hozzá, hogy az ezredfordulón még más nézeteket vallottak a divatról, de mára nyíltan kimondhatjuk: ez a trend hiperszexualizálta a nőket, és toxikus diétába kergette a divat megszállottjait.

Az előrejelzések szerint a csípőhangsúlyos darabok újjáéledése akkor következik be, mikor végleg kilábalunk a melegítőnadrágokkal teli világjárványból. S mikor az emberek újra fel akarnak öltözni, és végre megmutatni a testüket... A dizájnerek úgy vélik, hogy 2022 nyara a tökéletes időpont erre.

Hiába bírt Britney Spears, Christina Aguilera vagy épp Brittany Murphy hibátlan alakkal; biztosan ők is feszengve érezték magukat ebben a csípőnadrágos módiban. Hisz fotósok serege előtt élték mindennapjaikat, akik minden egyes plusz grammot dokumentáltak... A hétköznapi nőkről ne is beszéljünk, akiknek kötelező volt követni a sztárok által viselt trendeket.

Szerencsére az idők változnak. Egy olyan világban élünk, amikor a „tökéletes test” fogalmát megpróbáljuk újradefiniálni. Szóval, mára a trendeket sem muszáj eszeveszetten követni. Az emberek azt hordják, amit akarnak, és sohasem volt ennyire egyszerű nemet mondani egy trendre, mint napjainkban. Kendall Jenner és Bella Hadid is éppúgy hord magas derekú nadrágot, mint extra csípőnadrágot. Napjaink divatját a személyiségünk formálja.

csiponadrag-2.jpg
Britney Spears, aki igazán sosem mondott nemet a csípőnadrágra...

Míg Mariah Carey 1999-es Heartbreaker című videóklipjében bátran felvállalta úszógumicskáit, addig Shakira 2001-es Whenever, Wherever klipjében már tökéletes testtel kápráztatta el a rajongóit és a férfiak hadát. A pontot az i-re mégis Nicole Kidman tette fel, mikor 54 évesen tökéletes kockahasat villantott a Vanity Fair címlapján.

minden_reggel_ujno.sk_274.png

Az ünnepelt színésznőt épp csak visszafogatta Hollywood, s máris első számú „trendszetterré" lépett elő, hiszen az elsők között viselte a Miu Miu ezredfordulós hagyatékát. Kidman szoknyája nemcsak csípőhangsúlyos, de extra mini is – pont, mint Christina Aguilera szoknyája volt a VMA 2002-es gáláján.

A trendnek Kylie Minogue is hódolt, a 2002-es Fever turnéján, ahol Swarovski kristályokkal díszített miniszoknyában lépett színpadra.

csiponadrag-3.jpg
Nicole Kidman és Chiara Ferragni a sokat emlegetett Miu Miu kollekció darabjaiban

Hiába a trend megosztó jellege, néhány ember számára sosem ment ki a divatból – az egyik ilyen híresség Britney Spears, aki kemény munkával tartja magát a topon, és ma is szinte csak csípőnadrágot visel... Boldognak, sőt, felszabadultnak tűnik benne.

Kétség sem fér hozzá, hogy ez provokatív trend! Végül is ez a lényege, ezért szeretjük. A viselőik szexinek érzik magukat benne; és ehhez joguk van. Valójában ez a trend nem a nadrágról szól, hanem az általa képviselt filozófiáról. Gátlástalan magabiztosság ez a javából!

Kász Attila
Cookies