A Valentin-napot hivatalosan is az év legmegosztóbb napjai közé sorolhatjuk, hiszen ilyenkor mindig két táborra oszlik a nagyérdemű. Pontosabban: háromra. 

A szerelem és szeretet éltetőinek ez egy nagyon pozitív, mosolygós, rózsaszirmos ünnepnap, amikor végre megvillanthatják a legodaadóbb és legcsodálatosabb énjüket: apró ajándékokkal halmoznak el mindenkit, és egész álló nap egy cukorvattából készült felhőcskén táncolnak örömükben.

valentines-kezdo.jpg

Őket követik a „nekem mindegy, minden mindegy” életérzéssel rendelkező, az év legromantikusabb és legszentimentálisabb ünnepét is csak egy vállvonogatással elintéző, közömbös emberkék, akiket nem lehet se csokival, se apró meglepetéssel lefizetni eme „teljesen átlagos”, februári napon. A sort pedig az a bizonyos harmadik csoport zárja, azokkal az emberekkel az élen, akik a pirosat is mindig szürkésfeketének látják – ők az antivalentinesek, a lázadók, akik kendőzetlenül a világ tudtára adják, hogy egyáltalán nem lelik örömüket ebben a giccses, teljesen túlhájpolt, cukormázos napban.

„Mert ez is ugyanolyan nap, mint a többi, és ne csak ma szeressék egymást az emberek. Különben is: mekkora biznisz ez a virágárusoknak és az éttermeknek! Brumm-brumm...” Ám mint tudjuk, mind másak vagyunk, úgyhogy csak óvatosan azokkal az előítéletekkel!

Mi most mindenkire egyformán és jószívvel gondoltunk, és hoztunk néhány ötletet azoknak, akik imádják a Valentint, ugyanakkor azokról sem feledkeztünk meg, akiknek szükségük van egy kisebb túlélőcsomagra, hogy ne fintorogják végig e csillámportól ködös, mézesmázos napot. Na jó, a közömbösökkel most éppen nem számoltunk, mert biztosak vagyunk abban, hogy ők már rég továbbkattintottak, és egy másik cikkünket olvasgatják. Elnézve!

Lássuk elsőként a lázadókat!

Igen, jól tudjuk, hogy már a Valentin-napot megelőzően is minden a túlcsorduló szerelemről szól, ráadásul megsokszorozódnak a páros szelfik a közösségi oldalakon, amitől kisebb rosszullétek törnek ránk, de íme, néhány trükk, hogyan éljük túl ezt a tündibündi napot!

 • Ez nemcsak a szerelem, hanem a szeretet napja is!
  Biztosan van olyan ember az életedben, akit nagyon bírsz, kedvelsz, szeretsz – legyen az testvér, szülő, barát, barátnő –, ezért ha másért nem, legalább értük próbáld meg többszörösen átlélegezni ezt az ünnepnek nevezett hacacárét. Attól, hogy százszor elmondod, és kiposztolod a faladra, hogy mennyire utálod a Bálint-napot, attól még nem marad el, idén sem. Egyszerűbb, ha átállsz a közömbösökhöz, és vállvonogatva teszed tovább a dolgodat. Elvégre: ez is ugyanolyan nap, mint a többi. De nézd a másik oldalát...
 • Mégpedig azt, hogy ezen a napon mindenki a kedvedben jár majd.
  A kollégáid és a környezeted teljes Valentin-napi lázban ég, ami azt jelenti, hogy ilyenkor még több szívességet tesznek meg neked, annak, aki egész nap csak morog és morog. Most az egyszer élvezd ki, hogy a kedvedben akarnak járni, főzzenek neked finom kávét, s ha megkínálnak sok-sok finom sütivel, fogadd el, és egyszerűen élvezd ki az összes all inclusive pillanatot! 
 • Mémek, móka és spontán program!
  A Valentin-napi trollok ezekben a napokban jól kibeszélhetik azokat, akik imádják a szívecskéket meg a csillámpónikat. Ha te is közéjük tartozol, gyárts néhány mémet, és küldd el azoknak, akik együttéreznek veled. A móka mellett pedig estére szervezzetek egy jó kis borozást, sörözést vagy filmnézést. Éljenek az antivalentinosok!

hirlevel_web_banner_1_301.jpg

S most jöjjenek azok, akik imádják a szerelemtől és szeretettől túlcsorduló, cuki és még annál is bűbájosabb Bálint-napot!

 • Örömszerzés mindenekfelett!
  Szív alakú tojás reggelire, asztalfoglalás két főre, apró csoki és csodás virág a szeretteinknek? Igen, igen és igen! Nincs jobb és szebb érzés a világon, mint amikor örömet akarunk szerezni másoknak – mi ezt az életérzést teljes mértékben támogatjuk. Elő a gáláns szokásainkkal, és lepjünk meg mindenkit, akit kedvelünk és szeretünk!
 • A randi, a titkos légyottok, valamint a baráti és családi összejövetelek nagy napja.
  Vagyis egy újabb jó kis alkalom, hogy összeüljünk azokkal, akiket igazán szeretünk. Nemde? Legutóbb a karácsony volt ilyen, de arra már alig emlékszünk. Lepjük meg barátainkat, családunkat és szerelmünket, vegyünk nekik csokit, főzzünk vacsorát, vagy foglaljunk asztalt. Töltsük a napot és/vagy az estét azokkal, akiket igazán szeretünk!
 • Adj hálát, ajándékozz vicceset, és legyen jókedved!
  Csudajó dolog, ha van miért és kiért hálát adni a nap végén. Ezt tedd meg minden egyes nap, a Valentin-napon pedig légy minden eddiginél lazább: az utálkozókat lepd meg a világ leggiccsesebb, flitteres képkeretével (vagy mémekkel), a kollégákat finom, szív alakú süteménnyel, a szeretteidet pedig élményekkel (masszázskupon, vacsora, kirándulás). A lényeg, hogy semmi se szegje kedvedet! Hiszen a szerelem, a szeretet az, ami éltet, életben tart, széppé és boldoggá tesz minket, embereket. Ha másért nem, ezért már megéri.
Dunai Mira
Cookies