„Magyarul beszélek, ez biztos. Ő mégsem érti, mit mondok. Hogy lehet ez?”

A férfiak nem szántszándékkal ilyenek. Sokan vannak, akiknek lelkifurdalásuk van emiatt. A férfiak egyszerűen másak, mint a nők. Másképp jár az eszük, és hiába beszélünk érthetően, ők a szavaink értelmét egészen másképpen magyarázzák. Így űz tréfát velünk a természet.

ezt-mondom-ezt-erti-kezdo.jpg
(© Lara Zankoul)

A nők könnyebben fejezik ki magukat, és nem jelent gondot az sem, ha figyelni kell a másikra. A nők húszezer szót ejtenek ki naponta, a férfiak hétezret. A férfiak felfogóképessége a harmincadik életév után kezd gyengülni, a nőké csupán a változókor körül. Legalábbis ezt állítja John Gray amerikai pszichológus.

Miért nem figyel rám?

Mert túlságosan belemerül a probléma megoldásába. John Gray szerint stresszhelyzetben a férfiak első reakciója a tett, a nőké a szó. Ha egy férfival egy problémát boncolgatunk, ő annyira belemerül a megoldás keresésébe, hogy képtelen még a mi véleményünkre is figyelni. Csak akkor könnyebbül meg, ha szólunk neki, hogy a megoldás az, ha meghallgat bennünket. Akkor már nem töri a fejét, és talán még empatikus is tud lenni.

A houstoni egyetem pszichológusai arra voltak kíváncsiak, hogy a férfiak miért hajlamosak szőnyeg alá söpörni a problémákat. Kiderült: azért, hogy a hallgatással megtartsák a fölényüket. Ha nem beszélnek, a partnerük csak találgathat, hogy mire gondolnak. A nők is elsajátíthatnák ezt a taktikát!

A férfiak nem szeretnek beszélni a szerelemről. A férfiak megélni akarják a kapcsolatot. „Ha már magyarázni kell egy kapcsolatot, régen rossz. Az azt jelenti, hogy vége. Gyorsan lépjünk le!”

Mit hallanak ki kérdéseinkből a férfiak?

A nő ezt mondja: „Figyelj, beszélnünk kellene!” És ezt gondolja: „Valami fontosat akarok mondani.”
A férfi ezt hallja: „Ezt eltoltad, barátocskám.”

A nő ezt mondja: „A főnököm egy szörnyeteg. Iszonyú napom volt.” És ezt gondolja: „El szeretném mondani, miért vagyok rosszkedvű.”
A férfi ezt  hallja: „Mondd azt, hogy próbáljak jobban kijönni a főnökömmel.”

minden_reggel_ujno.sk_376.png

A nő ezt mondja: „Mi a véleményed: szexi ez a nő?” És ezt gondolja: „Mondd, hogy ÉN vagyok szexi.”
A férfi ezt hallja: „Vigyázat! Válaszolni tilos!”

A nő ezt mondja: „Sajnálom, hogy nehéz napod volt. Nagyon fáradt lehetsz.” És ezt gondolja: „Azt akarom, hogy tudd: együtt érzek veled.”
A férfi ezt hallja: „Sajnál, mert egy rakás szerencsétlenség vagyok!”

–varga–
Cookies