Az arcmaszkok új éráját kezdjük: ma már fényterápiával erősítik fel a szépítő hatást, vagy magát a fényt használják fiatalításra és bőrkisimításra. A fénnyel dolgozó arcmaszkok csodát tesznek.

A LED fényterápia (fotonterápia) állítólag helyettesítheti a klinikai vagy szalonban végzett kezelést. Azt beszélik, a legjobb megoldás, ha azt akarjuk, hogy ránctalan, hibátlan és ragyogó legyen a bőrünk. New York-i kozmetikusok szerint a fénykezelés fontos szépségápolási mód. A tanúsítvánnyal ellátott LED arcpakolásoknak biológiai hatásuk van, elősegítik a  kollagéntermelést, és jótékonyan hatnak a bőr sejtjeinek receptoraira. Invazív beavatkozások nélkül is serkenteni tudják a  vérkeringést, tápanyagokat és oxigént szállítanak a bőrbe.

fenyterapia-kezdo.jpg
(Kép forrása: allure.com)

Hol keletkezett a LED fényterápia?

Legelőször a NASA végzett kísérleteket azzal, hogy a LED fény milyen hatással van az emberi bőrre. Az űrhajósok különféle sérüléseket szenvedtek a  világűrben, és a fénysugárra várt a feladat, hogy meggyorsítsa a sebek gyógyulását. A mai arcmaszknak, amely LED fényt állít elő, mind a bőr, mind a szem szempontjából biztonságosnak kell lennie.

A szín nem hatolhat be a szembe – nem is hatol, így nem károsítja a látást. A maszkban keletkező LED fényt legegyszerűbben úgy írhatjuk le, mint a különböző frekvenciájú elektromágneses sugárzás látható részét. Különféle hullámhosszt ér el, intervallumonként 390 és 760 nanométer között.

A kezelés alatt a fény energiaáramlás formájában hatol be a bőrbe. A fény változatos hullámhosszának köszönhetően a bőrápoló kezelésnek különböző pozitív hatásai vannak. 

Kék fénnyel a tiszta bőrért

A kék LED fény 470 nanométer hullámhosszt ér el. Csökkenti a pattanásokat okozó baktériumok számát. A bőr az elnyelt fénysugarak hatására olyan molekulákat termel, amelyek megszüntetik a pattanásokat előidéző okot. Naponta néhány perc is elég, és a pórusok összehúzódnak, megszűnnek az apró gyulladások. A kék fény baktériumölő és gyulladásgátló hatással rendelkezik.

fenyterapia-piros-led-maszk.jpg

A vörös fény öregedésgátló hatású

Ebben a színtartományban különféle árnyalatok találhatók, amelyek más és más síkon fejtik ki hatásukat. Némelyik a mikrokeringést gyorsítja, táplálja az új sejteket, gyorsítja a sebgyógyulást. Mások közvetlenül stimulálják a kollagéntermelést. A kollagénrostok felélednek, ennek következtében kollagén termelődik, a bőr gyorsabban regenerálódik, felszíne kisimul.

A rózsaszín és vörös LED fény hosszabb kezelés után elősegíti a hegek gyógyulását és a pigmentfoltok megszűnését.

A sárga fény az ellenálló képességet javítja

Az 590 nanométer hullámhosszal rendelkező sárga LED fény erősíti a nyiroktermelést, méregtelenít, enyhíti a bőrpírt és a bőrbetegségek tüneteit. A sárga fénnyel való kezelés után a bőr finomabb, ellenállóbb, megszabadul a szabad gyököktől, amelyek az öregedést okozzák.

Zöld fénnyel a fáradtság ellen

Az 520 nanométeres hullámhossz a zöld fényre jellemző. A zöld fénnyel kezelt bőr színe természetesebb lesz. Sokat segít a pattanások eltávolításában, a faggyútermelés csökkentésében, a pigmentfoltok és duzzanatok megszüntetésében, és a stressz ellen is hatásos.

fenyterapia-maszk-arany.jpg
Palsar 7 LED maszk – 138 € (Kép forrása: hledejceny.cz)

A LED pakolás nagy előnye

Semmiképp ne használjuk a fényvédő krém (SPF = Sun Protection Factor) felvitele után, mert blokkolja a fényt. A szérumokat és bőrápolókat a LED fénnyel való kezelés után használjuk, mert ekkor a bőr meleg, és jobban befogadja az összetevőket. Több pakoláshoz bőrápoló készítményeket is ad a gyártó.

A LED pakolásokat hetente háromszor alkalmazhatjuk 10-15 percig, hacsak a gyártó másképpen nem javasolja. Bizonyos arcmaszkokkal akár tíz évet is letagadhatunk – ezeket persze drágábban adják. A Rio Beauty amerikai termék, több mint 300 euróba kerül – de rendelhető maszk már 30 euróért is.

minden_reggel_ujno.sk_81.png

Varga Klára
Cookies