A dunaszerdahelyi Farkas Tamásért (36) bolondulnak a nők. Vagány külleme – tetkók, szakáll, muszklis vállak – csak úgy vonzza a női tekinteteket. A szelíd tekintetű orvosdoktor kérdéseink hallatán megszeppen. Ám a szeriózis tekintet mögül hamar előbújik a gyermeki mosoly. Tamás állta a sarat, bár a kíváncsiságunk néha egészen zavarba hozta...

Hogyan képzelsz el egy tökéletes új évet?

– Kevés beteggel – mosolyog. – Elég annyi, hogy az új évet egészségben és szeretetben töltsük, szeretteink körében.

– Mit szeretsz a női nemben, és mit nem?

– Szeretem, ha egy nőnek vág az esze, van humorérzéke, megértő és hűséges. Azt viszont nem díjazom, ha nem tudja kimutatni az érzelmeit. Szeretem, ha a barátnőm akceptálja azt, ami számomra fontos. Nekem a munkámból kifolyólag kevés a szabadidőm, de nagyon szeretek edzeni. Nem szeretem a drámát, a hisztit, a féltékenységet.

– Mesélj a munkádról! Mit szeretsz, és mit nem szeretsz benne?

– Tudni kell, hogy én először diplomatának tanultam, nemzetközi kapcsolatok szakon. Huszonhét éves koromban jelentkeztem az orvosira. Mivel édesanyám és édesapám is orvos, ezért igyekeztek más irányba terelni, mert tudják, mennyi fáradsággal, lemondással és felelősséggel jár az orvosi hivatás. Viszont én éppen azt szeretem benne, hogy ténylegesen csinálok valamit, akár a két kezemmel. A sebészetben minden egyes mozdulat számít, gyorsan kell tudni dönteni, és fontos a kézügyesség. Nagy boldogság az, hogy az ember tud segíteni a másik emberen. Továbbá fontos számomra, hogy jól végezzem a dolgomat, egyszóval: maximalista vagyok. S pont ez hátráltat, mert fokozza a stresszt.

farkas01.jpg

– Mi a fontos az életben? A siker? A szerelem? A munka, egy szép hobbi?

– Mindenből egy kevés. Nekem például fontos a hobbim, a CrossFit, mert kioldja belőlem a feszültséget, és egyensúlyba hoz. Az egészség és a szeretet pedig boldogsággal tölt el.

– Véleményed szerint mi a férfi és a nő feladata az életben?

–A férfi feladata, hogy a bányában dolgozzon. A férfi családot alapít, és eltartja a családját. A nő a férfinál sokkal emocionálisabb és empatikusabb lény. A nő a szeretet! S mert belőle ered az élet, ezért az ő feladata, hogy összetartsa a családot.

– Milyen az abszolút szép nő?

– Minden nőben van valami szép. Nekem például nincs ideálom: a szőke, a barna, a magas, az alacsony, a zöld szemű vagy barna nő is tetszik. A nő sok kis apró és izgalmas alkotórészből összerakott műalkotás. Éppen ezért minden nőben van valami szép, valami más, egyedi.

– Milyen az abszolút okos nő?

– Az már férfi. Viccelek! Fontos, hogy egy nő legyen tanult, tudja, hogy hány világháború volt a történelem során. Az okos nő jól empatizál másokkal, ami megkönnyíti számára, hogy megértse a másikat. Az okosság nem csupán a lexikai tudást jelenti, az okos nő más nézőpontból is magáévá tudja tenni a témát, és nyitott az új információkra. Az okos nő tud alkalmazkodni, gyorsan gondolkozik, tud érvelni, van megjelenése, ügyes...

– Elmennél apasági szabadságra?

– Nem. Egy sebész nem maradhat ki két évre a munkából. Bár amúgy sem vállalnám be, mert szerintem ez a nő dolga. Férfi vagyok, én nem tudok szoptatni.

web-bannerek-hirlevel-02_5.jpg

Tudsz főzni vagy pelenkát cserélni?

– Enni imádok, főzőcskézni se kedvem, se időm. Azt szoktam mondani, hogy én vagyok a tojásrántotta koronázatlan királya. Ennyit tudok, és nem is szeretnék magasabb fokozatra kapcsolni. Pelenkát tudok cserélni, az nem jelent gondot.

– Gyűjtöd vagy költöd a pénzt? 

– Nem tudok spórolni. Két-három napra szoktam bevásárolni, és mindig nagy összeget hagyok az üzletben. Nem olcsó az élet, és fogalmam sincs, hogyan lehet minimálbérből megélni. Bár párban biztosan könnyebben megy a beosztósdi.

– Ki fizessen egy randin: a nő a magáét vagy a férfi mindkettőjük számláját?

– Amíg van pénzem, addig én fizetek. Ezt így illik, így helyes.

– Van példaképed?

– Az édesapám. Ő szintén orvos.

– Van családod, gyereked?

– Nincs, egyedül élek. Félek is, hogy túlságosan hozzászokom a legényélethez. Ma még elképzelni sem tudom, hogy tudnék 32 órás műszak után még otthon is megfelelni. Ezért választanak az orvosok orvost vagy szakmabelit párnak – így fél szóból is megértik egymást, nem kell felesleges köröket futni.

– Mit gondolsz, miért vállalnak később gyereket a mai lányok?

– A lányok tanulnak, s alig kezdenek dolgozni, máris 26 évesek. Találnak valakit, ám ha szakítanak kétszer, hopp, mindjárt betöltik a 30-at! Egyébként ezt nem látom nagy gondnak, legalább érettebbek lesznek a házasságra.

– Mi tetszik neked a mai lányokban, és mi az, ami nem tetszik?

– A műszájjal, a műcicivel nincs semmi bajom, ha esztétikus. Ám én fontosnak tartom a belbecst is, a jó modort, és ezzel nincs mindig minden rendben. Az sem tetszik, hogy sok lány nem monogám – e téren persze mi, férfiak sem jeleskedünk. Azt hiszem, hogy a közösségi média jól tévútra viszi az embert. A lányok sokszor olyan ideálokra hajtanak, akik erkölcsileg sem járnak jó példával elöl.

– Mit szólsz ahhoz, hogy a nők kevesebb pénzt kapnak ugyanazért a munkáért, mint a férfiak?

– Ha ugyanazt a munkát végzi, ugyanúgy, nem szabadna, hogy sérüljön az egyenlő bér elve. Ha nehéz fizikai munkáról van szó, ahol a pasi jobban teljesít, akkor viszont ne csodálkozzunk a különbözeten.

– Milyen egy abszolút okés pasi, aki minden szempontból rendben van? Milyen legyen?

– Ne legyen szélhámos! Szeresse a családját, legyen hűséges, tisztelje a nőt, ne legyen erőszakos. Törődjön magával, legyen becsületes, legyen hivatása vagy tisztességes munkája, és tudjon gördülékenyen társalogni. Továbbá ne negyvenévesen akarjon bulizni. Mikor a férfinak családja lesz, szintet lép.

–derzsi–

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg