Van valami páratlan romantikája annak, ha az ember egy középkori erődítmény alatt kortyolgathatja a rozéfröccsét, miközben a körülötte állók egy emberként tombolnak a magyar popzene legfelkapottabb előadóinak szólamaira. Az Új Nővel a füleki VárLak Fesztiválon jártunk: először, de biztosan nem utoljára!

Az egyébként csendes kisváros augusztus utolsó – s egyben legforróbb – napjaira a felvidéki kulturális élet pezsgő fővárosává vált. Közéleti személyiségek és neves művészek, színészek, előadók és zenészek költöztek Palócföld legimpozánsabb várromjának udvarába, s töltötték meg élettel a térséget. (© Fotók: Schnelzer Zoltán)

varlak-fesztival-kezdo.jpg

Az Új Nő csapatával aligha találhattunk volna megfelelőbb alkalmat arra, hogy találkozzunk helybéli olvasóközönségünkkel! Két beszélgetéssel készültünk, melyekben a női lét kérdéseit és a nő kiteljesedésének lehetőségeit feszegettük – más-más aspektusokból. 

A fesztivál szombati napján a Tabudöntögető podcast élő felvételére került sor a pajtaszínházban, ahol szerkesztőségünk tagjai – Darnay Krisztina lapmenedzser, valamint Novák Zita, Varga Henrietta és Olláry Ildikó újságírók – beszélgettek arról, hogy mit is jelent nőnek lenni 2023-ban. 

varlak-fesztival-1.jpg

varlak-fesztival-2.jpg

varlak-fesztival-3.jpg

Vasárnap pedig Fülek tehetségét, Kerekes Vica színésznőt köszönthettük az 5 órai tea című műsorunk kihelyezett forgatásán, akit az otthonához fűződő viszonyáról és a belső egyensúly megtalálásáról kérdeztünk. (A felvételek hamarosan megtekinthetők a YouTube-, illetve meghallgathatók a Spotify-csatornánkon.)

varlak-fesztival-4.jpg

varlak-fesztival-5.jpg

varlak-fesztival-6.jpg

varlak-fesztival-7.jpg

varlak-fesztival-8.jpg

„Hogy miért érezzük fontosnak, hogy személyesen is találkozzunk veletek? Mert nektek írjuk a magazint. Elsősorban nektek, szlovákiai magyar nőknek!” – hangzott el füleki kolléganőnk, Varga Heni köszöntőbeszédében, mely hajszálpontosan összegzi az Új Nő misszióját. Azaz minél több értéket, kultúrát és öntudatot adni a felvidéki magyar nőknek: akár a magazin hasábjain keresztül, akár személyesen! 

varlak-fesztival-9.jpg

varlak-fesztival-10.jpg

varlak-fesztival-11.jpg

Szlovákia mely településén találkozna velünk legszívesebben? Küldje el javaslatát rövid indoklással az office [at] ujno.sk (office [at] ujno.sk) ímélcímre, s érdeklődés esetén az eseményt megszervezzük Önöknek.

Köszönjük a lehetőséget, VárLak Fesztivál; köszönjük az élményt, Fülek!

elofizetes_uj_no.png

Új Nő csapata
Cookies