Legendás dallamok, átütő színpadi pillanatok, sármőrök, komikák és dívák. Nagyszabású gálaműsorral „hetvenkedett” február elején a Komáromi Jókai Színház! A jeles eseményre mi is előkerestük kedvenc rúzsunkat és legsikkesebb koktélruhánkat, hogy együtt emeljük pezsgővel tele poharunkat a színészekkel a társulat 70. jubileumára.

Hetven év. Mondhatni, egy emberöltő van a Komáromi Jókai Színház mögött. Voltak nehéz időszakok, de a színészek elhivatott munkájának köszönhetően ebből a nézők semmit sem észlelhettek. Képriportunk következik!

2w1a9371_csefalvay.jpg

A Komáromi Jókai Színház jogelődje, a Magyar Területi Színház 1953. január 31-én tartotta első, Tűzkeresztség című előadását. Ennek állított emléket február 4-én a Hetvenkedünk! című, közel három és fél órás jubileumi előadás.

dji_0245.jpg

Az est házigazdái Hostomský Fanni és Béhr Márton voltak, a műsort Olasz István, a társulat vezetője és Pálinkás Andrássy Zsuzsanna, a színház korrepetitora állították össze.

2w1a9505_csefalvay.jpg

A színház történetének legfontosabb állomásait Gál Tamás, a Komáromi Jókai Színház igazgatója elevenítette fel.

2w1a9391_csefalvay.jpg

Majd Czajlik Józsefnek, a kassai Thália Színház igazgatójának megindító szavalata következett, aki József Attila A Dunánál című versét adta elő. A fenntartó, Nyitra megye nevében Becse Norbert megyei képviselő köszöntötte a nagyérdeműt.

2w1a9403_csefalvay.jpg

Az olykor nevettető, máskor elgondolkodtató, megint máskor gyönyörködtető gálaest ízelítőt adott a színház valaha volt legsikeresebb produkcióiból. A fellépő művészek újra színpadra állították legkedvesebb alakításaikat, így a társulat tagjai s a közönség együtt nosztalgiázhatott.  

cs1_8033_csefalvay.jpg

A gála műfajok széles skáláját vonultatta fel. Mind az opera, mind a rap nagy sikert aratott: hasonló ováció fogadta a Figaro áriáját előadó Fabó Tibort...

_d4a1384.jpg

... mint a Krúbi Dobd fel magad! című számát megszólaltató Matusek Attila – Béhr Márton alkalmi rapduót.

2w1a0086_csefalvay.jpg
Matusek Attila konfettiben úszik

Egyetlen dallamos szó, Felicità – avagy a színpad a romantikáé! Az Anconai szerelmesek című előadás méltán híres slágerét Ollé Erik és Holocsy Krisztina énekelték.

_d4a1432.jpg

„A házunkba költözött egy bitang jó fej, szédületes jampi – ismerjük el!” Kevesen tudják, hogy a Hungária együttes nagy sikerű dalában Fenyő Miklós a „szédületes jampit” Hámor Rezsőről (1990-től: Hauer – a szerk. megj.), a világhírű cukrász, Hauer Rezső unokájáról, a Syconor zenekar alapítójáról mintázta. A Multimilliomos jazzdobos Tóth Károly és Szabó Viktor előadásában került színpadra.

_d4a1956.jpg

A gála szívhez szóló jelenettel zárult: az est folyamán fellépő művészek együtt énekelték Dés László és Geszti Péter szerzeményét, a Pál utcai fiúk musical Mi vagyunk a Grund! című slágerét. (A Molnár Ferenc világhírű ifjúsági regényéből készült darab március 24-én, péntek este kerül a Komáromi Jókai Színház közönsége elé.)

2w1a0142_csefalvay.jpg

„A színházat nem életben tartani – a színházat fejleszteni kell!” – A tervekről, célokról s az intézmény jövőbeli kilátásairól Gál Tamás színházigazgató szólt néhány szót a gálát követő állófogadáson.

_40a7120.jpg

Az Új Nő csapata is ott járt az előadáson: januári számunk egyik címlapsztárjával, Tóth Károly színésszel is készítettünk egy közös fotót.

_40a7024.jpg

Koccintás, ünneplés és rengeteg nevetés: ezek jellemezték az est hátralevő részét. Távozásunkkor pedig alighanem egy emberként kerített minket hatalmába a remény, hogy hetven év múlva ugyanitt már egy másik generáció méltatja majd a Komáromi Jókai Színház történetét. Ehhez persze nemcsak színpadra termett tehetségekre – de műkedvelő közönségre és lelkes kultúratámogatókra egyaránt szükség van.

cs1_8100_csefalvay.jpg

A SZÍNHÁZ GÁLAMŰSORÁRÓL KÉSZÜLT TOVÁBBI KÉPEKET GALÉRIÁNKBAN TALÁLJÁK!

⟱⟱⟱

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies