A grunge – ejtsd grandzs, jelentése: piszok – a 90-es években elterjedt és máig népszerű, zenei reformrockkorszak, s talán az eddigi utolsó rockforradalom, mely az amerikai Seattle-ből származik, és melyet olyan bandák virágoztattak fel, mint a Nirvana vagy a Pearl Jam.

Újragondolja és ötvözi a rock, punk, indie rock és hard rock stílusokat. Igazi, lázadó, nyers hangzású garázsműfaj, mely külsőségeiben is kerülte a nagyot mutató, teátrális, megcsinált, tömegízlést kiszolgáló megjelenést. Csak azért is topis és hétköznapi akart lenni.

grunge-indito.jpg

Emblematikus ruhadarabja pedig a kockás flaneling mellett a Dr. Martens bakancs és a Converse tornacsuka lett. Ez az örökség most megint ihletadónak bizonyul, mely által egy szerethető, kényelmes és vagány divat született.

Rétegek harca. Az áttetsző virágminta, a favágó kocka, a kötött pulóver és a turkálós zsákmányként megjelenített nemes prém keveréke egy sajátságos, grunge-királylány megjelenést varázsolt.

allo.jpg

A villantás jópofa játéka a felkaron leledző virágminta megmutatása. Lám, egy bordázottan kötött ruha is tud újat mutatni! Fodros mivolta pedig nagyon is trendi.

tegla-kotott.jpg

Garbó felett viselt, átcsapós flanelruha. Fodros szegélye nőiessé és kedvessé lágyítja a sziluettet.

kek-allo.jpg

Ha átmeneti kabát, akkor kockák, duplasoros gombolás és avarszínek.

kabat-kockas.jpg

Kapcsolódó írásunk: Monokróm ősz

Mórocz Szilvia