Tisztelt Szerkesztőség! Én egy harmincnyolc éves nő vagyok, aki nagyon el van keseredve.

A párommal babát szeretnénk, de pajzsmirigyproblémákat diagnosztizáltak nálam. Ismerősöm ajánlására egy endokrinológushoz fordultam.

gyereket-akarok-de-nem-megy-kezdo.jpg

A körzeti orvosom odaadta a szükséges papírokat. A doktornő háromórás várakoztatás után rám sem nézett, csak szóban a patológiára küldött, mintavételre. És ezzel ki is rakott a rendelőjéből. Egy másik ismerősöm újabb orvost ajánlott nekem, s biztatott, hogy ő majd segít rajtam. Telefonos egyeztetés után időpontot kaptam egy személyes konzultációra.

Egy héttel a megbeszélt terminus előtt azonban csengett a telefonom: az orvosi rendelőből hívtak. A vonal végén ülő nővér egy kérdést szegezett nekem: Hölgyem, maga terhes? Én válaszoltam, hogy nem, nem vagyok az. Ezután azt a választ kaptam, hogy nagyon sajnálják, de akkor bizony nem tudnak fogadni, és letette a telefont.

Nagy nehezen sikerült egy harmadik doktornőhöz bejutnom, de a pajzsmirigyemre ott sem kaptam semmit. A doktornő csak annyit mondott, hogy rosszak a véreredményeim, de még ultrahangos vizsgálatot sem csinált.

Csak egy újabb időpontot kaptam vérvételre és vizsgálatra. A doktornő azzal engedett utamra, ő nem ajánlja, hogy gyermeket szüljek. Akkor azok a nők, akiknek a pajzsmirigyükkel van problémájuk, már ne is szüljenek? Szerintem nekik is joguk van édesanyává válniuk. Ráadásul, mielőtt a rendelőből kijöttem volna, a doktornő még megkérdezte, hogy ez idáig miért nem szültem még. Kicsit furcsa volt, hogy ilyet kérdezett: a pajzsmirigyemet nem kezeli, de számon kéri rajtam, miért nem szültem.

Nem tudom, kihez forduljak, ki az az orvos, aki hajlandó volna kezelni, hogy lehessen legalább egy gyermekem. Vagy talán fizetnem kellene a segítségért? Nagyon el vagyok keseredve, másrészt felháborít az orvosok hozzáállása is.

Elkeseredett nő

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen!

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies