Elég, ha ezeket az apróságokat kipróbáljuk napközben, s garantáltan jobb lesz a kedvünk. Elvégre is nyár van, s ha a napfény nem tud minket jókedvre deríteni, mert éppen munkába igyekszünk kora reggel, akkor se búsuljunk. Íme, néhány trükk:

Reggeli kávé, reggeli séta
Indulj el legalább 15 perccel korábban a munkahelyedre, és most ne a megszokott módon robotolj be egészen az irodád ajtajáig. Ha kocsival közlekedsz, akkor parkolj le kicsit távolabb a munkahelyedtől, ha pedig a tömegközlekedést választod, szállj le egy megállóval korábban a tervezettnél. Nézz ki egy jó kis kávézót útközben, s térj be egy friss és zamatos kávéra, mely garantáltan bearanyozza a napodat! Ha nem vagy kávépárti, akkor ajánljuk figyelmedbe a frissen facsart gyümölcsleveket és a smoothie-kat!

Mit vegyek fel?
Már egy nappal a kínos kérdés előtt gondold át este, mi az, amiben másnap szívesen flangálnál a munkahelyeden. Semmiképp se dönts a tűsarkú mellett, mert az biztosan kényelmetlenné teszi a napodat. Kombináld a színeket, kedvenc nyári és stílusos darabjaidat még előző nap, hogy másnap reggel, a szokásos nyavalygás helyett, pikk-pakk fel tudj öltözni! Így a kávéra és a sétára is jut bőven idő!

Ebédelj az egyik jó barátoddal!
Ha eleged van abból, hogy állandóan a kollégáiddal töltöd az ebédszünetedet, akkor változtass! Bizony, így is egész nap együtt vagytok az irodában. Hívd fel az egyik haverodat, és válasszatok ki egy jó kis helyet, ahol csupa friss és könnyű ebéd vár rátok. Hidd el, tele leszel energiával az ebédszünet után!

web-bannerek-hirlevel-02_0.jpg

Hallgass zenét!
A zene eltereli a figyelmedet a mindennapi gondokról. Munka után semmiképp se felejtsd el meghallgatni a kedvenc nyári slágeredet, mellyel pillanatok alatt mosolyt csalhatsz az arcodra.

Beszélj a szüleiddel, barátaiddal!
Néhány kedves kérdés és szó sokkal nyugodtabb lelkiállapotot eredményez. Ne halogasd felhívni vagy meglátogatni a szüleidet és a barátaidat, hiszen egy kiadós beszélgetés és kacagás százszor jobb hangulatba hoz majd!

Napi egy vicc 
Kötelező napi egy viccet elolvasnod az interneten, csak hogy a humor jelen legyen az életedben. Hiszen az minden bajra és kínra gyógyírt jelent. Ha pedig tetszik a vicc, és meg tudod jegyezni, mondd el másoknak is! Elvégre is mosolygósan szép az élet.

Spórolj!
Legyen otthon egy kis malacperselyed vagy egy óriási befőttesüveged, ahová az apróidat dobálod. Sokkal jobb kedvre derülsz majd, ha látod, hogyan gyarapodik a „készleted”. S képzeld el, milyen jól fog ez majd jönni a jövő nyáron. Hajaj!

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-02_4.jpg