A párkapcsolat első fázisában óvatosan lépkedtek egymás felé, igyekeztek megismerni a másikat. Aztán, ahogy egymást követik az események, hirtelen egy rakás kérdéssel találod szembe magad: Szeretem ezt a férfit/nőt? Ugye nem fogok pillanatok alatt kiszeretni belőle? Lehet, hogy ő nem akar semmi komolyat? S míg dilemmázunk a kérdéseken, sokszor észre sem vesszük, máris komolyra fordultak a dolgok.

1. Nem felezitek többé a számlát
A kapcsolatotok elején egy aranyszabályt fektettek le: az enyémet én fizetem, a tiédet meg te. Hogy is nézne ki az, hogy az összes randit a pasi állja, miközben a nő csak a bolondját járatja vele? Amikor komolyabbra fordul a dolog, a pasi nem kételkedik tovább, a nő pedig hagyja, hogy meghívják. Ez egy modern kori bizalompróba.

2. Ismeri a kedvenc italodat
Ha tíz percet késel a randiról, ennek ellenére ott vár a kedvenc italod az asztalon, akkor biztos lehetsz benne, hogy nagyon odafigyel rád a partnered. Ebből szerelem lesz! Már tudja vagy legalábbis sejti, mi az, amit igazán szeretsz. Amellett, hogy figyelmes pasival van dolgod, ezzel azt jelzi neked, hogy már alig várja, hogy elkezdődjön a randi. A legszebb időszakok egyike...

3. Telefonzár, telefonkód többé már nem titok
Kezedbe nyomja a telefonját, mert a tiéd lemerült, s a kódját is rád bízza. Te pedig elsőként értetlenül állsz a tények előtt, viszont igencsak jólesik, hiszen tudod, ez már a bizalom jele. A bizalom pedig a jó kapcsolat alapja.

4. Nem számoljátok többé a randikat
Az első randi mindig nagyon fontos, a második szintén. A harmadik már egyértelmű jelzés, hogy a dolgok jó irányba haladnak. A negyediknél pedig már nem érdekel titeket, hányadik, egyszerűen csak látni akarjátok egymást. Sőt, ezek már nem is randinak számítanak, hanem ezek már egyfajta összemelegedési rituálék.

honnan.jpg

5. Megengedi neked, hogy bevezesd a szépségápolás rejtelmeibe
 Van az a pillanat, amikor úgy érzed, muszáj a pasidat is bevonnod a rutinodba. Az első alkalommal, ahogy rásandítasz, bár kicsit tart tőle, mégis bevállalja miattad (ezek után soha többet). Megengedi, hogy kipróbáld rajta a különféle maszkokat, de a legvégén mégis oda lyukadtok ki, hogy megállapítja, így is, úgy is gyönyörű vagy, nem kell a sok kence. Se neki, se neked.

6. Még több beszélgetés
 Először megismerkedtek, majd jön néhány furcsa történet és sztori rólatok, amikor szépen lassan kirajzolódik a jellemetek. Aztán előjönnek a családi témák, s néhány hét alatt megszaporodnak köztetek a komoly beszélgetések. Ez azt jelenti, hogy rábízzátok a másikra a titkaitokat, esetleges fájdalmaitokat, de legfőképp a világról kialakult véleményeteket, mely tükrözi éneteket. Nincs több szégyenlősködés, jöhet, aminek jönnie kell!

7. Nem szűnik meg a rajongás
 Egyre több időt akartok kettesben eltölteni, hiányzik a másik, és alig várjátok, hogy elmeséljétek neki, mi történt veletek napközben. S egy idő után az is elég, hogy este az ágyban elmeséljétek egymásnak a mindennapi dolgokat, és jókat nevessetek rajta. 

Ne azt kérdezgesd magadtól, hogy szerelmes vagy-e, és hogy mi lesz ezután! Egyszerűen csak élvezd, ahogy magával sodor a szerelem. Ha összhangban vagytok, és mindketten ugyanazt akarjátok – amit, persze, nem árt az elején tisztázni vagy jelezni –, akkor biztosan nem lesz gond. 

Dunai Mira