Az olvasás elképesztő élményt nyújt, de a könyvek hatalmas választékából néha nehéz kibogarászni a kegjobb történeteket.

Három könyvet ajánlunk a nyári kikapcsolódáshoz. Mindegyik olyannyira izgalmas, hogy nem fogja tudni letenni őket!

konyves-kezdo_0.jpg

Lány a vonaton

Paula Hawkins nagy sikerű regénye még mindig a sikerlisták élén áll. A történetből egy csapásra bestseller lett, ami nem is csoda, mert a könyv rendkívül izgalmas és fordulatos. Ez nem egy romantikus csajregény, hanem egy igazi thriller, mely egy lányról szól, Rachelről, aki nap mint nap ingázik a vonaton, mindig ugyanazon az útvonalon. A megszokott dolgok helyett pedig az egyik nap hirtelen egy egészen megdöbbentő dolgot lát.

Ez a pillanat pedig mindent megváltoztat körülötte. Garantált izgalmak, rendkívül fordulatos sztori, és ami a legjobb, hogy még ebben az évben láthatjuk a könyv megfilmesített változatát!

Akvárium

David Vann egy igazán különös történetet tár az olvasó elé Akvárium című regényében. Az esős Seattle városában hirtelen egy remek olvasmányos sztori közepébe csöppenünk. A12 éves lány, Caitlin életébe pillanthatunk bele, aki iskola után mindig az akváriumba megy, hogy megnézze a halakat, és bevárja édesanyját, aki általában késő estig dolgozik. Majd egy szép napon az akváriumban Caitlin összebarátkozik egy öregemberrel. Ez a fura barátság sötét titkokat tár fel Caitlin életében, mely által a lány és édesanyja kapcsolata egészen drámai fordulatot vesz. Nem egy szokványos történetről van szó, talán éppen ezért született annyi különböző vélemény és kritika a könyvről, melyet kifejezetten felnőtteknek ajánlanak. 

hirlevel_web_banner_1_172.jpg

Miután elvesztettelek

Korábban írtunk arról, hogy Jojo Moyes nagy sikerű regénye, a Mielőtt megismertelek címmel jelent meg, mely szintén bestseller lett, és ezt a történetet már a mozikban is vetítik. A történet folytatását egyelőre csak könyv formájában ismerheti meg az, aki kíváncsi a remek szerelmi dráma folytatására. Bizony, Lou élete Will elvesztése után is folytatódik, nem is akármilyen formában. Will női rokona, akiről eddig nem is hallottunk, gondoskodik Lou izgalmakkal teli életéről. A kalandos, meghökkentő és olykor igencsak vicces hangvételű könyv rendkívül jó kikapcsolódást kínál az olvasónak. Aki a kezébe fogja, nem fogja tudni letenni, az biztos!

Derzsi Bernadett