Egyre gyakrabban látok olyan esküvői fotókat, hogy a menyasszonyon kívül még minimum két lány hófehérben van, kettő pedig hihetetlenül szexi miniben érkezik. Éppen ez ihlette a következő kis összefoglalót, melyben néhány aranyszabályt gyűjtöttem össze az esküvők idejére.

Hiszen úgyis jól érezhetjük magunkat a nagy napon, ha éppen nem mi vagyunk a rivaldafényben. Márpedig az esküvőn ne a vendég legyen az!

eskuvoi-etikett-kezdo.jpg

Hogyan öltözzünk?

A válasz nagyon egyszerű: elegánsan, decensen. Persze, ez mindig az esküvő témájától és helyszínétől függ. Ha tengerparti esküvőn vagyunk, akkor nyilván nem bikiniben billegünk oda a szertartásra, hanem – mondjuk – kicsit lezserebben öltözünk. Viszont ha döntésképtelenek vagyunk, beszéljük meg az ifjú párral az elképzeléseiket.

A hagyományos lakodalmakon sem illik túl szűk, túl mini, fehér, fekete vagy tűzpiros ruhát viselni. Sok helyen dönt éppen ezért a házasulandó pár az esküvői dress code mellett, hogy megkíméljék magukat a nagy meglepetésektől.

Nászajándék

Mindig nagy fejtörést okoz, mit vigyünk, mennyi pénzt adjunk, és milyen formában. Próbáljuk szem előtt tartani az ifjú pár stílusát és ízlését, s ha van nászajándéklista, inkább abból válasszunk! Ha a pénz mellett döntünk, akkor helyezzük borítékba vagy egy díszdobozba, pár finom macaron mellé, puha selyemmel bélelve a dobozt. Az ajándékot pedig ne az esküvő közepén akarjuk az ifjú pár kezébe nyomni. Kérdezzük meg, hova tehetjük a csomagot, vagy gratulációkor adjuk át.

web-bannerek-instagram.jpg

Viselkedés

Olyan egyértelműnek tűnik, mégis sokan megfeledkeznek a viselkedési szabályokról. Először is: a ceremóniára mindig pontosan érkezzünk! A templomi szertartáson takarjuk be vállunkat egy blézerrel vagy stólával. Továbbá: a szertartás alatt némítsuk le vagy kapcsoljuk ki a telefonunkat. A mulatozás közben pedig ne igyuk le magunkat a sárga földig! Kulturáltan szórakozzunk! A lagzin általában mindig van egy ember, aki bohócot játszik, és kirívó jellemével hívja fel magára a többiek figyelmét. Ebben az esetben ne adjunk alá lovat, hanem inkább próbáljuk meg lecsendesíteni.

Elköszönés

Ha úgy döntünk, hogy ennyi volt részünkről a nagy nap, búcsúzzunk el az ifjú pártól, és köszönjük meg nekik, hogy velük együtt ünnepelhettünk.

Derzsi Bernadett