Karácsonykor is szeretnénk tündökölni. Munkatársaink elmesélik, milyen sminket és termékeket használnak, hogy ragyogjanak a legszebb napon! Ilyenkor bátran használhatunk piros rúzst – hiszen a piros a karácsony színe –, és csillámokat a szemhéjunk közepére, de az ajkainkra is.

Ünnepkor egy-egy terméket más elgondolásban is használhatunk, különben is, aki sminkel, az sok mindent kipróbálhat. Kötelező is!

karacsonyi-smink-kezdo.jpg
(Kép forrása: jamienelsonphoto.blogspot.com)

Nagyvendégi Éva

1. A fényvédelem télen is fontos, bár nehéz olyan fényvédőt használni, ami nem kelt maszkos hatást, ezért sokan lemondanak róla. Legalább kis éremnyi mennyiséget kéne a szakértők szerint naponta minden alkalommal az arcunkra kenni, ám sokan nem bírják (nem vetünk rá követ, mi sem nagyon szeretjük). Ajánlatunk: az Image fényvédője. Színezett változata kissé sötétebb, ezért kedvezőbb a barnább bőrűeknek.

karacsonyi-smink-nagyvendegi.jpg

2. Kontúr. Az árnyékolással vigyázzunk, nem szabad túlzásba vinni. Sajnos, sokan hosszú vonal mentén húzzák be a kontúrt az arcba, és túl sötét színeket használnak. Elég kisebb fejű ecsettel kitapogatni a fül tövében a járomcsont alatti részt, és ezen a ponton befelé húzni egy icipici sötétítő árnyékot. A kontúrozás színpadra kitalált sminktechnika, már csak ezért sem szabad túlzásba vinni.

3. Arcpirosító: A pírt az almácskákra dolgozzuk rá, pontosabban kicsit szolidan az árnyékolásra.

Ezt sem szabad túlzásba vinni, de télen inkább használhatunk belőle többet, mint a bronzosítóból, hiszen világosabb a bőrünk, mint nyáron (mikor is bátrabban kontúrozhatunk).

Highliter: A kevesebb több, ezért csak arcunk kiemelkedő pontjain érdemes használni. Derítő púder funkcióban alkalmazhatjuk a meteor stílusú púdereket (ezeknél sok szín egymás mellett van terítve a púderdobozban). Az első meteort a Guerlain gyártotta, ezek voltak a meteorites púdergyöngyök; ma sok márka készít hasonlót. Ezek sokkal jobban működnek, mint a krém állagú highliterek.

Csak az arc magaslati pontjain alkalmazzuk, ha mindenhova húzzuk, nem érvényesül a csillogás. Kifejezett derítőként Charlotte Tilbury palettáit ajánljuk.

karacsonyi-smink-charlotte-highligther.jpg
Charlotte Tilbury highlighter (Kép forrása: beautylymin.com)

M. Ando Krisztina

Rendszeresen sminkelek, ám mégis „a kevesebb sokkal több” a mottóm karácsonykor is. A szememet csillogó, púderszínű szemhéjpúderrel kenem ki, fekete ceruzával cicásra húzom, és szempillaspirállal megkoronázom. Arcomra kis púder, pirosító és bordó rúzs kerül.

karacsonyi-smink-ando.jpg

A termékek közül szerkesztőségünk több tagja idén a The Body Shop Colour Crush csillámló rúzsaival kacérkodik: ellenállhatatlan csillogás jellemzi minden téli terméküket. Csillagos szemhéjtusuk pedig különleges, amit csillag alakú nyomdával láttak el – így festegetés közben emlékbetörésben is részünk lesz (sminkelés közben gyermekkorunk krumplinyomdás emlékei is felelevenednek).

karacsonyi-smink-body-shop-color-lipstick_0.jpg
A The Body Shop Colour Crush rúzsai (Kép forrása: bubblymichelle.com)

Kórósi Lilla

Csak nagyobb alkalmakra sminkelek. Hideg, Tél típus vagyok, amúgy is erőteljesek a színeim (barna bőr, sötét haj). Sminkszütyőm a következőket rejti: Affinitone alapozó golden beige árnyalatban a Maybelline-től, Miss Manga szempillaspirál a L’Oréaltól, és Essence korrektor.

karacsonyi-smink-korosi.jpg

Mellettük ott lapulnak vörös színű és burgundi árnyalatú Mac rúzsaim, illetve van egy korallos Nyx rúzsom is. Bevallom, én nem nagyon kísérletezek a sminktermékekkel, mivel ritkán sminkelek; így jól bevált darabjaim sokáig kitartanak. Idén karácsonykor burgundi rúzzsal bolondítom meg az ajkamat.

karacsonyi-smink-mac-ruzsok.jpg
A Mac rúzsai között a vörös minden ünnepi árnyalata megtalálható... (Kép forrása: lookfantastic.com)

karacsonyi-smink-kiki.jpg

Darnay Krisztina

Karácsony estéjén felveszem a csillogó ruhámat, és felöltöm ünnepi arcomat. Elengedhetetlen kellék a vörös rúzs – számomra ez az első számú ünnepi befutó. Régóta szemezgettem már a Mac vadítóan vörös Red Rock rúzsával, végül rászántam magam és beszereztem. Akár az ünnepekre, akár csak egy csajos kiruccanásra is tökéletes – még egy natúr sminket is csodásan feldob.

karacsonyi-smink-mac-red-rock-ruzs.jpg
A Mac egyik legnépszerűbb árnyalata a Red Rock (Kép forrása: topbeauti.com)

Szalai Réka

A kedvenc kozmetikai termékem jelenleg az Yves Rocher márka új, légző bőr regeneráló nappali arcápolója. Ami pedig a sminket illeti: itt is lett egy nagy kedvencem az elmúlt hetekben.

karacsonyi-smink-szalai-reka.jpg

A Pupa Milano Winter Blooming-palettája, amely abszolút matt, fénylő szatén és 3D metálfényű szemhéjfestékeket is tartalmaz, így tökéletes a hétköznapokra, de a karácsonyi, sőt a szilveszteri ünnepi smink elkészítésében is biztosan megállja majd a helyét.

karacsonyi-smink-pupa-milano.jpg
A Pupa Milano Winter Blooming palettája (Kép forrása: facebook.com/pupamilano)

Deák Csáky Julianna

A hétköznapokon kizárólag a bőrproblémáimra koncentrálok – hidratálok. Sminkelésre három gyermek és az iskolai munkám mellett nem sok időm jut. Bevallom, engem nem hoz lázba, mikor egy idegen arc néz vissza rám a tükörből. Talán mert én szeretek önmagam lenni, s már egy szemhéjsmink is alaposan megváltoztatja a tekintetet.

karacsonyi-smink-deak-csaky.jpg

Azt a kevéske terméket, amit használok, a Farmasiból rendelem. Természetesen egy-egy különlegesebb alkalomra nagyobb odafigyeléssel sminkelek; bár ilyenkor sem villogok élő karácsonyfaként, maradok a bézs szemhéjpúdernél és a szemceruzánál. Általában felteszek egy kis alapozót (Farmasi, Stay Matt), előveszem a sötétbarna szemceruzámat, felkenem a bézs szemhéjpúderemet, majd gondosan kipingálom a szempilláimat – sőt, háromszor is áthúzom. A fényességet, a divatos highlitert kerülöm. Tudom, hogy fontos a magaslati pontok kiemelése az arcon, és csodát tesz a csillám a gyertyafényben, egyelőre mégsem sikerült vele megbarátkoznom.  

karacsonyi-smink-farmasi.jpg
Farmasi sminktermékek (Kép forrása: pinterest.com)

Olláry Ildikó

Kvázi azóta áhítoztam az Urban Decay Naked-palettájára, hogy először fogtam sminkecsetet a kezembe. A novemberi leárazások közepette azonnal a kosaramban landolt, utána mégis meggondoltam magam.

karacsonyi-smink-ollary.jpg

Őszintén: évente hányszor fested ki a szemhéjadat? – tettem fel magamnak a kérdést, aztán rögtön be is láttam: ez a szám valahol a 0 és 3 között mozog. Józan eszemre hallgatva végül „elengedtem” a palettát. Ez a kis intermezzo ébresztett rá arra, mennyire letisztult a sminkrutinom az évek során. Alapozó. Púder. Szempillaspirál. Tus. Leheletnyi pirosító, mályvaszínű rúzs. Még különleges alkalmakkor sem rugaszkodom el fényesebb tájakra, illetve egy apró lépést azért teszek! Az év végi vacsorák elengedhetetlen kelléke a Mac ikonikus vöröse, a Ruby Woo (kizárólag Carmexszel felvéve!). Ennek hangulata azt a fajta sikket, ragyogást és eleganciát idézi, mely egyet jelent számomra a nagybetűs ünneppel.

karacsonyi-smink-mac-ruby-woo.jpg
A Mac Ruby Woo árnyalata (Kép forrása: xameliax.com)

Végh Koncz Csilla

Az adventi időszakban igyekszem a gyors zuhany helyett hosszú fürdőt venni. Közben próbálgatom a természetes sókat, illóolajokat és egyéb gyógynövényes keverékeket. (Állítólag a hosszú élet titka: naponta lábat áztatni. Idén karácsonyra könyvet is kiadtak a témáról, s megállapították, hogy a matuzsálemi kort megélő népcsoportokban ez az egy volt közös – a nap végén lábat áztattak. Amúgy mindegyik nép másként táplálkozott, helyi terményekkel.)

karacsonyi-smink-vegh-koncz.jpg

Az én ülőfürdőmnél a ráhangolódás és a teljes kikapcsolás a cél. Nem mellesleg az ülőfürdő a bőrnek is jót tesz, felgőzöli és megnyitja pórusokat. A karácsonyi smink helyett (na jó, a szempillaspirál azért a kezembe kerül) előkeresem a karácsonyfa és karácsonyi gömb alakú fülbevalóimat, a karácsonyi zoknijaimat: így segítek magamnak, hogy gyerek legyek újra, és rácsodálkozzak az ünnep fényeire.

karacsonyi-smink-furdes.jpg
A fürdőzés kellemes kikapcsolódás (Kép forrása: thebodyshop.sk)

Dráfi Anikó

A körmeimet kilakkozom, már előző este elkészítem. A hajamat szintén kifújom előző este (mázlista vagyok, mert nekem nem esik szét másnapra), majd ún. „láthatatlan” sminket dobok fel, ami a következőkből áll: enyhén színezett hidratáló krém, szemöldökceruza, egy kis pirosító (az orcámra és kicsit a szemhéjamra is).

karacsonyi-smink-drafi.jpg

Végül kispirálozom a felső szempillámat, és szájfénnyel kenem be a szám. A körömlakktól kezdve a samponon keresztül a sminkes cuccokig mindenem Oriflame. Imádom!

karacsonyi-smink-oriflame.jpg
Az Oriflame termékei is ünnepi díszbe öltöztetik az arcot (Kép forrrása: pinterest.com)

elofizetes_uj_no_112.png

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies