Összeállításunkban azt kérdezzük férfiaktól és egy divattervezőtől, tetszik-e nekik a meztelenkedő trend.

Negyvenéves szépségek forrónadrágban grasszálnak, a fiatalok pedig azzal dicsekednek, hogy kis lyuk van a combközüknél, s mindezt be is mutatják. Akár a munkahelyükön is. Még a pizsamás képeken is minimum kint van a vállunk, a fenék pedig az új mell: minden nő olyat akar, mint Kardashiannak van.

kivetkozve.jpg
(Kép forrása: instagram.com)

Hogy miért tesszük ezt mi, nők? Ennek próbáltunk utánajárni.  Netalán ellenhatása ez a prűd és tiltó koroknak, mikor a nőktől megkívánták, hogy szemérmes ruhákba bújtassák testüket? A nő mindenesetre vetkőzik, és még azt se mondhatjuk, hogy egy férfi kedvéért. Néha csak úgy, a saját örömére. Az Instagram hemzseg a felkínálkozó pózokban pucsító lányoktól. Összeállításunkban azt kérdezzük férfiaktól és egy divattervezőtől, hogy tetszik-e nekik a trend.

Gál Tamás (41, Hetény) színész, rendező

– Semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy a nők kivetkőznek. Tapasztaljuk az ellenpéldát: sok országban a nőket korlátozzák az öltözködésükben. Szerintem a mi európai kultúránknak éppen az a gyönyörűsége, hogy a nők hódolhatnak a divatnak. Azt vesznek fel, amit akarnak, úgy öltözködnek, ahogy akarnak. Nemrég tértünk vissza Görögországból, s ott bizony rengetegen feküdtek fedetlen felsőtesttel a strandon. Először a gyermekeim is megbotránkoztak. A négyéves kislányom azt mondta: Jaj, apukám, olyan szomorú vagyok. Kérdezem tőle, miért: mert a néni cicijéről a tejke jutott az eszébe, az, hogy már nem szopik. Biztos vagyok benne, hogy az ősembereknél a nők csak akkor húztak magukra valamit, ha fáztak.

Bár azt tudatosítani kell a nőknek, hogy minél több titkot mutatnak meg magukból, annál kevésbé lesz a férfi kíváncsi rájuk. Én konzervatív ember vagyok, szeretem, ha a nőnek az a bizonyos két része takarva van. Ám például kifejezetten szeretem a miniszoknyát (szerencsére a feleségem is szereti).

Puss Tamás (34, Csallóközcsütörtök) zenész-énekes, a Phoenix RT zenekar lelke

– Úgy vélem, hogy rengeteg lányt magabiztossá tesz, ha megnézik őket a férfiak. Viszont nem mindenkinek előnyös a feszes miniruha. Ha egyszer lányom lesz, nem örülnék neki, ha túl rövid szoknyát hordana. A természetes szépségre szavazok, nem vagyok híve a túlzott sminknek. Sok szép nő inkább megcsúnyul az olyan művi beavatkozástól, mint a szájfeltöltés. Egyetértek Kowalsky dalszövegével: „De amit az Istentől kaptál, annál mi lehetne szebb?” Ma a leglengébb ruhákban, amikből mindenük kilóg, mutogatják magukat a sztárok. Őket látják a fiatalok – és rájuk akarnak hasonlítani. Némely klip a softpornó határát súrolja. Sajnos, ez lett a NORMA, a menő.

tamasok.jpg
Balra: Puss Tamás, a Phoenix Rt. zenekar lelke. Jobbra: Gál Tamás színész, rendező.

Zártság a divat

Kiss Kósa Annamária divattervező (40), Somorja és Budapest közötti ingázással telnek napjai. Szerinte a meztelenkedés manapság nem igazán divat.

– Jelenleg nem a mély dekoltázson van a hangsúly, inkább a játékosságon. A ruhákba, fürdőruhákba is beépítik a necces anyagokat, de pont az a lényeg, hogy ne a bőrfelületet mutassák. A fehérneműben szintén reformok vannak. Most egyáltalán nem divat a tanga és a push up, helyette a csipke került előtérbe.

Kicsit látszódjon, sugallja ugyan az erotikát, de ne legyen hivalkodó. Ha van kis vállvillantás, az belefér, de amikor minden kint van, az ízléstelen.

– A fiatalok a celebeket utánozzák. Pedig most éppen a letisztult forma, a zárt ruha a módi – ezeket kérik tőlem. Takarnak is, ám mégis van bennük rafinéria.

kiss-kosa-annamaria.jpg
Kiss Kósa Annamária

Kapcsolódó írásaink: Mai divat; Mezítelenség és prüdéria

Derzsi Bernadett
Cookies