Amikor kibújnak a felhők mögül az első tavaszi napsugarak, kedvünk egyértelműen jobbra fordul. Munka közben és a szabad perceinkben is állandóan azon gondolkozunk, milyen programot szervezzünk magunknak a hétvégén és a szabadnapjainkon.

S ha épp nem jut eszedbe semmi, vagy nem tudsz választani a megannyi lehetőség közül, akkor mi segítünk! Íme, néhány kiváló ötlet a kalandvágyóknak, családosoknak és romantikusoknak egyaránt!

tavaszi-program-kezdo.jpg

A kalandvágyóknak

Az ő figyelmükbe leginkább a hétvégi túrázást ajánljuk. Mindegy, hogy gyalogszerrel vagy biciklivel vágunk neki az egyes tájaknak és vidékeknek, biztosan nem fogunk csalódni! Képzeljük el, ahogy a meleg napsugarak finoman megsimogatják a hátunkat, s közben teleszívjuk magunkat energiával... A természet ereje kiválóan hat idegrendszerünkre, éppen ezért tökéletes relaxációs program, ha túrázni indulunk. Ráadásul ez egy igazán pénztárcakímélő program.

Hét közben nézzünk ki egy jó kis túraösvényt, pakoljuk össze a családot és a hátizsákot, és irány a természet! Nincs is szebb a tavaszi, ébredező anyatermészetnél!

A romantikázni vágyó párok

Nekik ajánljuk a hétvégi szabadtéri olvasást, illetve ejtőzést egy piknik keretén belül. Igazán mesébe illő pillanatokat varázsolhatunk magunknak, ha egy kockás pléden lábat lógatunk, miközben a madarak csicsergését hallgatjuk. A lágy szellő néha-néha belekap fürtjeinkbe, s közben izgalmas könyveket lapozunk. Ha jó időt mondanak a hétvégére, irány a kert vagy a legközelebbi zöldövezet, park. Ne hagyd otthon a plédet és az elemózsiás kosaradat, amelybe csupa finomság kerül (pl. eper, pezsgő). S végezetül: a jó könyvek sem hiányozhatnak!

Akik szívesen töltik idejüket családi vagy baráti körben, azoknak kiváló program lehet egy otthoni, délutáni kerti parti. A napsütötte, szélcsendes délután igazán kedvező egy jó grillpartihoz. Míg a gyerekek játszanak, addig a felnőttek kedvükre csacsoghatnak! Szervezz egy kisebb összejövetelt barátaidnak szombat estére, és tervezd meg a menüt! A finom tavaszi saláták és a grillhúsok biztosan elkápráztatják majd a társaságot, s emellett egy kiváló délutánt és estebédet költhettek el együtt!

hirlevel_web_banner_1_317.jpg

A bulizni vágyóknak

Jó hírekkel szolgálunk, hiszen a tavasz kezdete nem jelent mást, minthogy megkezdődnek a várva várt szabadtéri események! Borkóstolók, pálinkafesztiválok és koncertek nyitják meg nemsokára kapuikat, s várják a kíváncsi, gurmán látogatókat, vendégeket. Keresd ki a közeledben lévő közelgő eseményeket, és hívd el barátaidat is egy jó kis délutáni, esti kulturális programra! Ne csak a tested tápláld állandóan, töltődj fel lelkileg, kulturálisan is. A téli esték után most végre jólesik az embernek kicsit a szabadban is fejet szellőztetni. Vess véget az otthon ülős, sötét, mozizós napoknak, és irány a természet! Bújj ki a kuckódból, és élvezd a tavaszi zsongást!

Dunai Mira
Cookies