Az időjárás az ősszel eléggé kegyes volt hozzánk. Amikor viszont egész nap szakadatlanul esik, boldog vagyok, ha ki sem kell lépnem az ajtón. Ha pedig útra kelek, alig várom, hogy végre hazaérjek, és a jó melegből figyelem az esőcseppek útját az ablakon. Összegyűjtöttem pár praktikát a hideg, esős napokra, hogy ilyenkor is kellemesen érezzük magunkat, és lelkünk is felmelegedjen, ne csak a testünk.

Készítsünk teát!
Ha igazán jó teát akarunk inni, akkor felejtsük el a filtereseket. Egy igazi teába minőségi, szálas tealevelek vagy gyümölcsök kerülnek, aroma és színezék nélkül. A teázókban, bioboltokban széles teakínálatból választhatunk. Nekem személy szerint a gyümölcsteák a kedvenceim, de a rooibost és a zöldtea-keverékeket is nagyon szeretem. Nálam a jó teát nem kell ízesíteni cukorral és citrommal. Ha mégis úgy döntünk, akkor használjunk inkább mézet, de semmiképp se forró teába tegyük, mert elveszti értékes vitamin- és ásványi anyagát. A citrommal is hasonlóan tegyünk: a már iható teánkat ízesítsük. Ha pedig ráéreztünk a teázásra, akkor még élvezetesebbé tehetjük, ha a tálalásra is áldozunk. Meseszép teaszettek közül választhatunk, amit szintén a teázókban tudunk megvásárolni, de az interneten is sok szépet találunk. Igazán kellemes, meghitt hangulatot teremthetünk magunknak. Mindehhez pedig gyújtsunk meg pár gyertyát, és rögtön másként tekintünk majd a nyirkos őszi időre.

web-bannerek-hirlevel-02_4.jpg

Pihe-puha takaró
Már közhelynek számít leírni, hogy ha jön az ősz, akkor előkerülnek a puha takarók, plédek, de tényleg nagyot dob a közérzeten. Ha nincs otthon megfelelő, akkor valóban érdemes beszerezni egy igazán puha, plüsstakarót, amibe belebugyolálva, teát kortyolgatva elmerülhetünk kedvenc könyvünkbe. Mindehhez még hozzátenném, hogy a takaró mellé még nézzünk ki egy szép, finom tapintású vánkost is. Ennyi kényelmet adjunk magunknak! Ha pedig a kedvenc takarónkat kedvesünkkel, gyermekünkkel is megosztjuk, akkor amellett, hogy a hőérzetünkre pozitív hatással van, a szívünkben is azonnal melegség költözik.

Főzzünk levest csilivel
Nem kell házi tündérnek lenni ahhoz, hogy jó meleg levest készítsünk. Az én legújabb kedvenceim a kínai csípős-savanyú leves és a hokkaido tökkrémleves. Utóbbit igazán gyorsan össze lehet dobni, és igazi őszi finomság. Bár nem vagyok igazán a csípős paprika kedvelője, de a pikáns ízt szeretem. Mindkettőbe kerül ízlés szerint csilipaprika, ami a pikáns íz mellett felmelegíti a szervezetet, és nem utolsósorban egészséges is. A jótékony csilipaprika serkenti az emésztést és a vérkeringést, megakadályozza a zsírsejtek növekedését, és biztosítja a szív és az érrendszer védelmét. A közhiedelemmel ellentétben gátolja a gyomorfekély kialakulását, tisztítja az orr- és a melléküregek járatait, és megelőzi a felső légúti megbetegedéseket. Ezért bátran használjunk csilipaprikát a levesekhez és más ételekhez is!

 M. Ando Krisztina

web-bannerek-hirlevel-01_3.jpg

Új Nő csapata