Az oxigénes arckezelés tipikusan a „nagy nap” előtti kezelés. Házi kozmetikusunkat, Ruff Angélát kérdeztük a hatásairól.

Az arcbőrnek is szüksége van levegőre! Az oxigénes arckezelés nagynyomású oxigénnel történő hatóanyag-bevitel, amely tökéletesen feltölti oxigénnel a bőr felsőbb rétegeit.

levegot-levegot-kezdo.jpg
(© Sven Barucha)

– Igazi csodakezelés, mert serkenti a kollagénképződést, segíti az anyagcserét, és fokozza a vérkeringést – mondja Angéla.

– Miért fontos?

– A bőr felső rétege szinte mindenkinél alulhidratált. Ezért elmélyülnek az apróbb ráncok, szarkalábak.

Ahhoz, hogy a bőr felélénküljön és rugalmas maradjon, fontos a sejtműködést aktiválni. Erre alkalmas az oxigénes kezelés.

– Milyen géppel végzed a kezelést?

– A gép nem nagy, a két kezelőegysége egy kezemben elfér. Első lépésben gyengéd hidroabráziót végzek. Itt vízsugárral történő gyengéd hámlasztásról van szó. Utána egy oxigénpisztolyból hatóanyagokat fújok a bőrfelszínre, majd a pisztollyal beledolgozom ezeket a bőrbe.

– Mikor és kinél érdemes alkalmazni?

– Bármikor bárkinél alkalmazható! A nagyon erősen lógó bőrnél a vákuumhatás miatt a hámlasztó hidroabráziós fejet kicserélem másra, esetleg gyenge savra.

levegot-ruff-angi.jpg
Kozmetikusunk, Ruff Angéla

– Milyen hatásai vannak?

– A bőrfelszín megtelik élettel. A fakó szürkeség eltűnik az arcunkról, az apróbb szarkalábak halványodnak. Tapinthatóan simább lesz a bőrfelület. Minden alkalommal használok hialuronsavat, mely remekül hidratálja a bőr alsóbb és felsőbb rétegeit.

– Hányszor szükséges elvégezni?

– Nem kell feltétlenül kúrában gondolkodni. Tipikusan a nagy nap vagy esemény előtti, vörös szőnyeges kezelésről van szó. Persze, nem tilos megismételni, de már egy kezelésnek is jól látható hatása van, ami jó néhány napig kitart. Aki pedig teljes bőrmegújítást, vagyis kötőszövet-emelést szeretne, az egészítse ki rádiófrekvenciás arcemeléssel. A rádiófrekvencia hatása jobban érvényesül a jól hidratált bőrön, így hozhatjuk ki a maximumot a kezelésünkből.

Ennek a kombinációnak semmi mellékhatása nincs, akár ebédidőben is elvégezhető a kezelés. A nyár slágerkezelése, azonnali frissítő, feltöltő hatása miatt.

– Heges arcbőrre is lehet kérni?

– Természetesen. Hialuronsavra minden bőrnek szüksége van, minden bőrtípusnak jót tesz. A hegek esetében amúgy is kulcsfontosságú a kollagénképződés stimulálása. Erre pedig kiválóan alkalmas ez a kezelés.

levegot-levegot-gep.jpg
A kezeléshez szükséges gép. Menyasszonyoknak külön ajánljuk! Fényes, rugalmas lesz tőle a bőr! Kiegészíthetjük kötőszövet-emeléssel.

– Mikor nem ajánlott?

– A szokásos ellenjavallatai vannak: terhesség és kontrollálatlan cukorbetegség, mert nem tudjuk előre megjósolni, hogy ezeknél az arcbőr hogyan fog reagálni. Láz, daganatos betegségek, fertőző betegségek esetén sem ajánlott. Az oxigénnek van ugyan fertőtlenítő hatása, de a nagyon súlyos akné egy gyulladt állapot, mely nem csak a bőrfelszínt érinti. Ilyen esetben csak oxigénnel nem tudunk segíteni.

elofizetes_uj_no_0.png

Darnay Krisztina
Kapcsolódó írásunk 
Cookies