Milyen hibákat követünk el leggyakrabban? A mindennapos bőrápolásban sok hibát elkövetünk. Az arcbőr mélytisztítása például rendkívül fontos, hogy a pórusok lélegezni tudjanak. Az arcbőr rendszeres törődést igényel akkor is, ha nem sminkelünk, mégpedig naponta kétszer – reggel és este.

Az alapos és kíméletes tisztításról sok nő elfeledkezik. A helyes tisztítást a szemnél és a szem környékén kezdjük, finoman és gondosan. A második lépésben a sminket távolítjuk el, nem vízzel, hanem arctejjel. A tisztító arctejet kézzel visszük fel az arc és a nyak bőrére, majd köröző mozdulatokkal óvatosan „lesimogatjuk” a smink maradványait. Utána langyos vízzel lemossuk az arcot és a nyakat, majd arctonikkal kezeljük. Végül a bőrtáplálás és hidratálás zárja a sort.

vetsegek-kezdo.jpg
(© Ruo Bing Li)

A száraz bőr

Ezzel a bőrtípussal van a legtöbb gond. A száraz bőr számára a legfontosabb a hidratálás. A hialuronsav csodákat művel, ezért a kezelést legjobb hialuronsavas készítményekkel kezdeni. A kiszáradt bőr számára olyan ez, mint az életelixír. Minél idősebb a bőr, annál szárazabb. Negyven felett nem szabad sajnálni a pénzt a hialuronsavas készítményekre, hiszen ezzel semmit nem lehet elrontani. A hialuronsav nemcsak hidratálja a bőrt, hanem fel is tölti.

A jó minőségű sminkre is érdemes áldozni, mert természetes hatású. A minőségi kozmetikum éveket letagad a nő korából.

A minőségnek megkérik az árát Mi, nők általában takarékosak vagyunk, bár nem szívesen. Az utóbbi időben mintha változás állt volna be. Sokat olvasunk a szennyezett levegőről, a sok ártalomról. Már egyre kevésbé sajnáljuk a pénzt a minőségi termékekre, így meg tudjuk adni a bőrünknek azt, amire szüksége van. A problémás bőrrel érdemes kozmetikushoz fordulni (egyre több az érett korban is pattanásos bőr). A ráncfeltöltéses vagy vitaminos kúra vagy egy jó arcmasszázs harminc után már kötelező.

Milyen gyakran járjunk kozmetikushoz?

Ha abból indulunk ki, hogy az arcbőr sejtjei a kezelés után 28 napig élnek, akkor azt mondhatjuk, hogy minden 4-5. héten ajánlatos kozmetikushoz menni.

elofizetes_uj_no.png

Mi a kulcsszó?

Még mindig a hidratálás. A szépség és fiatalság kulcsszava a víz. Az idő előrehaladtával egyre kevesebb nedvesség található a bőrben, ezáltal az arcbőr kevésbé rugalmas és telt. A másik kulcsszó a táplálás. Itt nem csak a lipidekre gondolunk, mert az nem elég. A bőrnek vitaminokra, ásványi anyagokra és antioxidánsokra is szüksége van. Hogy ezeket a fontos tápanyagokat be tudja fogadni, el kell távolítani az elhalt hámsejteket. Ezért szükséges az exfoliáció és a peeling, azaz a bőrradírozás. A radírozás hatására a pórusok megnyílnak, és a bőr egyszerűbben tudja befogadni a tápanyagokat.

Szintén melegen ajánlott az arcpakolás, mert hatásosabb minden krémnél. Ha a pakolást arcmasszázzsal is párosítjuk, akkor az arc apró izmai ellazulnak, elmúlik a feszültség, jobb lesz a bőr vérellátása, feszessé válik.

Varga Klára
Kapcsolódó írásunk 
Cookies