Kedves Új Nő szerkesztősége! Én egy 26 éves, még hajadon lány vagyok. Öt éve van komoly kapcsolatom, három éve közös háztartásban is élünk a párommal. Hamarosan lesz az esküvőnk.

A családi kasszáról szóló témához szeretnék hozzászólni. Megvan a szingliség­nek és a párkapcsolatnak is az előnye, hátránya.

leveltitok-macaron.jpg

Az én környezetemben a szingli barátnőim több­nyire a szüleikkel élnek, mivel az anyagi helyze­tük nem engedi meg, hogy külön lakást bérel­jenek vagy esetleg vásároljanak. Természetesen a külön életnek nincs párja. Magamról tudom, hogy elmondhatatlanul jó a külön élet saját lakás­ban.

Az biztos, hogy egyedül én se tudnám kifi­zetni az ezzel járó költségeket. Így én is azon a véleményen vagyok, hogy jobb és olcsóbb a há­zastársi viszony, főleg a mai körülmények között szinte lehetetlen egyedül fenntartani egy lakást.

Hátránya csak annyi, hogy alkalmazkodni kell, de ha két ember szereti egymást, akkor mindig tud­nak kompromisszumot kötni.

Kölcsönnel kapcso­latban a saját példámat tudom felhozni, mivel a mi házunkat is jelzáloghitel terheli. Három évvel ezelőtt vettük fel a kölcsönt, és az volt a szeren­csénk, hogy nem voltunk házastársak, így lehet­tünk egymás kezesei. Házastársi viszonyban ki­csit bonyolultabb lett volna.

Megfigyeltem azt is, nemcsak a saját párkapcsolatomban, hanem má­sokéban is, hogy többnyire a nők jobban be tud­ják osztani a pénzt, sokkal gazdaságosabban tud­ják vezetni a háztartást, mint a férfiak. A férfiak általában nem figyelik az árakat, mindent meg­vesznek. Ami szerintem még nagy előnye a házas­ságnak, hogy mindig van mellettem egy társ, aki­re számíthatok. És ez a legfontosabb.

minden_reggel_ujno.sk.png

Összesítve: tényleg olcsóbb és sokkal jobb a házasélet, mint a szingli életmód. Most már csak abban reményke­dem, hogy a házasságkötés után se fog megvál­tozni az eddigi jó párkapcsolatom.

Tisztelettel egy hű olvasójuk: Nagy Erzsébet

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztani örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! 
Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Új Nő csapata
Cookies