Új kurzus hódít a világban, miszerint az a hős, aki munka nélkül él. Nem érdemes hentesnek tanulni, vagy nővérnek, esetleg tanítónak, mert nem ők a menők. S nide, hirtelen kiderült, hogy nélkülük valóban „lekapcsolódhatunk” az életről.

Számoljunk! Sok minden történt velünk az elmúlt másfél hónapban. Sok ellentétes érzést megéltünk. A következő oldalakon ezeket járjuk körbe, dátum szerint. Minden nap lőttünk két jelképes szelfit a weboldalunkra, majd bepötyögtük a számítógépbe az érzéseinket. Karanténnaplók ezek, a legjobb fajtából.

buborek-fej.jpg

A gyerekek otthon vannak, mert a nagyszülőket óvni kell. Naponta ebédet, vacsorát főzünk, s mellette sokan bedolgozunk a munkahelyükre home office-ban. A nők leterheltsége megnőtt a karanténban. S mi lesz utána? Senki nem tudja. Azt mondják, még több autó lesz az utcákon, mert nem akarunk majd kontaktusba kerülni egymással. Az erdőről megfeledkezünk, a szemétbe meg belefulladunk, elég megnézni már most az árokpartokat. Ugye nem így lesz? Ugye, adunk esélyt a kicsit lassúbb életnek?

Sok minden történt velünk az elmúlt másfél hónapban. Sok ellentétes érzést megéltünk. Új kurzus hódít a világban, miszerint az a hős, aki munka nélkül él.

Hess, korona, hess!

Az emberiségnek alapszükséglete, hogy legyen mit enni. Szlovákia nem önellátó sem húsból, sem tejből. Tudjuk, hogy a szupermarketek külföldi tulajdonban vannak, s elsősorban nem a hazai élelmiszereket vásárolják fel. Semmit nem gyártunk otthon, importfüggők vagyunk szinte mindenben. Pedig ha otthon termelünk, abból otthon lesz munkánk, amiből esetleg meg is tudunk élni. Az ilyen válságok, mint a mostani, pont ezekre a dilemmákra világítanak rá! Valahogy olyan világban éltünk (élünk?), amiben az emelte valaki státuszát, ha menő cuccokat hordott vagy semmitevésben heverészett. Pedig az volna a jó, ha az emelné valaki státuszát, ha sok könyvet elolvas vagy sokoldalú. Talán ez a járványválság ez irányba mozdítja a világunkat.

vasalo-no_0.jpg

Mi lesz velünk, csajok?

Kesze-kuszán állnak a műszempilláim, a fura kis ujjaim is a frászt hozzák rám, mert arról meg a műkörmeim hiányoznak. A fodrászok zárva, a körmösöm zárva, a műszempillásomat pedig az utolsó pillanatban lemondtam, mert féltem: mi van, ha megfertőzzük egymást. Hát mi lesz így velünk, csajok?

–néva–

 

Kapcsolódó írásunk: Műkörmök és HAJcihő

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata