Szív alakú szájukkal divatot teremtettek az orosz matrjoska babák.

A speciális technikával létrehozott orosz száj, a russian lip a csókos szájú matrjoska babáktól ered.

lili-divat-matrjoska_0.jpg

Ennél a technikánál is fontos a volumennövelés, mint a sima töltésnél: de ugyanakkora, ha nem nagyobb figyelmet kap a Cupido-ív. Az ajakkontúrt is jobban kiemelik, valamint megformázzák a felső ajakredőt, a philtrumot.

szaj-reszei-orosz-szaj.jpg
A száj részei, melyek fontos szerepet játszanak a russian lip kialakításánál. (Kép forrása: rajzshop.hu)

Hogyan készül az orosz száj?

Ez a technika abban különbözik a hagyományos ajaktöltéstől, hogy a hialuronsavat az ajkak belső részétől kifelé haladva injektálják az ajak legfelső rétegeibe (vagyis nem az izomba). Ennek hatására az ajak megemelkedik. 

A russian lip ajaktöltési technikát 2015 óta alkalmazzák az orvosesztétikában, de most lett csak igazán trendi.

Ennél az eljárásnál kevesebb anyag is elegendő, és az eredmény is tartósabb, hiszen a hialuronsav nem az izomba kerül, ezért az izommozgás hatására sem szívódik fel olyan gyorsan. Több apró szúrást alkalmaznak, mint a sima töltés esetén, éppen ezért az ajak duzzadtabb lehet, és nagyobb az esélye a bevérzésnek is.

orosz-szaj.jpg

Interneten terjed az őrület!

Az interneten 14 millió megtekintés található #russianlips hashtaggel. Ez a technika 2021 legnépszerűbb beavatkozása. Ott tipeg a nyomában a rókaszem, a foxy eyes – ami szintén orosz találmány. Az Instagram csordultig van videókkal, melyekben a szépségbloggerek tippeket adnak, hogyan lehet rókatekintetünk egyetlen tűszúrás nélkül.

foxy-eyes-orosz-szajhoz.jpg

Tavaly pedig megjelent a fapados foxy, ami igazából semmibe sem kerül: a megszállottak gyakran már az ívétől leborotválják a szemöldököt, majd szemceruzával próbálják kiegyenesíteni a vonalát, végül helyére kis mandulaszemet rajzolnak maguknak.

minden_reggel_ujno.sk_39.png

–néva–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies