Két napja  az egyik barátom öt fecskendő Ivermectint szerzett a koronavírusos szüleinek. Állatoknak szánt féregirtót. A másik barátnőm két nap fuldoklás után itta meg, a fulladása elmúlt, a szomszédom a nyolcadik napon itta meg. A masszőrnőm anyukáján is ez segített, ma már táncol. És így tovább. Ám hiába keressük az Ivermectint a gyógyszertárakban – annak ellenére, hogy februárban humán gyógyszerként is beregisztrálták koronavírusra, nem kapható.

Körülöttem mindenki féregirtót keres, az osztrák vendégmunkások 200 euróért hozzák át a valamikor filléres gyógyszert. Dunaszerdahelyi vagyok, a kórházunkban minden harmadik koronavírusos beteg meghal. Írásunkban egy szlovák politológus járja körbe a gyógyszer körüli huzavonát.

ivermectin-kezdo_0.jpg
Megölte kórokozót! Az Ivermectin egy japán és egy amerikai orvos kísérletezte ki: Nobel-díjat kaptak érte. A gyógyszer egy antiparazitikum, nálunk eddig féregirtóként használták az állatoknál, vagyis a sertéseknél és a lovaknál. Ázsiában és Afrikában viszont emberek is fogyasztják, mert hatásos a folyami vakság és elefántkór ellen.

Ján Baránek egy ismert szlovák politológus. Nemrégiben a közösségi hálóján közzétette, hogy amikor tavaly ősszel fellépett az országos tesztelés ellen, sokan kárhoztatták. Most azonban, úgy látszik, igaza volt. Írásában kikel azok ellen, akik még mindig akadályozzák, hogy Ivermectinnel gyógyítsák a betegeket. Megjegyzésünk: Tudni kell viszont, hogy a szer csak a fertőzés kezdeti szakaszában hatásos. Mikor már kifejlődtek a szövődmények, akkor már azokat kell gyógyítani. Az Ivermectin a Petri-csészével végzett kísérletek alapján a vírust öli meg.

Beszéltem egy...

Ján Baránek azt is közzétette a közösségi hálón, hogy: "Beszéltem egy dialízisközpont főorvos asszonyával, aki elmondta, hogy betegeinek 30%-a meghalt. A doktornő kétségbeesetten próbálta beszerezni az Ivermectint. Azt állította, ha lett volna az osztályon Ivermectin, nem haltak volna meg ilyen sokan. Beszéltem egy törvényszéki boncnokkal, aki elmondta, hogy egy 30 éves elhunyt esetében, aki májzsugorodás miatt fellépő belső vérzés következtében halt meg, arra kényszerítették, hogy azt írja a jelentésben, hogy a beteg halálát Covid-fertőzés okozta. Beszéltem orvosokkal, akik saját szakállukra igyekeztek beszerezni az Ivermectint, és lényegében törvénytelenül kezelték vele a betegeiket. Sikeresen. Egy asszony, akinek segítettem Ivermectin szerezni Covid-beteg férje számára, később megírta, hogy a férje az első adag Ivermectin után végigaludta az éjszakát, és másnap 75%-kal javult az állapota. Beszéltem egy orvosnővel, aki azt állította, hogy megpróbált Ivermectint szerezni Pavel Jarčuška (a miniszterelnök tanácsadója – szerk.megj.) infektológus professzor hivatalából, de a titkárnő nyersen elutasította, hogy hagyja már békén az Ivermectinnel. Beszéltem egy orvossal is, aki azt állította, hogy Covidot kell diagnosztizálnia akkor is, ha a beteg nem covidos.

A koronavírus-veszély kezdeti szakaszában  a tudósok az Ivermectint is kipróbálták koronavírus ellen. Az ilyen vizsgálat mindig úgy zajlik, hogy egy emberi sejtvonalat fertőznek meg koronavírussal, majd az ezen kialakult vírustenyészetet kezelik a hatóanyaggal. Ha a szer megöli a vírusokat, folytatják a kísérleteket. Az ugyanis, hogy a vírus kipusztul a Petri-csészében, még nem azt jelenti, hogy hurrá! Az új koronavírus elleni gyógyszert még ki kell fejleszteni. Mindenesetre az Ivermectin azon nyomban megölte a kórokozót a Petri-csészében.

A kórházak ugyanis nagyobb összeget kapnak a covidos betegekért, mint a nem covidosakért. Beszéltem orvosokkal, akik azt mondták: Magasról teszek Jarčuška Remdesivirjére. Nekünk Ivermectin vagy Kolchicin kéne! Beszéltem egy főorvossal, akinek a betege a szeme láttára halt meg. Tehetetlen volt, mert nem tudta beszerezni az Ivermectint. Beszéltem egy olyan orvossal is, aki azt állította, hogy az intravénásan beadott nagy dózisú C-vitamin és az Ivermectin 93%-os sikerrel gyógyítja a Covidot. Kassai orvosok azt állítják, hogy Jarčuška professzor kifejezetten ellenzi az Ivermectinnel való kezelést. És beszéltem az elhunytak hozzátartozóival is, akik tőlem kérdezték, hogy lehetséges az, hogy az állam visszatartja azokat a gyógyszereket, amelyekkel meg lehetne menteni a betegek életét. Hogy történhet meg ilyesmi, kérdezték. Hová jutottunk? Ilyet még a kommunisták se csináltak. Nem tudtam, mit válaszoljak nekik” – fejezte be Ján Baránek.

Vétek   

Ján Baránek végül a Hospodárske noviny-ban tette közzé az állásfoglalását. "Megáll az ész. A normálisan gondolkodó ember egyszerűen nem hiszi el, hogy mindez megtörténhet. A mai helyzet számunkra nem történelem, mint a zsidó lakosság deportálása vagy egy sci-fi. A józan ész egyszerűen nem tudja elfogadni, hogy valaki a pénz miatt hagyja, hogy emberek ezrei haljanak meg. Ebben a kis országban, ahol szinte mindenki ismer mindenkit. Itt, ahol felnőttünk, ahol megéltük az első szerelmeket, ahol rokonaink sírjai sorakoznak a temetőkben. Szlovákiában ez egyszerűen lehetetlen! Ez megtörténhet valahol Afrikában vagy Ázsiában, de nem nálunk. Igen, olykor rendetlenkedünk, megdézsmáljuk az uniós pénzeket – no de ilyesmi? Ki hiszi el?”

jan-baranek.jpg
Ján Baránek szlovák politológus

A politológus megkérdezi, utalva szlovák állam alatti zsidó deportálásokra: "Annak idején ki hitt Vrbának és Wezlernek? Senki! Még maguk a zsidók se! Mert ilyesmit józan ésszel nem lehetett felfogni. És mégis megtörtént. Most pedig tanúi vagyunk a legnagyobb bűnténynek, amelyet a második világháború óta az ország népe ellen elkövettek! A szlovák államnak fejére olvassuk, hogy nem védte meg a polgárait, hogy mint állam csődöt mondott. Ez a legsúlyosabb vád a korabeli szlovák állam ellen. Nem hittük, hogy ilyesmi még egyszer megtörténhet. És mégis megtörtént. Ismét annak vagyunk tanúi, hogy a kormány nem védi meg a saját polgárait. Most nem egy őrült ideológia nevében, hanem a pénz miatt. A haszon érdekében.”

Ján Baránek véleménye szerint a pénz miatt hazudunk a Covid-betegek számát illetőleg. „Az anyagi haszon érdekében arra kényszerítjük a patológusokat, hogy hamisítsák meg a jelentéseket. A haszon érdekében visszatartjuk az Ivermectint... A kormány minek a nevében tétlenkedik, ha a kormánytagok látják, hogy a kormányfő egy nem lucid elmeállapotba került?

Minek a nevében váltak tettestársakká az 1945 utáni legnagyobb bűntettben? A nemzetgyűlésben ülő képviselők, legalábbis a koalíciósok, minek a nevében lettek bűnrészesei annak a bűncselekménynek, amely az 1945 utáni időszak legnagyobb bűnténye?”

Baránek kérdez!

A neves politikai elemző felteszi a kérdést: Zuzana Čaputová, az ország elnöke miért nem szólította fel már régen a parlamenti képviselőket, hogy állítsák meg a népirtást? Vagy: minek a nevében nem kapnak támogatást a vállalkozók? Szlovákia oda jutott, hogy szinte eltűnt a középréteg? Minek a nevében emelkedett drámai módon az öngyilkosságok száma? Minek a nevében növekszik a nyomorszint alatt élők száma? 

„Mit mondanak ma Szlovákia legnagyobb bűntényének cinkostársai? Amikor 2020 őszén felemeltem szavamat az országos tesztelés ellen, kígyót-békát kiabáltak rám. Ma már világosan látszik, hogy ezzel kezdődött az a katasztrófa, amelynek ma tanúi vagyunk. Pedig a nyilvánosság elé tártam a Hopkins Egyetem grafikonjait. Vagy ki nem mondott igazat arról, hogy a vámon feltartóztatták az Ivermectint? Én vagy a Pénzügyi Igazgatóság? Maguk az orvosok bizonyították, akik megrendelték az Ivermectint."

hirlevel_web_banner_1_139.jpg

Végül Ján Baránek felteszi a kérdést, hogy miért: nem emelik fel a szavukat az illetékesek és az emberek „Hová tűntek a férfiak ebből az országból? Hová tűnt a tisztelet? Hol vannak a családfők, akik mindentől megvédték a szeretteiket? A meleg kályha mellett szundikálunk? Félünk? Kifogásokat keresünk? Rettegünk, hogy elveszítjük a munkahelyünket? S akkor mi van? Majd találunk másikat. De! A becsületünket, a büszkeségünket nem tudjuk visszaszerezni! Az örökre elveszett! Új lakást, új munkát, új autót tudunk szerezni – de becsületünk csak egy van. Ha azt elveszítjük, sohase szerezzük már vissza. Sohase! Férfiak, családfők, ugyan mi előbbre való a becsületnél? A félelem? Akkor bújjatok szoknyába!”

Végül Ján Baránek az illetékesekhez fordul: „És ti, akik előidéztétek ezt a szörnyűséget, felelni fogtok a tetteitekért. Felelni fogtok, mert felelnetek kell. Most nem a szétlopkodott uniós pénzekről van szó. Most az ellopott életekről, a tönkretett emberi sorsokról van szó. Az igazságnak győznie kell. Isten segítse ebben Szlovákiát.”  

Varga Klára