Megjelent az Új Nő szeptemberi száma!

Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft-benzinkutakon!

szeptemberi-lapajanlo-kezdo_0.jpg

A BETLÉRI ANGOLPARK

Menjünk el Betlérre, sétáljunk az angolparkban, s meséljünk róla majd az unokáinknak is, mert kevés ilyen csoda akad ma a környezetünkben. A betléri kastély a legépebb állapotban megmaradt magyar kastély, s egyben az egyetlen, amelyiknek szinte teljesen megőrződött a berendezése.

szeptemberi-lapajanlo-betler.jpg

Papp Viki fotóriportja a magazin 6. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

GYÖKERES KINGA NOVELLÁJA: A LENGYEL KAPCSOLAT

,,Kata a tengerparton sétált. Lábujjai közt kibuggyant a fehér homok, haját kellemesen legyezgette a szél. Mikor átbújt egy lehajló pálmalevél alatt, a fán egy érett banánfürtöt vélt felfedezni. Messzinek tűnt, mégis elérte...”

szeptemberi-lapajanlo-novella.jpg

A novellát magazinunk 10. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

BOR, MÁMOR, DIVAT

Helemba borvidékén jártunk, a három folyó völgyében, ahol a kora őszi trendeket fotóztuk. Muflonnal is találkoztunk, ott várt ránk az út szélén... Modelljeink: Szuri Sisi (Köbölkút), Simona Pavleová (Párkány).

szeptemberi-lapajanlo-bor.jpg

Divatanyagunk a magazin 12. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

HOGYAN NEVELTEM FEL A FIAIMAT?

Tegnap éjjel boldogan száguldottam az autópályán a schwechati reptér felé, a lányom jelezte érkezését. Közben elgondolkodtam azon, amiről ez az írás is szól, vagyis hogyan neveltem fel a fiaimat. Jobban mondva: hogyan sikerült felnevelnem három fiút az egy szem lányom mellett.

szeptemberi-lapajanlo-fiuneveles.jpg
(© Tanaka Tatsuya)

Novák Zita írása lapunk 21. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

SZIGMA-FÉRFIAK

Alfa-hímek kontra szigma-férfiak. Ki hova tartozik? Vitaindító írás a modern hierarchiáról.

szeptemberi-lapajanlo-szigma-ferfi.jpg
(© David Szauder)

Cikkünk a magazin 24. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

SZIGMA IS LEHET, DE AKÁR ALFA IS

Egy férfit kérdeztünk, akit jól ismerünk, ezért minden szavát elhisszük – azt is, hogy ő nem alfa-hím, hanem csak férfi akar lenni. Renczes Péter (41) tördelőszerkesztőnk párjával két kisfiút nevel, egy négy- és egy hatévest. Mi azt mondjuk, hogy lehetne akár szigma is, hiszen Péter nemigen szeret szerepelni (ez a mostani a nagy-nagy kivétel). Ámde a modern alfa-hím szerepében sem veszne el, mert Péter végletesen hisz a férfias jellemben, falat vakol, fát vág, s a pulóvert legalább öt évre veszi, mert nála a fő szempont még mindig a tartósság. Az apaságot is tartós állapotnak tartja, amit nem ruházhat át másra.

szeptemberi-lapajanlo-petike.jpg

Interjúnk a magazin 26. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

APA NÉLKÜL

Milyen az igazi férfi? Ma oda jutunk, hogy nem tudjuk. Hisz annyi visszaélés történt a nőkkel szemben, hogy alig győzik helyrehozni, amit a férfiak elrontottak. Legalábbis ez a hivatalos álláspont. Mi akarjuk irányítani a világot, közben mégis olyan férfira vágyunk, aki olyan igazi: nem hagy magunkra a konfliktushelyzetekben, nem menekül a hóbortjaiba, nem fut el a felelősség elől, nem idegenedik el a családjától, jó férj és jó apa, nem hárítja át a felelősséget a nőre. A férfias férfira.

szeptemberi-lapajanlo-milyen-a-ferfi.jpg
(© David Szauder)

Összeállításunk a lapunk 28. oldalán kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

NEM BAJ, HA FÉLÜNK, CSAK TUDJUNK RÓLA

Életünk folyását, azt, ahogy szeretünk vagy éppen élünk, a szorongás, a félelem is befolyásolja. S ezek mind összefüggenek egymással, hisz ha valamitől félünk, akkor nem tudunk nyitott és tiszta szívvel szeretni, mert szorongani fogunk, s azt várjuk, hogy mikor bántanak megint. A szorongásról beszélgetünk Mátyus Zoltán (Pozsonypüspöki) pszichoterapeutával, aki azt mondja, hogy a szorongásainkkal foglalkozni kell. S nem baj, ha utána is jelentkezni fognak, de ha feldolgoztuk őket, akkor már nem fogunk hinni nekik.

szeptemberi-lapajanlo-szorongas.jpg
(© Lara Vychuzhanina)

Interjúnk a magazin 32. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A NAGY ASZPARTÁMBOTRÁNY

Aki használ Instagramot vagy TikTokot, szinte biztos, hogy találkozott az aszpartám nevével. A magyar Hell üdítőital-márka ugyanis közösségi médiás kampányt indított, melyben az influenszerek legfőbb feladata az volt, hogy hangsúlyozzák: a reklámozott XIXO diétás kóla nem tartalmaz aszpartámot. Mi pedig csak néztünk ki a fejünkből. Mi is az az aszpartám?

szeptemberi-lapajanlo-aszpartam.jpg

Írásunk a magazin 38. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

CSEPP A DESSZERTBEN

Mi az igazság a cukorról és a cukorpótlókról? Nem az a probléma, hogy megeszünk egy szelet cukros süteményt. És nem is az, hogy megeszünk egy szelet édesítőszeres süteményt. A probléma az, hogy nem egy, hanem három szelet süteményt eszünk meg! (Mondja a dietetikus.) Mi az igazság a cukorpótlókról? Indokolt-e száműzni étrendünkből a cukrot? Összeállításunkban az édesítőszereket övező tényeket és tévhiteket taglaljuk.

szeptemberi-lapajanlo-cukor.jpg

Cikkünk a magazin 40. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A HÍRNÉV ÁRA

Az ember általában zenészekért rajong, vagy énekesekért, színészekért. Nem új jelenségről van szó, a régi korok embere is rajongott. Hisz mi is az a lisztománia?

szeptemberi-lapajanlo-rajongas.jpg

Írásaink a magazin 42. oldalától olvashatók.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

HANGOKBA ZÁRT INTIMITÁS

Ma nehéz elképzelni, hogyan létezhetett szórakozás az okoskütyük feltalálása előtt. Pedig az emberek – pláne a gazdagabbak – régen is tudtak élni. Sőt! Az ő kedvtelésükre találták fel a szalonokban játszott zenét, a kamarazenét. Mikor a muzsikáról írunk, nem tudjuk kihagyni Korpás Éva koncertszínházát. A koncertszínház két műfajt elegyít: a koncertet és a színházat.

szeptemberi-lapajanlo-korpas-eva.jpg

Riportjaink a szeptemberi lap 46. oldalán kezdődnek.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

LÓ ÉS KALAP

Miért a kalap és a magas sarkú cipő? Mi a nőktől és a férfiaktól elvárt öltözék egy pólóversenyen, s mit viselnek Ascotban, ahol még a régi világ díszletei között rendezik meg a híres lóversenyt? Schiffer Miklós (57) stílustanácsadót kérdeztük.

szeptemberi-lapajanlo-lo-es-kalap.jpg

Írásunk a magazin 52. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

PÓLÓZOK, TEHÁT (BOLDOG) VAGYOK

Mondja ezt Agárdi László, aki Nagyborsán véghez vitte a lehetetlent: visszaültette trónjára a lovaspólót, a lovassportok királynőjét. S aki azt hiszi, nekünk, nőknek nincs ehhez közünk, az téved. A játékosok között ugyanis egyre több a nő, s érdekesmód több nő lovagol, mint férfi.

szeptemberi-lapajanlo-agardi.jpg

Beszámolónk a magazin 56. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

AZ ÁLLATOK ÉS A VÍZ

Malaca van a malacoknak, vasárnapja a szárnyasoknak, mert érkezett pár órányi kiadós eső: ilyenkor minden kiterjedt pocsolya nagy népszerűségnek örvend. A leghangosabbak a kacsák: játszanak, ficánkolnak, pancsolnak, a szárnyukat csapkodják, s ugyanúgy mossák magukat a hónuk alá benyúlva, széles karcsapásokkal, mint ahogy én mostam habtestemet pár órával ezelőtt a zuhany alatt.

szeptemberi-lapajanlo-allatok-viz.jpg

Állatos riportunk a magazin 61. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

HAJNI TEÁI

Hosszú, színes szoknyájában tündérként libben a kertben, beleszagol a rózsákba, majd letép néhány szirmot. Amott körömvirágért hajol, majd, hogy jó legyen az összhatás, zsályát dob a virágok mellé. Odaint a szomszédban káráló tyúkoknak, elsuhan a csobogó tó mellett, s indul teát főzni… Styaszni Hajnalka (40, Sárosfa) minden reggel így kezdi a napot, harmóniában a természettel. Permakultúrás kertje gyógynövényekkel van tele: van, amit ő ültetett, sok magától ütötte fel a fejét.

szeptemberi-lapajanlo-hajni.jpg

Interjúnk a magazin 64. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

RÚZS ÉS PEZSGŐ

Dunaradványon sétálós kóstolón jártunk – és csodásan éreztük magunkat! Miénk volt a késő nyári Duna, ahol hosszú hajók húztak felfelé, hangulatos zene szólt, isteni (biomangalicából készült) malacságokat és vegán fogásokat kóstolhattunk – a legjobb pesti vegánséf szorgoskodott a konyhában.

szeptemberi-lapajanlo-ruzs-es-pezsgo.jpg

Beszámolónk a magazin 68. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

RÁNCTALANÍTÁS TAPASZOKKAL?

Az egyszerűbb, hidratálókkal átitatott tapaszok már a drogériákban is kaphatóak. A szóbeszéd szerint elég néhány éjszakára felragasztani, és a ráncok nem mélyülnek tovább. Valóban eltűnnek az öregedés első jelei? Mi a különbség a szilikonos és a drogériás tapaszolás között?

szeptemberi-lapajanlo-ranctalanitas.jpg

Írásunk a magazin 71. oldalán.

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Cookies