Megjelent az Új Nő márciusi száma!

Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft benzinkutakon!

marciusi-lapajanlo-kezdo.jpg

CSEVICE

A csevice szláv eredetű szó, savanyút jelent, s ahogy a képek mutatják: savanyúvizet. A csevice igazi különlegessége a palócság által lakott tájaknak. Papp Viki fotóriportot készített Ajnácskő térségében.

ajnacskoi-csevicefurdo-1.jpg

Fotóriportunk képeit a magazin 6. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

BOGARAT ÜLTETTEK A FÜLÜNKBE

A bogarakkal bogarat ültettek a fülünkbe. Lassan ugyanis semmi más nem lesz jó és fenntartható, csak az ipari élelmiszer. A bolygó megmentését célul kitűző lobbi a bogarakat ajánlja, s már épülnek is a „bogárgyárak”. Tücskök, bogarak és kukacok a tányérunkon!

marciusi-lapajanlo-2.jpg
(© land of arca)

Cikkünk a magazin 8. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

DIVAT A KONYHA KÖRÜL

Szemnek-szájnak ingere! Összeállításunk séfek és első osztályú alapanyagok társaságában készült. Miképp a gyomrunk, úgy a szemünk is éhezi a minőségi élményt. Tavasz lévén egy színes és étkes összeállításból inspirálódhatunk. Ételed a divatod!

marciusi-lapajanlo-3.jpg

Divatanyagunkat a magazin 12. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

PÖTTY

A pöttyök ismét a célkeresztbe kerültek. A Louis Vuitton üzletek kirakatát nemrégiben a Yayoi Kusama japán művésznőről mintázott robot festette tele pöttyökkel. Címlapunkon pedig Kiss Enikő (Komárom) rendezvényszervező és vállalkozó pózol a legaranyosabb mintában.

marciusi-lapajanlo-4.jpg

Kis divattörténelmünket a lap 20. oldalán olvashatják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

ZSELÍZ ÉS A SACHER-TORTA

A Sacher-torta nyomában jártunk Zselízen. Csokimázas írás csipkelelkű és édesszájú asszonyoknak... A megelevenedő zselízi kultuszról az Kepka Márk, Csonka Ákos, valamint Kiánek Margaréta mesél, aki nagy örömöt szerzett nekünk azzal, hogy elkészítette számunkra a finomságot.

marciusi-lapajanlo-5.jpg

Cikkünket a márciusi lap 22. oldalán olvashatják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

TÚLSÁGOSAN NŐ?

Megint olyan kort élünk, mikor boszorkányüldözés folyik az írók ellen, s könyveket írnak át, mert nem felelnek meg a – nos, nem is igazán tudjuk, hogy minek. Most éppen annak a felismerésnek, hogy nincsenek is nők. Szóval „csakazértis” olvassatok J. K. Rowlingot! Ha ugyanis töröljük a nemeket, akkor azzal a nők által megélt valóságot is töröljük...

marciusi-lapajanlo-6.png

Ollé Tamás véleménycikke a magazin 28. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

FIÚK DALA STB.

Kit mutat be a Fiúk dala, s miért értik mindig félre? Lackfi Jánossal az olvasásról beszélgettünk.

marciusi-lapajanlo-7.jpg
(© Raffay Zsófia fotója)

Riportunk a magazin 30. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

HA NEM SEGÍTESZ, BELEROPPANOK!

Közel a negyvenhez egy ötéves kislány és egy csecsemő édesanyja vagyok. Dolgozó nő, anya, feleség, lelki társ, házvezetőnő, szakács egy személyben... A család összetartásának napi terhét mind én cipelem. S most elérkeztem ahhoz a ponthoz, hogy nem bírom tovább. Fogytán az energiám és a türelmem.

marciusi-lapajanlo-8.jpg
(© Geoff McFetridge)

Minden nőt érintő cikkünket a magazin 33. oldalán találhatják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

KONFLIKTUSOK A HÁZASSÁGBAN

Visszatérő veszekedések a házasságban – mit lehet tenni ellenük? Miért hibáztatjuk a másikat? Létezik-e jó veszekedés? Kell-e bocsánatot kérni utána? Mátyus Zoltán házasságterapeutát (Pozsonypüspöki) arról kérdezzük, hogy miért veszekednek a párok mindig ugyanazon, ha tudják, hogy a szóváltás nem vezet sehova.

marciusi-lapajanlo-9.jpg
(© Tanaka Tatsuya)

Írásunk a magazin 36. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A SZÜLETETT FELESÉG

A kertvárosi háziasszony a mindenkori amerikai nő esszenciája; nők milliói élték az életüket az ideálkép szerint a hatvanas években. Senki nem vitatkozott azon, hogy alsóbbrendűek-e a férfiakhoz képest, egyszerűen mások voltak. Maguk sütötték a kenyeret, maguk varrták a gyerekek ruháit, egész nap járatták az új szárítógépüket, és hetente kétszer ágyneműt cseréltek. A kertvárosi háziasszonyok utódai a napjainkban feltűnt angol tradwife mozgalom hívei.

marciusi-lapajanlo-10.jpg

Összeállításunkat a magazin 39. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

FŐÁLLÁSÚ ANYA VOLTAM

A mai anyukák szülési tervet írnak, szoptatási tanácsadót fogadnak, jógára, gátlazító szeánszra járnak. Huszonkét évvel ezelőtt még más volt a világ, sima kismamatornát is nehezen lehetett találni. Huszonöt évesen szültem először, s a következő négy évben még három gyermekkel bővült a családunk. Készültem az anyaságra, bár egyáltalán nem olyan formában, mint ahogy azt ma látni.

marciusi-lapajanlo-11.jpg
(© инесса морозова)

Novák Zita írása a magazin 42. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SZÍVEK ÉS MÉHECSKÉK

Annyi szép épület mellett megyünk el. Kevesen tudják, hogy Komáromban épült meg a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme – még a fotósunk sem tudta, pedig ide járt óvodába. Látta ugyan, hogy szép az épület, látta a méhecskéket és a füzéreket, de arról fogalma sem volt, hogy ez volt régen a Komárom-vidéki Takarékpénztár...

marciusi-lapajanlo-12.jpg

Riportunk a magazin 46. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

KÉK RÓKA ÍRÓKA

Írni szeretnénk, de nem tudjuk, hogy fogjunk hozzá? A Kék Rókák elárulják. Öt nő: sercegő tollak, töretlen lelkesedés, megannyi báj és nevetés. Ismerjük meg a Kék Róka Íróka írócsoportot!

marciusi-lapajanlo-13.jpg

Cikkünk a magazin 50. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

GASZTROFORRADALMÁROK

A kulináris intelligencia része, hogy tudjuk, milyen a jó étel. Ha egy étteremben vastag étlapot adnak a kezünkbe, onnan forduljunk ki. Akkor ott csak fagyasztott alapanyagokból főznek meg porokból. A jó étel nem olyan, mint a februári paradicsom, hanem véges: kevés van belőle, s egyszer elfogy. Csak a műétel és a fagyasztott kínai csibe nem fogy el soha.

marciusi-lapajanlo-14.jpg

Cikkünk a magazin 52. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A CSALLÓKÖZ LEGJOBB ÉTELE

A szakácsversenyeken sztárok a szakácsok, hatalmas ováció fogadja őket, mikor frissen keményített séf­süvegben és makulátlan kabátjukban megjelennek. A szakácsok a versenyeken edződnek és tanulnak: ezért fontos A Csallóköz legjobb étele verseny, ahol Csallóköz legjobb ételét keresték immár negyedszer.

marciusi-lapajanlo-15.jpg

Riportunkat a magazin 54. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SZTÁROK A SZAKÁCSOK

Ha azt mondjuk, szakácsverseny, azonnal a kereskedel­mi tévékben futó showműsorok jutnak az eszünkbe. Jó kérdés, hogy ezek a műsorok növelik­e vagy csökkentik a gasztronómia ázsióját. Ám van jó oldaluk is, hiszen általuk a széles közönség is megismerheti a trendi ételeket és konyhatechnológiákat. Mi zajlik egy megmérettetésen, s miképp viszik előre az igazi szakácsversenyek a gasztronómiát? A kérdést Czucz Péter, a nyékvárkonyi Amade kastélyszálló kreatív séfje, a Kukkonia szakácsversenyek védnöke segített megválaszolni.

marciusi-lapajanlo-16.jpg

Interjúnk a magazin 58. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

FELVILÁGOSÍTÁS

Ne féljünk a szőkítéstől! A szőke haj elragadó, a szőke haj megbabonáz.

marciusi-lapajanlo-17.jpg

Cikkünk a magazin 61. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

HPV RIADÓ!

Amit senki nem mond el! Beszélni kellene a HPV-vírusról, mert az orvosunk semmit nem mond róla.

marciusi-lapajanlo-18.jpg
(© tugrice)

Összeállításunkat a magazin 64. oldalán találják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SOK VAGY KEVÉS A 189 CENTI?

Magasélet a magas élet, ha nők vagyunk? Következzen egy kivételesen magas lány, Krisztina története. Krisztina önelfogadáshoz vezető útja nem volt akadálymentes. 189 centis magassága miatt kapott már hideget-meleget. Mára megtanulta, hogyan szeresse nem mindennapi adottságát.

marciusi-lapajanlo-19.jpg

Riportunk a magazin 68. oldalán.

elofizetes_uj_no.png

Új Nő csapata
Cookies