Egy jól megválasztott utazás akár az év fénypontja is lehet. A nyaralás megtervezésének örömébe azonban az utóbbi időben félelem is vegyül: sokan az utolsó pillanatig gondolkodunk, útnak induljunk-e egyáltalán.

Válasszunk bátran, merjük felfedezni a világot! – tanácsolják az utazási szakértők, köztük Kulacs Edit, a dunaszerdahelyi DUNA TOUR utazási ügynökség ügyvezető igazgatója is.

nevtelen_terv_9_0.jpg

Az utóbbi években hozzászoktunk, hogy az utolsó pillanatban, ún. last minute utakat választunk. Érdemes az ilyen típusú ajánlatokra várni?

– A last minute akciók tulajdonképpen az utolsó szabad helyek kiárusítását jelentik. Ez a kiárusítás azonban nem kell, hogy árkedvezménnyel is járjon – sőt! A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek szeretnek kivárni, viszont sokszor megesik, hogy csalódottan távoznak, hiszen az utolsó pillanatban már jóval kisebb kínálatból válogathatnak. A last minute ugyanis az utolsó helyek kiárusítását jelenti, nem pedig a legjobbakét! Azokat bizony időben le kell foglalni! A kivárás technikáját erősítik az emberekben a világban zajló események, és az időről-időre felröppenő fenyegetőzések.

Fontos tudni, hogy ha egy ország veszélyessé válik, az utasok akár illetékmentesen választhatnak utazást az adott utazásszervező választékából.

Mikor érdemes útra kelni?

– A klasszikus nyaralási időszak egyértelműen a nyári szünet két hónapja, a családosok ilyenkor indulnak útnak. Aki viszont nem kedveli a tumultust és a zsúfoltságot, nyugodtan kerekedjen fel az elő-vagy az utószezonban. Ilyenkor jóval meghittebb körülmények közt kerülhet sor a pihenésre és az időjárás sem okoz csalódást. Ráadásul ugyanazokhoz a szolgáltatásokhoz jóval kedvezőbb áron juthatnak hozzá, mint a főszezonban

A magyarországi wellness és a horvát tengerpart örök klasszikusnak számít. Ezek szervezésekor is érdemes szakértő segítségét kérni?

– Mindenképpen. Az utazásszervezők mindig jó előre gondolkodnak, és a kiemelt időszakokra már egy évvel korábban felvásárolják a szabad kapacitásokat. Így könnyen megtörténik, hogy az ügyfél által kiválasztott hotelben nem tudnak szabad szobát biztosítani, viszont rajtunk keresztül lehet még szobát foglalni. Ugyanez a helyzet a horvátországi szálláshelyekkel is. Itt is érvényes, hogy az ügyfél pénzt és energiát tud megspórolni, ráadásul nem kell idegen nyelven egyezkednie a szállásadóval. Ez a szolgáltatás sem kerül többe, mintha magunk intéznénk a szállást, sőt, esetenként még olcsóbb is ügynökségen keresztül foglalni, mint egyenesen a szállótól. Amit az ügyfél biztosan megspórol, az a külföldi banki utalások összege.

A Duna Tour több évtizedes múltra tekint vissza. Mi a titok, mely az egyszeri ügyfélből visszajáró vendéget csinál?

– Irodánk 1991-ben alakult utazási irodaként, később alakultunk át ügynökséggé, hogy ügyfeleinknek szélesebb körű és jobb minőségű szolgáltatásokat nyújthassunk. Az eltelt évek alatt komoly tapasztalatra tettünk szert az utazásszervezés és az utaztatás terén. Nem csak a katalógusokban szereplő csomagok értékesítésével foglalkozunk, hanem személyre is szabjuk utazásainkat. Tapasztalt ügyintézőinknek és gazdag kapcsolati hálónknak köszönhetően bárki kérését, álmait teljesíteni tudjuk. Ezen kívül saját utakat is szervezünk: ezek közül az all inclusive, zenés vacsorával egybekötött budapesti színházlátogatásokat és az egynapos kirándulásainkat emelném ki, például az ausztriai Familyparkba, a nyitott pincék napjára Wachauba vagy a bécsi karácsonyi vásárra.

Ezen kívül ajándékutalványokat is értékesítünk, igény szerint a pontos összeg, ill. a konkrét célállomás megjelölésével.

Mi a különbség egy utazási iroda és az utazási ügynökség kínálata között?

– Az utazási ügynökség egyszerre több utazási irodával áll szerződéses kapcsolatban, tehát egy helyen kínálja az utak lehető legszélesebb és legjobb választékát. Ennek köszönhetően a megfelelő ügynökségnél a kedves ügyfél időt, energiát és pénzt takarít meg! Mi javarészt osztrák utazási irodák termékeit árusítjuk, mivel itt találkozunk a legjobb ár-érték aránnyal. Magyarán, egy osztrák utazási irodánál jobb minőséget kapunk a pénzünkért. Nem beszélve arról, hogy maga az utazás is kulturáltabb környezetben folyik, a repülőjáratok Bécsből indulnak, s ez garantálja, hogy nem kell hosszas késésekkel számolni. Kínálatunkban megtalálhatóak azonban hazánk legjobb és legmegbízhatóbb irodáinak utazásai is.

Cookies