Biztosan hallott már a Bakancslista című filmről, melyben a híres Jack Nicholson és Morgan Freeman játszik. Ez egy nagyon jó kis történet, mely két haldokló férfit mutat be, akik rájönnek arra, hogy egy csomó mindent még ki akarnak próbálni életük során, mielőtt feldobják a pacskert, azaz a bakancsot. Ez lenne a híres bakancslista.

Mi lehet a listán? Tulajdonképpen bármi. Utazások, tevékenységek, apróságok, csupa érdekes és izgalmas kívánság, melyekre úgy vágyunk! Nevezhetnénk őket így is: célok! Világszerte készülnek hasonló üzenetet közvetítő köztéri táblák, rajtuk pedig ez áll: „before I die…”, azaz mielőtt meghalok… Erre bárki felírhatja a saját kívánságát! Minő menő közösségi bakancslista, ugye?

bakancslista-kezdo.jpg

Mi is összeállítottunk egy bakancslistát, amiből te is inspirálódhatsz, és elkészítheted a sajátodat! 

Mutatjuk a miénket:

  1. Kipróbálni a szabadesést.
  2. Átúszni a Balatont.
  3. Kedvenc külföldi zenekarunk koncertjére elmenni egy többezres stadionba.
  4. Argentin steaket sütni.
  5. Még egy idegen nyelvet elsajátítani.
  6. Megkóstolni a fugut! Azt a halat, melyet, ha nem készít el jól a séf, akkor meghalunk.
  7. Ételt osztani rászorulóknak.
  8. Rövidre vágatni a hajunkat, ha illik, ha nem.
  9. Elutazni Balira.
  10. Minimum 30 ezer követő az Új Nő Facebook- és Instagram-oldalán.
A kérdés persze az: mire jó egy bakancslista? A bakancslista elkészítése azért fontos, mert igenis motiválja az embert. Kiszámíthatatlan, mennyit vagyunk még itt, ezen a bolygón, szóval tegyük meg azt, amire igazán vágyunk.

Írjuk fel, véssük bele a tudatunkba, és valósítsuk meg óhajainkat! Merjünk nagyot álmodni! Persze, tudom, sokan hozzá se fognak, mert azt gondolják, mindez badarság és lehetetlen. Na de, kérem szépen, erre tökéletes példa vagyok én, aki már 16 évesen felírtam a bakancslistámra: címlaplány akarok lenni! Soha nem gondoltam volna, de sikerült! Kipipálva!

hirlevel_web_banner_2_185.jpg

Szóval, ha még nem láttad a filmet, feltétlenül nézd meg, majd készítsd el te is a saját bakancslistádat! Írj egy saját listát, és oszd meg velünk! Gyerünk, ki vele! Mi az, amit még mindenképp ki szeretnél próbálni életed során?

Derzsi Bernadett
Kapcsolódó írásunk 
Cookies