A gyerekek általában 5-6. osztályosan néznek először pornót. Utána csak folytatják – és sokan rászoknak a hardcore pornóra. Sok fiatal kizárólag ezekből a filmekből szerzi az ismereteit.

Egy nemzetközi felmérés szerint a 11 és 16 év közötti lányok leggyakoribb keresőszava az interneten a pornó. A kamaszokban pezsegnek a hormonok, és nagyon szeretnék képen is látni, milyen az, amikor két ember szeretkezik. Ám előfordulhat, hogy csak felpumpált női és férfitesteket, extrém méretű műmelleket és műszájakat látnak – a történet pedig, amit a film elmesél, nőellenes. Három férfi és egy nő van együtt az ágyban, és a nő nem az élvezettől, hanem a fájdalomtól sír.

miert-baj-ha-a-porno-vilagositja-fel-a-gyerekeket-kezdo.jpg

A gyermek pornófogyasztók esetében olyan aggályok is megfogalmazódnak, hogy az agy plaszticitása miatt ezek a képek erősen beégnek, és döntően meghatározzák a serdülők intimitásról alkotott elképzeléseit. Ezért sem mindegy, hogy ki világosítja fel a fiatalokat.

Az öröm bűn!

A nők sokszor nem tisztázzák magukban a nőiségüket. Valahol mélyen azt hiszik, hogy a szexuális öröm elvetni való, bűnös valami, s ezért elfogadják, hogy miközben átélik az aktust, már büntetést is kapnak érte.

Ez fordítva is előfordul, mikor a férfiak olyan pornóvideókat kedvelnek, amelyekben a nők megalázzák a férfiakat. Ezekben a nő, a feleség és anya istennőként jelenik meg, aki megérdemli, hogy térden csússzanak előtte.

A sorrend megcserélődött

Sok fiatal szerint a szerelem és a szex sorrendje teljesen felcserélődött: előbb van a szex, aztán esetleg a szerelem. Sok lány sem akar már komoly kapcsolatot, mert sok energiát elszív, aztán úgyis szétmennek. „A gimis osztályban, ahová jártam, már alig van olyan gyerek, akinek nem váltak el a szülei” – írta egyik fiatal olvasónk. „Ezért nem egy lány azt tartja: minek erőltetni az együttjárást? Marad a kavarás, érzelmek nélkül. Lehet, hogy a mi hibánk is az egész: egy kis cset, és máris küldjük a pasiknak az erotikus képeket... Persze, azért vágyunk az érzelmekre, de a fiúknak – legalábbis azoknak, akikkel én találkoztam – igazából nem kellenek a mi érzelmeink. Lányokból és női testrészekből óriási a kínálat, ami közszemlére van téve.”

A pornófilmek hatására a lányok maguk is elhiszik, hogy velük van a baj, ha nem úgy és nem annyiszor reagálnak. Elhiszik, hogy „betegek”, s félnek a lebukástól, hogy majd elhagyják őket. Illetve a kedvesüket is szeretnék boldoggá tenni, mivel tudják, hogy a férfi önértékelése szempontjából mennyire fontos, hogy csúcsra repítse a nőt. Mindez azonban előjáték nélkül nehéz.

elofizetes_uj_no_0.png

–varga–
Cookies