A gyengébbik nem gyakran tréfálja meg azzal az erősebbik nemet, hogy mond valami olyat, amit a férfi teljesen máshogy értelmez. Aztán, persze, rögtön azzal vádolják a férfit, hogy nem érti, vagy nem akarja érteni azt, amit mondanak neki. Ne csodálkozzunk! Vannak azok a jól bevált frázisok, melyek egész egyszerűen többletjelentéssel bírnak – legalábbis a nők számára.

„Nem, nem vagyok mérges!”
Azt jelenti, hogy nagy baj van, ugyanis a kedvesed borzasztóan dühös rád. Csak azért mondja, hogy nem mérges rád, mert azt szeretné, ha te magad jönnél rá arra, hogy hibáztál, és megbántottad őt. Természetesen, ha párod mindezt kedves és lágy hangon közli veled, akkor nincs mitől félned. Ám ha vörösen izzik a tekintete, és egyre erélyesebbé válik, gond van. Ilyenkor hagyd, hogy lecsillapodjon, és ha már elült a vihar, beszélj vele.

„Már csak öt perc!”
Jelentése: bizonytalan ideig még várni fogsz rám, és jó lenne, ha nem sürgetnél tovább, mert miattad szeretnék jól kinézni! Türelmes férfiak előnyben, s jobb, ha minden férfi lefoglalja magát valamivel mindaddig, amíg kedvese el nem készül. Ha notórius késő a hölgy, nem árt, ha te is egy kicsivel mindig késve érkezel. Igaz, ez nem a lovagok első számú és példaértékű tulajdonsága, de lehet, hogy a kedvesed így előbb-utóbb igyekezni fog...

„Szerinted ez a lány csinos?”
Az egyik legveszélyesebb kérdés, amit egy férfi kaphat, hiszen ha igazat mond, akkor a nő várhatóan egy szempillantás alatt dühbe gurul(hat), ám ha a férfi hazudik, akkor még rosszabbul jár. Az arany középút pedig az lenne, hogy őszinte? Igen, miért is ne mondhatná a férfi egy nőre, hogy szerinte csinos, ha már egyszer megkérdezték tőle. A nők is szemrebbenés nélkül tudják kémlelni a sármos, kigyúrt Aquamaneket. Elvégre is, nézni szabad!

„Csinálj, amit akarsz, engem nem érdekel!”
Ne, még véletlenül se csináld azt, amit szeretnél, mert innentől kezdve minden egyes lépésed érdekelni fogja a nőt! Ez a mondat azt jelenti, hogy nagyon haragszik rád, és szeretné, ha először elgondolkoznál magadon, aztán megbánnád a bűneid, és bocsánatot kérnél tőle. És mindezt tedd meg önmagadtól, ne parancsszóra, hogy végre kiengeszteld őt. Ne merészelj elmenni a haverjaiddal sörözni, és ne csinálj külön programokat, hanem beszéld meg vele, hogy ő mit tervezett. Lebegjen ilyenkor a szemed előtt a híres kompromisszum.

miregondol.jpg

„Beszélnünk kell!”
Ajjaj! Itt két lehetőség van. Az első, hogy tényleg olyan komoly dologról lesz szó, aminek te feltehetőleg nem fogsz örülni. Ennek ellenére igyekezz megőrizni a hidegvéredet, végighallgatni őt, majd kérj kis időt a gondolkodásra, hogy dönteni tudj, bármiről van is szó. A második lehetőség, hogy a barátnőd egy olyan bagatell dologról szeretne beszélni veled, ami lehet, hogy számodra vicces és kicsinyes, de neki tényleg fontos. Mondjuk, hogy lecseréljétek-e a kutya által kissé szétrágott kanapét egy újra. Mindkét esetben vedd őt komolyan!

„Ezt mégis hogy gondoltad?”
Ez a kérdés azt jelenti, hogy ideje lenne aprólékos magyarázattal előállnod az aktuális problémát illetően. A nő szerint ugyanis rossz fát tettél a tűzre, s nem tetszik szíved választottjának az, ahogy az adott ügyben eljártál. Kérj bocsánatot tőle, vagy próbáld meg elmagyarázni neki tetteid okát, hogy ő is megértse, mit miért tettél.

Kerekes Áron