Címlaplányunk, Kurucz Klaudia (Királyfiakarcsa) berendezte élete első önálló lakását. Ugyanolyan tehetséggel, mint ahogy mindent csinált eddig az életben, helytállt modellként, lediplomázott, most pedig nem kis dekoratőri képességekről tett tanúbizonyságot.

Egy panellakásról van szó, mégpedig garzonról, ahol a konyhán kívül mindent egy térben kellett elhelyezni: a dolgozósarkat, az étkezőt és a kényelmes ágyat. (Fotó: Dömötör Ede)

modell-lakasa-kezdo.jpg

Klaudia zseniálisan megoldotta a gordiuszi csomót, vagyis a szűkösség kérdését: paraván mögé rejtette az ágyat. Ez a látvány fogadja a belépőt. Egyszerre titokzatos (Vajon mi lehet a függöny mögött?) és hívogató (Gyertek, fedezzetek fel!).

nappali-2.jpg

A szobában a lámpa a fókuszpont, aranyos fényével melegséget ad, és maga köré szervezi a teret. Fotósunk, Ede – aki a világítás nagymestere – mindjárt meg is jegyzi, hogy a hollywoodi stúdiókban használtak hasonlókat. A stúdiólámpa pár éve ismét divatba jött, de csak a bátrak merik használni személyes térben. (Klaudia ezért is vehette meg akciós áron a lakótelep melletti nagyáruházban).

lampa_1.jpg

Tudni kell még, hogy itt semmi nem származik messziről, nem került sok pénzbe, viszont minden kellék hihetetlen gondossággal van összeválogatva. A kiegészítők „színben vannak tartva“, a vezető skarlátot Klaudia több ponton megismételte: egy vezető dekoratőr se csinálhatta volna jobban. Lopjunk tőle ötleteket, és szeressük a lakását, mert igazi vendégszerető fészek.

Majd nyolc hónapba került, mire felkerült az i-re a pont, az utolsó kép is a helyére került a falon. Megérte várni rá!

A lakás egyes funkciói jól elkülönülnek, minden itt van egy helyen, a tér mégis tágasságot sugároz. Vonzó a kényelmes kanapé, praktikus a sok lerakóasztalka, mert szükség szerint mozdítható – az ajtóval szemben lerakott tükör pedig nagyítja a szobát.

vaza-asztal.jpg

Az Ikea- kanapé volt az első darab, amit  Klaudia megvett. Zöld színben gondolkodott, de csak nyers színű volt raktáron. Mindegy, így a párnák lesznek zöldek. A Desenio-képek egy együttműködés keretében kerültek hozzá. Klaudia ugyanis az Instagramon is sikeres.

nappali_1.jpg

Az asztal a székkel dolgozósarokként is szolgál (alkalmi vétel volt a favi.sk oldalról).

nappali-3.jpg

Az előszoba mindig névjegykártya: a falon a modellkorszak képei.

klaudia-kep.jpg

A konyha a balkonra nyílik, ahol nyáron jól be lehet majd rendezkedni: asztal, székek, tárolók is elférnek. A konyhaszekrényt vendéglátónk még az előző tulajdonostól örökölte: teszi a dolgát, egyszerű és nagyszerű. A szőrmók párna marasztaló a reggeli ejtőzéshez, az asztal terjedelmes, van mellette hely a vendégeknek is. A sárga kötény arra utal, hogy Klaudia a konyhában is jeleskedik...

konyha_4.jpg

A komód lerakóként szolgál, a szekrényben pedig évente háromszor cserélődnek a ruhák (a meleg cuccok pont most kerültek vissza a szülői házba). Így a látvány szellős, nincs zsúfoltság, faltól falig szekrény...

gardrobeszekreny-allo.jpg

A lakótárs, Lady kutyus gyakran befészkeli magát az ágyba... Úgy fogadott bennünket, akár egy angol lédi, kis távolságtartással.

lady-kutyus.jpg

Az asztalosmunka kalákában készült, besegített a rokonság. A szobában nincsenek behemót bútordarabok. Polcok, s rajtuk díszelemek lazítják a teret: ez minden kis lakás esetében fontos.

polcok.jpg

Klaudia kutyusával Lady-vel együtt áprilisi címlapunkon pózolt.

klaudia-cimlap.jpg

–nagyvendégi–
Cookies