Bianka egy igazi energiabomba. Olyan gömbölyűket kacag, hogy öröm hallgatni! Egy jó humorú, mosolygós lány, ráadásul a véleményét sem rejti véka alá.

Krišková Bianka: ,,A mindenkori szépségtrend hol közelít a valósághoz, hol távolodik tőle. Szerintem nem is ez a lényeg, hanem hogy a nő elfogadja magát. S ha az én komfortérzetemnek az tesz jót, hogy dús a szám: az ne legyen baj."

bianka-vallomasa-kezdo.jpg

A férfi lép félre, mégis a nő gondolja újra önmagát! „Biztosan bennem van a hiba” – gondolja. Ráadásul az Instagram is arról győzködi, hogy nagy száj nélkül bizony nem lelheti meg a boldogságát. Tehát rövid úton a tettek mezejére lép... Ezért is van annyi töltött száj: az irányt a közösségi média adja és a nő benső bizonytalansága. „Nem vagyok elég szép, nem vagyok elég, elég, elég...!” Ezt meséli Krišková Bianka (Dénesdtorcsmisérd, belsőépítész), aki felült az „átváltozós” trendhullám hátára.

– Te miért?

– Körülbelül öt évvel ezelőtt volt egyfajta bumm az Instán, amikor mindenki elkezdte feltöltetni a száját és megcsináltatni a mellét – mondja. – Ekkor kezdtem el én is. Illetve volt még egy indítékom: rájöttem, hogy a párom megcsal. Egy lánnyal, akinek nagy volt a szája és műmelle volt... Azt gondoltam, biztos az a baj, hogy nem vagyok elég nőies, ezért én is elkezdtem a beavatkozásokat.

– És a beavatkozások segítettek? Adtak extra önbizalmat?

– Igen, egy ideig segítettek, de később rájöttem, hogy nem ettől függ az önbecsülésem és a kisugárzásom.

Ma már nem is ezért töltetem fel a szám. Most már egyszerűen csak tetszik a párnás száj és a nagy mell!

– Egyébként milyen a te női szépségideálod?

– Nincs ideálom, sem példaképem. Salma Hayek, Eva Mendes, Jennifer Lopez inkább csak motiválnak. Még ötven pluszosan is nagyon jól néznek ki, és máig megőrizték a szexepiljüket. Valószínűleg ők is átestek már kisebb-nagyobb  beavatkozásokon, igénybe vettek arcszépészeti kezeléseket.

– Mit gondolsz, meddig lehet elmenni?

– A pornószínésznőkre emlékeztető külsőt nem találom szépnek. A számat először túltöltötték – sok szakorvos sajnos nem áll épp a mestersége csúcsán. Nagy, de azért természetes hatású szájat szerettem volna, végül lipolézeres zsírbontással távolították el a felesleget az ajkaimból.

bianka-vallomasa-belso.jpg

– Hogyan választottad ki az orvosodat?

– A mellműtétem előtt az ismerősök ajánlására hallgattam, és olvastam róla az interneten is. Mivel elsőre jó tapasztalataim voltak vele, ugyanoda tértem vissza, de az ajkammal nem voltam megelégedve...

– Mit szólt a környezeted a mellnagyobbítás ötletéhez?

– Édesanyámnak az utolsó pillanatban mondtam el. Ő szó szerint megtiltotta, hogy kés alá feküdjek, s utána két napig nem beszélt velem. Nagyon haragudott rám, de az új számmal mára megbarátkozott. A barátnőim próbálnak lebeszélni a töltésről, de hiába. Nekem tetszik, úgy érzem, ez a száj már az enyém, ez a mell az én mellem.

Fontos tudni, hogy a képek és az Insta-posztok hatnak a tudatalattinkra, és befolyásolnak anélkül, hogy mi azt észrevennénk. S minél fiatalabb valaki, annál védtelenebb ezzel szemben. Igazából nem az idősebb korosztályt, hanem a fiatal lányokat nyomasztja leginkább: főleg ők szenvednek a „tökéletes nő” képétől. Én is ennek a lehengerlő szépségtrendnek a hatására döntöttem a mellműtét mellett.

– A nők miért érzik jobban magukat a töltésektől?

– A világ erről szól: a tökéletes külsőről. És ma már az ehhez hozzárendelt eszközök, a tökéletes kozmetikumok és a javító kezelések széles körben elérhetőek. De önmaga farkába harap a kígyó... A nők tökéletesek akarnak lenni, elégedetlenek azzal, amit a tükörben látnak. Mert mindenki talál magán valami tökéletlenséget, minden embernek van valamilyen komplexusa. A magukat tökéletlennek látó nők aztán traumatizálják a többi nőt. Ha a nő megtanulja szeretni önmagát, akkor rájön, hogy ezek a beavatkozások feleslegesek, nem ettől érzi jól magát a bőrében. Nekem egyébként fontos, hogy ápolt legyek, s a fogam, a körmöm, a hajam is rendben legyen. Emellett tetszik a barna bőr, mert energetizál. Nyáron sokat napozom, és szoláriumba is eljárok.

minden_reggel_ujno.sk.png

– Mesélnél a szépségrutinodról?

– A szép haj megszállottja vagyok! (Nevet.) Havonta négy alkalommal látogatom a fodrászt. Havi egyszer járok professzionális arctisztításra, mert szeretnék tömör bőrképet. Amúgy nem festem magam, külön fényvédőt sem használok – az alapozóm biztosítja a fényvédelmet. Ha kifestem magam, akkor Yves Saint Laurent alapozót, Mac pirosítót használok, a spirálom egy háromeurós Essence termék. Biologic vagy Lancôme krémet veszek, attól függ, éppen mire telik. Lefekvés előtt mindig megtisztítom az arcbőröm. Tonikot használok és sok szérumot, a hialuronsavra esküszöm. A ruhám lehet Zara, a cipőm és a táskám viszont legyen dizájnertermék. Járok edzeni is: nyáron minden második nap, télen viszont csak egyszer egy héten.

– Szerinted mitől lesz szép egy nő?

– Az ápoltságra esküszöm. Rendszeresen kell látogatni a fogorvost, fodrászt. A szép nő „egyben van”, ápolt – és van kisugárzása.

Kórósi Lilla
Cookies