Egy jó könyv minden nehézséget segít átvészelni. Lássuk, milyen könyvekkel csillapítják szomjúságukat szerkesztőségünk tagjai!

Videóválogatásunkban mindenki talál magának olvasnivalót!

a-nyar-legjobb-konyvei-kezdo.jpg

HOGYAN GYÓGYÍTSUK MEG BELSŐ GYERMEKÜNKET?

A könyvajánlónk első részében Király Anikó faggatja Fekete Magdit John Bradshaw Hazatérés önmagadhoz című könyvéről.

A könyv tartalma

A világhírű pszichológus nagy hatású könyvében megmutatja, hogyan gyógyíthatjuk meg a belső gyermeket, megajándékozva magunkat azzal a minőségi szülői gondoskodással, amelyre annak idején szükségünk lett volna. Egy jól felépített, lépésről lépésre kísért folyamatban feltérképezhetjük és lezárhatjuk gyermekkorunk minden egyes fejlődési szakaszának nyitva maradt ügyeit. Megszabadulhatunk a romboló családi mintáktól, hogy immár szabadabban, sikeresebben és felelősségteljesebben élhessük felnőttéletünket. Gyógyult belső gyermekünk a továbbiakban az öröm és az életerő forrása lesz számunkra.
Nézzétek és hallgassátok szeretettel!

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MIKÉNT VISZONYULTAK A NŐK SAJÁT ANYAI MIVOLTUKHOZ?

A könyvajánlónk 2. részében Fekete Magdi, a szerkesztőség asszisztense kérdezi Király Anikót, az Új Nő újságíróját Budai Lotti: Micsoda anyák voltak című könyvéről.

A könyv tartalma:

Azt, hogy ezek a nők miként viszonyultak gyermekeikhez és saját anyai mivoltukhoz, nemcsak koruk és társadalmuk, de egyéni múltjuk is nagyban befolyásolta. Egyeseknek sikerült saját gyermekkori traumáikat feldolgozni, másoknak nem. Voltak, akik továbbörökítették a káros családi hiedelmeket, mások képesek voltak azokat letenni. Ám az írónőket e kötet megírásakor nem az ítélkezés, hanem a megértés vezette; a kötődési és nevelési minták mögött meghúzódó „miért”-ekre voltak kíváncsiak. Nézzétek és hallgassátok szeretettel

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

VEREJTÉK ÉS KÖNNY, SZERETET ÉS GYÓGYULÁS

Könyvajánlónk legújabb részében Király Anikó faggatja Fekete Magdit Rupi Kaur: Tej és méz című verseskötetéről.

A könyv tartalma:

A Tej és méz versek és prózai írások gyűjteménye a túlélésről; az erőszak, az abúzus, a szerelem, a veszteség és a nőiség megéléséről. A könyv négy fejezetre oszlik: mindegyik más célt szolgál, másféle fájdalommal foglalkozik, másféle sebeket gyógyít. A Tej és méz az élet legridegebb pillanatain vezeti át az olvasót, mégis mindenben talál valami melegséget – mert a melegség ott van mindenben, csak keresni kell.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A BALATONI SELLŐ

A könyvajánlónk 4. részében Fekete Magdi, a szerkesztőség asszisztense kérdezi Király Anikót, a könyv íróját A balatoni sellő című művéről.

A könyv tartalma:

A balatonfüredi Rózsalakba rég nem látott lakók érkeznek. A kalandvágyó, cserfes Szofi alig várja, hogy újra felfedezze a helyet, ahová nagyszülei emléke köti, és új barátokat szerezzen, köztük egy Jókai nevű írót. A város az Anna-bálra készülődik, a bál szépe majd a Balaton Jégszíve nevű, gyönyörű ékszert viselheti. Ám különös események zavarják meg az előkészületeket: feltűnik a balatoni sellő, egy csendőr pedig mindent megtesz, hogy egy rejtélyes iránytű ne juthasson el tulajdonosához. Kalandok, rejtély, nyomozás, megannyi kérdés és izgalom. Vajon létezik-e egyáltalán a balatoni sellő?

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies