A dunaszerdahelyi Varga Lívia a LIV’s Visage sminkstúdió vezetője. Őt kerestük meg, hogy beavasson minket a könnyed nyári sminkek világába.

Lívia az Új Nő Átváltoztatjuk! stábjának oszlopos tagja.

nyari-sminkiskola-kezdo.jpg

– Milyen az idei nyári sminktrend?

– Olyan sminket válasszunk, ami illik a személyiségünkhöz és az arcunkhoz. Idén a „semmi”, illetve a „minden” smink a trendi. A két ellentétes sminknél a „no make-up” effektus természetes hatású. Az alapozáson kívül csak a szemöldök kap némi hangsúlyt, és jöhet egy jó kis rúzs is. Bátran nyúlhatunk merészebb rúzsokhoz, hisz jócskán benne vagyunk a fesztiválszezonban. A „minden” smink esetében a szivárvány minden színét ajánlhatjuk. Ez a szemre is igaz. Nagyon divatos az International Klein Blue, azaz minden, ami kék. A ’90-es években volt nagy divat a szempillaspiráloknál és a szemhéjon. A kék színt a bevállalósaknak ajánlom, illetve a nyári, hideg típusú hölgyeknek (a szőke, piszkosszőke, kék szeműeknek), bár a barna hajat is ki tudja emelni.

A piros rúzs idén is hódít, de most natúr arcon. További divatos rúzsok: a korall, a lazac, a barack és a jegeskávé. Az év színe, a rózsakvarc a sminkben is visszaköszön.

– Hogyan viseljük ezeket a színeket?

– Például a narancsszínű ruhához jól harmonizál egy pink rúzs, a kék ruhához pedig egy narancs. Fontos, hogy a rúzs kiegészítse a ruhát. Elmúlt már a kor, mikor zöld ruhához zöld sminket használtunk.

nyari-sminkiskola-varga-livia.jpg
Varga Lívia

– Milyen bakikat tudunk elkövetni a mindennapos sminkeknél? 

– A szemöldököt vagy túlszedik, vagy nem törődnek vele. Ami fontos: óvakodjunk a határozott vonalaktól. Az erős, háztetős forma nem szép. Szintén bakinak számít a helytelenül megválasztott alapozó. Erős fénynél teszteljük, általában a kézfejünkön próbáljuk ki, ezért aztán elüt a nyak színétől. Ez helytelen: érdemes természetes fénynél is megnézni, és mindig az ajakrészen próbáljuk ki. A csomós szempilla sem esztétikus. Ha régi a spirálunk, egyszerűen dobjuk ki, a csomós szempillákat pedig fésüljük át.

Az elütő szájkontúr legalább egy évtizede nem divatos. Fontos, hogy a szájkontúr harmonizáljon a rúzs színével. 

– Az ápolt, szép bőr már eleve fél siker. Mit tanácsolsz ez ügyben? 

– A legtöbb nőnek dehidratált a bőre. Ezért ajánlom a rendszeres arcradírt. Fontos a jó arckrém is, de ne közvetlenül az alapozás előtt vigyük fel, mert a bőrön fénylő hatást kelt. Érdemes bázist használni: ezt mindenképp az alapozás előtt vigyük fel. Feltölti az apróbb ráncokat, egyenletessé teszi a bőrt és magát az egész sminket.

nyari-sminkiskola-belso.jpg

– Egyre többet hallani az orosz ceruzatechnikáról. Mit lehet erről tudni?

– Ez egy profi technika, csak a sminkesek – abból sem mindegyik – tudják elkészíteni. Ez nem 10 perces, hétköznapi smink. Két évvel ezelőtt én is elsajátítottam. Tartós, precíz szemfestést lehet készíteni vele. Nem mindegy, hogyan fogjuk az ecsetet, a satírozás az alfa és ómega. Az sem mindegy, hogy milyen szemhéjport használunk. Én a Make-Up Atelier Paris termékeit kedvelem. Ugyanezeket használom a klasszikus sminkhez is. Hozzá kell tenni, hogy a ceruzatechnikát sokan összekeverik az aquatechnikával. Ott vizes festékkel dolgozunk, ám ezt is az orosz sminkesek fejlesztették tökélyre.

minden_reggel_ujno.sk_64.png

M. Ando Krisztina
Kapcsolódó írásunk 
Cookies