Állandóan azon töröd a fejed, hogy miért nem talált rád még az igaz szerelem, ugye? Itt a megoldás! Tulajdonképpen még az is megeshet, hogy az intelligenciád blokkolja a nagy szerelem érkezését. Hogy lehetséges ez? Íme, 4 tényező, mely megmutatja, hogy az okos nők miért bajlódnak oly sokat Ámorral.

1. Szüntelen gondolatok, burjánzó érzelmek
Tegyük fel, hogy nemrég megismertél egy kedves pasit egy bárban. Egy-két randi után azonban rögtön mérlegelni kezdesz, miben jó és miben nem jó ez a férfi. Még csak néhány órát töltöttetek együtt, de te máris átgondolsz minden lehetséges opciót, forgatókönyvet írsz a fejedben, s kombinálsz a jövőt illetően. Nem szabad pró és kontra listát készíteni, néha, csak úgy szépen, csendesen hallgass a szívedre. Élvezd és éld meg a pillanatot! Nem kell rögtön 2 gyereket nevelned fejben.

2. Csak és kizárólag a saját életedre fókuszálsz
Megvan a saját életritmusod: munka, sport, barátok. Szeretsz így élni, szereted betervezni a napjaidat, s a hobbijaidnak hódolni. Szükséged lenne egy társra, de sokkal fontosabb szempont nálad, hogy a saját életritmusodat fenntartsd. Ahhoz viszont, hogy igazán boldog légy, szükséges némi időt szakítanod a leendő párodra is. Vegyél vissza egy kicsit az állandó programokból, és tölts néhány órát a kiszemelteddel. 

web-bannerek-hirlevel-02_2.jpg

3. Örökös elvárások
A párkapcsolatok gyilkosai, jól tudjuk. Ha egy olvasott nő vagy, aki havi kétszer színházba is eljár, és a politikáról is szívesen elcseverészel (mert valóban érdekelnek az aktualitások), akkor naná, hogy a legjobb és legokosabb pasit akarod megfogni magadnak. Csak hát itt jön a bökkenő! Nehéz megtalálni a tökéletes pasit. Nem azt mondjuk, hogy add lejjebb, és randizz bárkivel, aki szembejön az utcán. Hanem azt, hogy igenis sokszor egy egészen más karakterrel fogjuk megtalálni a közös hangot. S bizony nekik is adnunk kell egy esélyt. Különben is mennyiszer hallottuk már, hogy: „Pedig egyáltalán nem az én típusom, de egyszerűen beleszerettem.”

4. Gyanakvó vagy, és túlságosan is kritikus
Másokkal és magaddal szemben is. Viszont neked elég annyi, hogy meghallgatsz néhány rémisztő szerelmi történetet, és már mindenkiben a rosszat látod, és akarva-akaratlanul keresed is azt. Nem mersz nyitni, mert attól rettegsz állandóan, mi van, ha. Mi van, ha ez a férfi is becsap majd? Mi van, ha ez a férfi is megcsal engem? Tudjuk, hogy nem könnyű így belevágni egy kapcsolatba, de néha igenis vállalni kell a rizikót is, és merészebbnek kell lenni. Elvégre is, a család és a barátok mindig mellettünk állnak, s ki tudnak minket húzni a legnagyobb és legvadabb szerelmi slamasztikákból is.

Dunai Mira

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg