A bizalom és az őszinteség nem csak a párkapcsolatok alapja. A legjobb barátságok is így működnek. Azonban nem új keletű dolog, hogy néha a legjobb barátságok is hirtelen megszakadnak. Néha azzal kell szembesülnie az egyik félnek, hogy becsapják, kiteregetik a szennyesét, esetleg kibeszélik a háta mögött. A meghurcolt barát pedig értetlenül áll, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki mindezt. Örökre barátok?

Haragszom rá!
A problémák akkor kezdődnek, ha nem tudjuk a sértettségek után megbeszélni a dolgokat. Persze, sok esetben nem is lehet, hiszen van az úgy, hogy az egyik fél fogja, és egyszeriben elvágja maga körül a szálakat.

web-bannerek-hirlevel-02.jpg

Rozi (35) nem akart hinni fülének, amikor visszajutott hozzá egy olyan személyes információ, amit csak a legjobb barátnőinek mesélt el. Tizenegy évvel ezelőtt találkozott a két lánnyal a főiskolán, és onnantól ők hárman elválaszthatatlanok voltak egymástól. Lediplomáztak, utaztak, pasiztak, munkát kerestek, az ő barátságuk kívülről rendíthetetlennek tűnt. Aztán kiderült, hogy mégsem olyan idilli minden, mint amilyennek látszik. – Úgy éreztem magam, mintha egy rossz amerikai gimisfilmbe csöppentem volna. A barátnőim egyik napról a másikra kifecsegték a titkaimat, és kinevettek a hátam mögött. Tizenegy év barátságot rúgtak fel, és a mai napig nem értem, hogy miért. Ennyi év után az ember azt hiszi, hogy úgy ismeri a barátait, mint a saját édestestvérét, majd kiderül, hogy tévedett. Na de ekkorát? 

Azt, hogy miért döntöttek így a barátnők, Rozi a mai napig csak találgatja. Hiába hívta őket, és próbálta megbeszélni velük a problémát, nem tudta kideríteni, miért bántak vele így. Rozi eleinte magát okolta mindenért, viszont mostanra már belátta, hogy ez nem csak rajta múlt.

Veled történt már ilyen? Hogy a barátnőd, legjobb barátod egyik napról a másikra megszakította veled a kapcsolatot? Úgy, hogy az okát a mai napig nem tudod?

Derzsi Bernadett

 

web-bannerek-hirlevel-01_0.jpg