Országos nagy barátnőnk, Kim Kardashian (38) megint egy lélegzetelállító cuccban jelent meg a MET-gálán. Na, ezt csináljátok utána, egy újabb feladvány! 

A Kardashian-Jenner család nem csupán Amerika, hanem a mi nagy falatunk is, ami megakadt a torkunkon. Kimet nem lehet kikerülni: felpumpált ajakkal és biciklinadrágban, árkon-bokron keresztül követik őt a nők. A fenekükre gyúrnak, hogy lemásolják Kim méretes hátsóját – na és ott a híres Kardashian-kontúr! Kenjük azt is a képünkre, illik, nem illik. Ő a leghíresebb celeb, Trump elnök kenyeres pajtása, mert még a politika sem tudja őt figyelmen kívül hagyni. Megpróbáljuk kinyomozni, miért.

kim-kezdo.jpg

A pornócsillag

Hol vannak azok az idők, mikor Kim a barátnője, Paris Hilton ruháit rendezgette a szőke szépség otthonában. Ma már kevéssé ismert, hogy Kim egykor Paris mindenese volt, és mindent megtett, amit királynője parancsolt neki. Igen ám, de a kedves Kim sokkal önteltebb volt, mint azt gondoltuk volna, és a Parissal töltött éveket a tanulóéveinek tekintette. Jelszava ez volt: „Mindegy, hogyan leszel híres, az a fontos, hogy híres legyél!” Parissal az iskolai előkészítőn ismerkedtek meg, aztán később együtt lógtak, és a fotósok felfigyeltek Kim egzotikus vonásaira és idomaira.

2007-ben napvilágot látott első filmje, egy házi használatra készült pornóvideó, amelyben az akkori fiúja, Ray J volt a partnere. (Ebben is csak bálványát követte, hiszen Paris is a pornóvideójával híresült el.) A film saját műfajában nem döntött rekordot – de ahhoz elég jó volt, hogy a kiváló üzleti érzékkel rendelkező Kris mama útjára indítson egy reality show-t, a Keeping Up With Kardashianst

A szexmacska

Hirtelen mindenki Kimre és az ő különleges családjára volt kíváncsi! Tavaly a rapperként nem sok babért arató Ray J szaftos interjút adott a The Sun című angol lapnak: mert akinek kell a pénz, az olyasmire is visszaemlékszik, ami meg sem történt. Kim legalábbis ezzel kommentálta az ügyet, és beteges hazudozónak nevezte Ray J-t. A férfi maratoninak mondta Kimmel a szexet, aki csak akkor tartott szünetet, ha meg akarta igazítani a sminkjét. (Mert arra mindig adott, hogy az arca a kamera előtt kifogástalan legyen.) Ray J említést tett Kim Vuitton bőröndjéről is, amelyik válogatott erotikus segédeszközökkel volt tele. 

Kanye mindörökre!

Kim háromszor házasodott. Először egy tévéproducerrel, majd egy tévéműsorban kötött házasságot egy NBA-ben játszó kosárlabda-játékossal, aki ellen 72 nap után válópert nyújtott be. Kanye West már nevének kezdőbetűje miatt is beleillett a Kardashian-klánba. Kim és Kanye 2012 áprilisában kezdett randevúzni, és másfél év múlva került sor a lánykérésre. Kanye egy egész baseballstadiont bérelt ki hozzá, a kijelzőn pedig ez a mondat világított: „Kérlek, gyere hozzám!” Kim ujján egy eszméletlen nagyságú, 20 karátos gyémántgyűrű ragyogott. Kim visszaadta a gesztust: férje születésnapjára Los Angelesben kibérelte a híres Staples Centrum stadiont, hogy Kanye nyugodtan kosarazhasson a barátaival.

hirlevel_web_banner_1_344.jpg

Ma már hét éve vannak együtt, született három gyerekük, és a bulvárból egyértelműen kitűnik, hogy ugyanolyan problémákkal küszködnek, mint a többi halandó ember. Idővel ugyanis kiderült, hogy az amúgy tehetséges zeneszerző Kanye Westtel együtt élni nem leányálom. Hirtelen haragú, önfényező. Kanye-t senki nem szereti úgy, mint maga Kanye, aki a Twitteren ódákat zeng saját magáról. Egyszer idegösszeomlással kórházba került, mert annyira nyomasztotta, hogy 53 millió dollár mínuszban van a számláján. Kim, a nagy megmentő azonnal a segítségére sietett, és a Twitteren bejelentette: „Bocsi, hogy elkéstem a partiról! A 80 millió dollárból, amit a videojátékomért kaptam, át kellett utalnom 53 milliót a közös számlánkra.” 

Kim mindig készen áll, hogy elsimítsa Kanye kétes ügyeit. Nem csak pénzről van szó – Kanye egy időben azzal sokkolta a liberálisokat, hogy teljes mellszélességgel kiállt Trump elnök mellett. Tavaly októberben Make Amerika Great Again felirattal a sapkáján éltette Trump fura találkozóját Észak-Korea képviselőjével.

Kim nemrég így nyilatkozott Alec Baldwin show-jában: „Olyan családban nőttem fel, amelyikben apámnak más volt a politikai meggyőződése, mint anyámnak – és nekünk, a gyerekeknek is. Ám ezt mindig megbeszéltük. Nálunk ebből sosem volt vita: mindenki ragaszkodik a meggyőződéséhez, és nem kell miatta kellemetlenül éreznie magát. Nem bánom, hogy a férjem olyan, amilyen. Hagyom, hogy maradjon hű a véleményéhez.“ Kim maga is találkozott már az elnökkel, mert kérni akarta Alice Marie Johnson drogdíler életfogytiglani büntetésének az elengedését. Szerinte a bíróság ítélete túl szigorú volt. Ezt már egyszer Barack Obama elutasította, de Kimnek köszönhetően Alice Marie húsz év után kiszabadult. Mi ez, ha nem teljhatalom?

01_84.jpg
Kim három gyerek után (igaz, az utolsót béranya hordta ki). Se leülni, se pisilni nem tudott a szilikonfűzőjében, de kibírta

A semmiért fizetnek!

Kimnek senki nem hiszi el, hogy van elég esze. Pedig valamit mégiscsak jobban tud nálunk, hiszen a munkája sokáig abból állt, hogy az egész napot otthon töltötte egy tévéstábbal – és csak úgy dőlt a like-özön. Az egész világnak bebizonyította, hogy a nagy semmiből is meg lehet élni, és nem is akárhogyan. (Ma már milliók követik.)

A „Selfish” című könyvben például kizárólag Kim szelfijei szerepeltek. Ámde ádáz kritikusait ezzel sem győzte meg. Minden nő tehetséges, ha fél órára bezárják egy szépítőszerekkel teli fürdőszobába – fanyalogtak. Végül Kim számítógépes és mobilos játékokban mutatta be fényes életét. Rájött, hogy százszorosan is az élete az, amire mindenki kíváncsi! Hihetetlen, de kemény 45 millió dollárt keresett ezekkel a játékokkal és emojikkal.

A patinás Forbes magazin a címoldalán hozta a képét, amit lelkesen közzé is tett a Twitteren: „Egy tehetségtelen nőhöz képest nem is olyan rossz!” Az interjúkban pedig elmondta, hogy az üzleti világban találta meg élete értelmét. 

Kontúrozzunk!

A celeb Kim mára üzletasszonnyá vált. Megalkotta a KKW Beauty kozmetikai márkát, és ezzel új útra lépett. Szétment két nővérével, Kourtney-vel és Khloéval, akikkel ruhákat árult. A legfiatalabb lányról, Kylie Jennerről vett példát, aki szépen keresett különutas, rúzsokat és szájceruzákat forgalmazó cégével. 

Kim a kontúrozásból csinált üzletet: az első kontúrkollekció, ami nagyméretű ceruzákból állt, pillanatok alatt elfogyott. Az európai nőket csöppet sem zavarta, hogy az ő arckarakterükhöz nem igazán illik a Kardashian-kontúr. Kim már csak tudja, hogy mitől döglik a légy! Kezdettől fogva együtt dolgozott a szépségbloggerekkel, s ezáltal sikerült az egész világon elterjeszteni a márkáját. Kijelentette, hogy udvari sminkesével, Mario Dedivanoviccsal minden új terméket kipróbálnak... A KKW Body illatához egy ikonikus flakon tartozik, amely Kim testének körvonalait szimulálja. Az ötlet nem eredeti: Jean-Paul Gaultier pár évvel korábban már előrukkolt ezzel az üvegcseformával. Ám Kimet és rajongóit ez nem zavarja.

kkw-beauty.jpg
Kim egyik sminkkollekciója

Melyik égtáj lesz a neve a következő gyereknek?

Elsőszülött lánya, North, valamint Saint nevű fia után béranya hordta ki harmadik gyermekét, aki a Chicago nevet kapta. A második szülésekor kiderült, hogy a méhlepény hozzá van nőve a méhfalhoz, ami életveszélyes állapot, mert az anya elvérezhet. A műtét után az orvosok közölték a házaspárral, hogy egy következő terhesség végzetes lehet. Kim és a férje nagyon szeretett volna még egy gyermeket. Egy névtelenséget kívánó béranya 45 ezer dollárért kihordta a harmadik utódot. Kim eleinte nem volt kibékülve a Chicago névvel, mert egy szótagos nevet szeretett volna, például West-et, ami jellemző a családra. A Chicago viszont azt a várost idézi, ahol a férje, Kanye felnőtt, s Kim belenyugodott, hogy örömet szerezzen neki, ő maga pedig méltó legyen „Az év felesége” címre... 

Hat gyerek, két szülő: kész klán!

Kardashianék rengetegen vannak és gazdagok, reality show-juk a ruhákról és a luxusról, valamint a hétköznapi dolgokra való rácsodálkozásról (például hogyan kell mosni) szól – és azóta már a testvéreknek is külön show-juk van. Néha kicsit civakodnak, hangosak, de amúgy meleg családi szeretetben élnek. Ezért is fogadták őket a nézők a szívükbe. Az Instagram beköszöntével pedig áttolták életük egy részét az instára, és azóta a termékreklámokból gazdagodnak.

kardashian-csalad.jpg
A Kardashian-család

Arról híres, hogy híres!

Kim ma a világ legismertebb nőjének számít, extra idomai (nagy mell, hatalmas hátsó) tették ismertté. Stílusán sokat csiszolt férje, a rapper Kanye, aki ma már inkább csak divatguruként ismert – pedig jó zeneszerző. Kim mára a nevét márkává alakította, túlárazott ruhákat, kozmetikai termékeket árul a testvéreivel, de a saját nevén is.

Így lettek ők egy hatalmas, boldog család!

Kim apja örmény származású, és hírnevét annak köszönheti, hogy védőügyvéd volt az O. J. Simpson elleni gyilkossági perben. Anyja, Kris Jenner kis ideig stewardessként dolgozott. 23 éves korában ment férjhez a gazdag ügyvédhez, és négy gyermeke született tőle: Kourtney, Kim, Khloé és Rob. A párocska 1991-ben vált el, mert a feleség szerelembe esett Bruce Jennerrel, a szétbotoxolt arcú tízpróbázó olimpikonnal. (Aki ma már nőként tengeti az életét.) Azt, hogy ő valójában nő, közös valóságshow-juk után teregette ki, 65 éves korában. Krisszel két gyermekük született: Kendall (ő ma a Chanelnek és a Marc Jacobsnak modellkedik) és Kylie. Kylie-t az ajakfeltöltése tette ismertté, s azóta egy rúzsos céget is felfuttatott. 

Mikor kevés volt az ennivaló, akkor a kövér női test volt divatban, mikor sok az étel, a halálra éheztetett test a menő.

A nagy pánikroham

Kim sose fogja elfelejteni 2016 októberét. Párizsban járt a divathéten, ahol öt felfegyverzett férfi rontott a szobájába. A betörők a közösségi hálóról tudták, hogy Kim szobája aranybánya. Durván megkötözték a nőt, és puskát tartottak a fejéhez. Kim sírt, kiabált, hogy vigyenek mindent, csak ne öljék meg, mert pici gyerekei vannak. A rablók elvették négymillió euró értékű jegygyűrűjét, 5-6 milliót érő ékszereit is összeszedték – és Kim lelkének egy darabkáját is magukkal vitték. Élete egyik napról a másikra megváltozott. Visszavonult a nyilvánosságtól, mély depresszió gyötörte, nem bírt egyedül lenni, rohamokban tört rá a sírás. „Pánikszerűen féltem a nyitott terektől, nem jártam étterembe, mert féltem, hogy kitudódik, hol vagyok, és újra kirabolnak.” Később elmondta: „Ennek így kellett történnie. Tanultam belőle. Rájöttem, hogy vigyáznom kell, mit rakok fel az instára. Többé nem posztolok friss adatokat.”

Miért követjük?

Egyet tisztázzunk: nem azért, mert szép. A női szépségeszmények mindig elérhetetlenek! Mikor kevés volt az ennivaló, akkor a kövér női test volt divatban, mikor sok az étel, a halálra éheztetett test a menő. Ma Kimnek köszönhetően a nagy fenék az „új mell“. Kim azért a nők álma, mert az ő méretes feneke – főleg az európai nők számára – elérhetetlen.

–varga, nagyvendégi–
Cookies