Csóka Dóra (25, Dunaszerdahely) mindennapjai a hírek forgatagában telnek. A Nézőpont Intézet külső munkatársa, nemzetközi sajtófigyeléssel foglalkozik – emellett a Szabad Újság Külföld rovatának szerzője.

Reggel fél hatkor kezd (szerencsésnek tarja magát, mert otthonról dolgozhat): elkészíti az előző napi, magyarországi hírek összefoglalóját.

ritkan-van-offline-belso.jpg

Dóra alig egy éve fejezte be a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok mesterszakát. Korábban tolmácsnak készült, ezért érettségi után az ELTE bölcsészkarára iratkozott be, ahol három évig orosz nyelvet és irodalmat hallgatott. Itt ismerkedett meg alaposabban Szolzsenyicin műveivel. (A Gulag krónikása a mai napig a kedvenc írója, belőle írta a szakdolgozatát is.)

Mindig is érdekelték a világ történései, a hírböngészés egyben a hobbija. „Szakmai ártalom” nála, hogy rögtön a „Külföld” rovatot lapozza fel mindegyik újságban, oda kattint elsőként a hírportálokon. Az igazi kikapcsolódást számára a sport jelenti, bár a mozgást csak az utóbbi két évben szerette meg. (Ehhez képest mostanság hetente háromszor jár aerobikra.)

Szeret utazni – és persze imád vezetni, már 18 éves kora óta van jogosítványa.

Ritkán van offline: ha éppen nem híreket fogyaszt, hírösszefoglalót ír vagy cikket szerkeszt, a telefonját nézegeti. Online szenvedélyének, az Instagramnak hódol. A közösségi oldalon rengeteg orosz modellt és bloggert követ, így a napi instragramozás mininyelvgyakorlásnak is beillik.

ritkan-van-offline-targyak.jpg
Szolzsenyicin és a gulag: itt kezdődött az orosz irodalom iránti érdeklődésem. Telefon nélkül nem tudnék élni. Az órám a 365 napból 360-szor biztosan rajtam van. Kedvenc alapozóm a Bobbi Brown: biztosan sokáig megmaradok a márkánál.

Kevesen gondolnák, de évekig rockzenét hallgatott, három évig még gitározott is. Az idei Szigeten pedig majdnem ugyanannyira élvezte a Limp Bizkit koncertjét, mint Martin Garrix showját. Nagy álma, hogy eljusson Szingapúrba, ahol párjával fürdőzne a Marina Bay Sands legendás medencéjében.

hirlevel_web_banner_2.jpg

–varga–
Cookies