Ha rózsás ház, akkor angol ház, mert az egyik legszebb az angol rózsa. A legnagyobb rózsanemesítő David Austin volt, aki az antik angol rózsa illatát próbálta összehozni a mai, modern rózsák folytonos virágzásával. A hűvös Albionban minden valamirevaló ház mellett van pár rózsabokor, s így októberig van mit rakni a vázákba. 

08_12.jpg

A képen szereplő házat vidéken építették fel a tulajdonosok, és becsempészték a vidéki élet minden báját és szépségét. A berendezkedés során a régit ötvözték az újjal, a végeredmény pedig üde és mértéktartó. A falak például fehérek, csak a fürdőben van tapéta (ám az csodaszép!), s nem vitték túlzásba a rózsás kárpitokat sem. A konyha modern, a bárszékek az indusztriális stílust képviselik, az étkező faszékei viszont északi ihletésűek: puritán külsejűek, de nem kényelmetlenek.

04_24.jpg

A házban mindent felülír az angolok kényelem iránti elkötelezettsége: semmi sem öncélú, minden a praktikumot szolgálja. A nappali karosszékei régies megjelenésűek, a kazettás szekrényajtók mögött pedig sok holmi elfér. Angol ház nincs kandalló nélkül, és a kényelmes kanapé is angol találmány. Tudnivaló, hogy az angol lakberendezésben mindig a kényelem győzött a cifrával szemben (ellentétben a francia stílussal).

01_26.jpg

Egy angol lakásban mindig helyet kapnak a személyes darabok, ilyen itt a dekupázsolt telefon, amely a háziasszony keze munkája. Lessük el a legjobb ötleteket!
–néva–

06_17.jpg

10_5.jpg

03_29.jpg