Ha rózsás ház, akkor angol ház: mert az egyik legszebb az angol rózsa.

A legnagyobb rózsanemesítő David Austin volt, aki az antik angol rózsa illatát próbálta összehozni a mai modern rózsák folytonos virágzásával. A hűvös Albionban minden valamirevaló ház mellett van pár rózsabokor, s így októberig van mit rakni a vázákba.

rozsas-hazban-kezdo.jpg

A képen szereplő házat vidéken építették fel a tulajdonosok, és becsempészték a vidéki élet minden báját és szépségét.

rozsas-hazban-etkezo.jpg

A berendezkedés során a régit ötvözték az újjal, a végeredmény üde és mértéktartó. A falak például fehérek, csak a fürdőben van tapéta (ám az csodaszép!), s nem vitték túlzásba a rózsás kárpitokat sem.

rozsas-hazban-furdo.jpg

A konyha modern, a bárszékek az indusztriális stílust képviselik, az étkező faszékei viszont északi ihletésűek: puritán külsejűek, de nem kényelmetlenek.

rozsas-hazban-konyha.jpg

A házban mindent felülír az angolok kényelem iránti elkötelezettsége, semmi sem öncélú, minden a praktikumot szolgálja. A nappali karosszékei régies megjelenésűek, a kazettás szekrényajtók mögött pedig sok holmi elfér.

rozsas-hazban-szek.jpg

Angol ház nincs kandalló nélkül, a kényelmes kanapé is angol találmány: tudnivaló, hogy az angol lakberendezésben mindig a kényelem győzött a cifrával szemben (ellentétben a francia stílussal.)

rozsas-hazban-nappali.jpg

Egy angol lakásban mindig helyet kapnak a személyes darabok, ilyen itt a dekupázsolt telefon, amely a háziasszony keze munkája. Lessük el a legjobb ötleteket!

rozsas-hazban-telefon.jpg

rozsas-hazban-eloszoba.jpg

elofizetes_uj_no_0.png

–néva–
Cookies