Fáradt, fakó arcbőr, pókhálóráncok, megereszkedett kontúr. A negyven feletti nők kétségbeesve szemlélik arcukat a nyári napsugarak kíméletlen fényében. De nincs veszve semmi! Hiszen, ha óvatosan is, de kipróbálhatják a legmodernebb szépségbeavatkozásokat: egy kevés botox, alkalmanként feltöltés, a mezoterápia, a hidratálás, a lézer és a hámlasztás – mind-mind hasznos az érett bőrnek. A kezelések rugalmassá tesznek és feszesítenek, kirajzolják az arckontúrt és látványosan eltüntetik az idő nyomait.

Negyven felett már nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne foglalkozzunk a bőrünkkel: ha eddig elhanyagoltuk a reggeli és az esti szépségrutint, a nyári napsugarak könnyen bosszút állhatnak rajtunk. De mik a legmodernebb bőrfiatalító kezelések, és hogyan végzik ezeket? Cikkünkben ennek jártunk utána!

bor-indito.jpg

Mezoterápia

A mezoterápia olyan speciális orvoskozmetikai eljárás, amelynek során a vitaminokat és a nedvességet a bőr második rétegébe, az irharétegbe juttatják. Itt zajlanak azok az anyagcsere-folyamatok, melyek meghatározzák a bőr öregedését. Ez az ápolási módszer Franciaországban született, ahol már ötven éve alkalmazzák. A szépségklinikákon a mezoterápia a belépő ápolások közé tartozik, mert feszesíti és kisimítja a bőrt. Hatóanyagai közt többféle vitamint, növekedési faktort, ásványi anyagot, valamint hialuronsavat is találunk, amely táplálja a bőrt.

A hatóanyagokat kétféle módon lehet bejuttatni a bőrbe: tűvel vagy mezoterápiás pisztollyal. A pisztoly 3 mm-es tűkkel apró szúrásokat ejt a bőrön, és az így keletkező csatornákon át viszi be a hatóanyagokat az irharétegbe. A kezelés fél óra hosszat tart, előtte érzéstelenítő zselével kenik be az arcbőrt. Létezik tű nélküli mezoterápia is, amikor elektroporációs készülékkel juttatják be a gyógykeveréket az irharétegbe. A kezelésnek szemmel látható eredménye van: az enyhe bőrpír néhány órán belül elmúlik, és a bőr csodálatosan simává válik.

Az elektroporáció a hagyományos tűs mezoterápiának a noninvazív – vagyis behatolásmentes – alternatívája, így az úgynevezett virtuális mezoterápia vagy tű nélküli mezoterápia egy teljesen fájdalommentes eljárás.

Retinol tartalmú hámlasztás     

A retinol (A-vitamin) a hámlasztó bőrápolás egyik legfontosabb hozzávalója. A retinolos kezelés új, egylépcsős felszíni hámlasztó módszer, amely hatékony eszköze a ráncok, a pigmentfoltok, a tág pórusok és a pattanások eltüntetésének. A kezelésre igazán a téli időszak ideális, amikor a napsugárzás nem túl erős. Eltünteti az elhalt sejteket a bőrfelületről, így a bőr megújul, friss és ragyogó lesz. Minden korosztály használhatja, a fiatalok arcfrissítésre, az idősebbek a ráncok eltüntetésére, a bőr hidratálására, feszesítésére, a rugalmasság és a kollagéntermelés növelésére. A retinolos hámlasztás főleg a zsíros bőr kellemetlen tüneteit semlegesíti, például megszünteti a tág pórusokat.

A kezelés egyszerű és fájdalommentes. A megtisztított bőrfelületre felviszik a NeoStrata Retinol Peel oldatot, majd a szer gyorsan beszívódik a bőrbe. A hámlasztó oldatot 3-8 óra múlva langyos vízzel le kell mosni, s utána kerülni kell a magas UV sugárzást. Két-három nap múlva a kezelt bőrfelület kiszárad és hámlani kezd, majd egy hét eltelte után a régi felület teljesen eltűnik, és előbukkan az új, friss, hidratált és fényes bőr.  

csepp-kozelrol.jpg

Vámpírterápiás arcfiatalítás

vámpírterápia vagy Drakula-kezelés egy nagyon ígéretes és hatékony bőrfiatalító eljárás, amely során vérlemezkékben gazdag saját plazmát juttatnak a bőrbe az arc, a nyak, a dekoltázs vagy a kézhát területén. A kezelés során a vérlemezkékből felszabaduló növekedési faktorok beindítják a sejtszaporodást, az őssejt-differenciálódást és az érképződést. A Drakula-terápia hatására a bőr szerkezete megújul, visszanyeri üde, fiatalos ragyogását, feszessé válik, és a ráncok is kisimulnak. Hatása hosszú távon, másfél-két évig észlelhető.

Elsősorban az idősödő, fáradt, nedvességhiányos, rugalmatlan arcbőr kezelésére ajánlott. A bejuttatott saját szérumot őssejtekkel és hialuronsavval dúsítják, ezáltal hatása megtöbbszöröződik. A kezelés során a könyökvénából levett vérből kinyerik a vérlemezkékben gazdag plazmát. A trombocitákkal és hialuronsavval gazdagított oldatot apró szúrásokkal injektálják az előzőleg érzéstelenített bőrfelületbe. Ezt követően bőrnyugtató maszkkal zárják a kezelést.

Negyven felett már nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne foglalkozzunk a bőrünkkel: ha eddig elhanyagoltuk a reggeli és az esti szépségrutint, a nyári napsugarak könnyen bosszút állhatnak rajtunk.

CO2 frakcionált lézeres arcfiatalítás

Már egyetlen kezelés is hatásos, és a bőr öt évvel fiatalabbnak látszik. A kezelés hatására csökkennek a mimikai és mély ráncok, feszesebb lesz a bőr, a bőrkinövések, hegek, pigmentfoltok, tág pórusok eltűnnek, a kollagénszerkezet megújul, a bőrfelület újraformálódik. 

A gyengéd invazív kezelés előtt a bőrt megtisztítják, fertőtlenítik és krémmel érzéstelenítik. A megfelelő hullámhosszúságú lézersugár energiája mikroszkopikus oszlopokban jut a bőrbe, ezzel stimulálva az új kollagénrost képződését. A kezelés 15-20 percet vesz igénybe, azonban ehhez hozzá kell még számolni az érzéstelenítést és utána a bőr megnyugtatását, így összesen 60 percet kell a beavatkozásra szánni. A kezelés után 2-3 napig kicsit duzzadt, vörös lesz az arcbőr, azonban ezt követően megindul a mikrohámlás. A beavatkozás során a lézersugár hatására a bőrfelület egy része elpárolog, és a felszín alatti réteg átforrósodik. Új, rugalmas kollagénszerkezet alakul ki, a régi kollagén újramodelleződik. Egy hét elteltével már szemmel látható a javulás, a kezelés után négy héttel pedig még szembetűnőbb a bőr fiatalodása, és ez a hatás további öt éven keresztül megmarad.

cseppentes.jpg

Ránctalanító botoxkezelés

A gyors ránctalanítás egyik közkedvelt módszere a botoxkezelés. Tökéletesen alkalmas a mély mimikai ráncok eltüntetésére, így hatékonyan kezelhetjük a szemöldökök közötti ráncokat, a homlokráncokat és a szarkalábakat.

A botulinum toxin egy olyan baktérium toxinja, amely az idegvégződés–izom egység neuronjait blokkolja. A kezelés során a ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba fecskendő segítségével megfelelő mennyiségű hígított botulinum toxint juttatnak, amely hatására az izmok ellazulnak, és a ráncok kb. 2-3 nap múlva kisimulnak. A kezelés 15-20 percig tart, egy évben többször megismételhető. Hatása első alkalommal 3 hónapig tart, de minél többször ismételjük, annál tartósabb eredményt kapunk.

A plazmában található növekedési faktoroknak köszönhetően a Drakula-terápiával serkentik a bőr kollagénsejtjeinek regenerációját és növekedését, csökkentik a finom ráncokat, üdébbé teszik a bőrt.

Rádiófrekvenciás kezelés

Hatása felér egy injekciós arcfeltöltéssel, csak egészségesebb és természetesebb. Főleg a negyven év feletti korosztálynál hoz látványos javulást. Hatásmechanizmusa azon alapszik, hogy aktiválja a kollagén termelődését, és az elasztikus rostok összehúzódásával, illetve eredeti állapotukba való visszarendeződésével liftinghatást ér el.

Noninvazív – vagyis nem hatol be a bőrbe, a modern rádiófrekvencia segítségével, a szövetek felmelegítésével éri el a feszesítő hatást. A NuEraTight rádiófrekvenciás rendszer hatása azonnal mutatkozik, a kezelést a nap bármely órájában el lehet végezni, mert nincs gyógyulási idő. A kezelést teljes egészében számítógép irányítja. A felmelegített NuEraTight készüléket az arcra helyezik, és körkörös mozdulatokkal végigsimítják az egész bőrfelületet. A hő fokozatosan éri el a kívánt erősséget, egyre mélyebben hatol a bőr rétegeibe, ahol kifejti a hatását. A beavatkozás gyors és hatásos, 15-20 percig tart, ha a kezelés az arcon kívül a nyakra is kiterjed. A jó eredmény érdekében a kezelést legalább hat alkalommal kell megismételni.

eszkozok_0.jpg

A skin booster kezelés

Ez a hialuronsavas kezelés belülről intenzíven hidratálja a bőrt. Javítja a bőr rugalmasságát és szerkezetét, fokozatosan fiatalít. Célzottan a bőr középső rétegébe – ahova a hidratáló krémek már nem jutnak be – injektálják a hialuronsavat, amely súlya ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet képes megkötni. A fáradt bőrön alkalmazva a Skin Booster hialuronsavas kezelés egy bőr alatti hidratáló raktárt alakít ki, amely helyreállítja a vízegyensúlytKisimítja a finom ráncokat, és néhány kezelés után a bőr simább, ragyogóbb és rugalmasabb lesz.

A kezelés érzéstelenítő krém felvitelével kezdődik. Húsz perc eltelte után az orvos kozmetikus a bőr minden négyzetcentiméterén finom tűszúrással bejuttatja a hatóanyagot a bőrbe. A beavatkozás minimális fájdalommal jár. Az oldat hatására a bőr magához tér, hidratálódik, megújul a bőrstruktúra, és a bőrfelület tisztább, fényesebb lesz. A bőr kisimul, a kisebb hibák eltűnnek.

A skin booster kezelést fiatalabbak is igénybe vehetik a bőr szépségének fokozására és ragyogóbbá tételére, idősebbeknek akkor ajánlatos, ha bőrük szárazabb vagy aknés.

Ultherapy arckezelés

A sebészi arcfiatalítás egyetlen noninvazív változata, amely a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását, ott, ahová eddig csak a szike jutott el. Gyors, páciensbarát és semmilyen külső sérüléssel nem járó eljárás. Az ultherapy egy teljesen egyedülálló berendezés, amely a mikrofókuszált ultrahang erejével képes a szervezet saját öngyógyító folyamatait beindítani, az arcplasztikával megegyező liftingeredményt elérni sérülés és fájdalom nélkül, az esetek 90%-ában egyetlen kezeléssel, mellékhatások nélkül. Eltünteti a tokát, megemeli a lecsüngő szemöldököt, szemhéjat, orcát.

Nemcsak a megereszkedett bőrt teszi helyre, hanem a kollagénképződést is beindítja, hogy az eredmény hosszan tartó legyen. Az ultherapy kezelésnek egyrészt azonnali feszesítő hatása van, de a kollagén-újraképződés igazi eredménye hosszabb távon 3-6 hónap múltán mutatkozik meg, s optimális esetben akár öt évre is látványos és tartós hatással bír. Maga a kezelés két fázisban történik. Az elsőben az ultrahang a mélyebben elhelyezkedő bőrréteget kezeli, majd a felszínesebbet. Az eljárás kb. 70 percig tart, a kezelés előtt érzéstelenítő krémmel kezelik az arcot.

Varga Klára

 

Kapcsolódó írásaink: A méreg, ami egyszerre szépít és gyógyít, Ciróka-maróka szárazkefével

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata
Cookies