Bőrünk ápolása minden évszakban fontos, ám minden évszakban mást kíván. Fagyos időben a bőrünknek extra adag zsírra és nedvességre van szüksége, hogy károsodás nélkül vészelje át a telet.

Télen kevesebb faggyút termel, így szárazabb a bőrünk, ezért érdemesebb a szokottnál zsírosabb krémet választani ebben az időszakban, hogy a bőr megkapja a támogatást a védekezésben.

teli-arc-kezdo.jpg

Válasszunk olyan krémet, mely könnyen felszívódó növényi olajokat tartalmaz. Nappal a vegyes bőrre elég egy könnyű, zsíros krém, száraz bőrre viszont tartalmasabb arckrém kell. Ha néhány csepp mandula- vagy dióolajat keverünk könnyű, nappali krémünkhöz, gyors segítséget jelenthet. Hosszabb távon azonban érdemes átállni egyfajta téli bőrápolásra, miszerint kencéink több zsiradékot – lipideket – és kevesebb vizet tartalmazzanak. Ehhez ideális szer lehet például a sheavaj, de a már igénybe vett bőr ápolására alkalmasak a méztartalmú krémek is. A méz megköti a nedvességet, és ösztönzi a sejtregenerálódást, mindenekelőtt azonban gyulladáscsökkentő tulajdonságú.

Használjunk olyan E-vitamin-bombát az arcunkra, amelyet házilag is el tudunk készíteni! Nem kell hozzá más csak tojás, olaj, és méz.

Egy egész tojást verjünk fel, adjunk hozzá 1 evőkanál mézet és 1 evőkanál olívaolajat. Keverjük össze alaposan, majd vigyük fel a bőrre, hagyjuk hatni 15 percig, végül langyos vízzel öblítsük le. Pihe-puha, táplált arcbőr lesz a végeredmény!

Gyors karácsonyi frizura

Bár igaz, hogy idén karácsonykor nem a legnagyobb családi összejöveteleken és bulikon fogunk részt venni, azonban ha csak otthon töltjük az ünnepeket, a szentestét akkor is illik megtisztelni azzal, hogy kissé kicsípjük magunkat! Így készítsünk rafinált csavart frizurát 2 perc alatt!

hirlevel_web_banner_2_71.jpg

Egy klasszikus csavart frizurát vállig érő hajból is el lehet készíteni. Nem baj, ha hajunk nincs frissen mosva, mert a csavarás így még tovább tart majd!

Hajkefe segítségével oszlassunk el hajunkon egy kevés hajhabot, majd egy hajgumi segítségével rögzítsük hajunkat lófarokba. A lófarokba kötött hajunkat az óra járásával ellentétes irányba csavarjuk addig, míg magától gombóccá nem tekeredik. Végezetül az egészet egy átlátszó gumival fixáljuk, s figyeljünk rá, hogy a hajvégek kifelé álljanak. S voilá! máris készen állunk az ünneplésre!

–varga–