Nálunk még a legügyesebbek sem merik használni az élénk színeket. Pedig ha fehér falakat hagyunk – és ugye, ez a spórolós megoldás –, a színek feldobják a lakást.

Minden reggel, amint kinyitjuk a szemünket, kis utazásra csábítanak. Elég ránézni a tavaszi lombok színében pompázó függönyre, hogy elfeledkezzünk a téli szürkeségről.

szines-lakas-kezdo.jpg

A pink párnák és az ágyvégi narancsszín pedig vibrálást hoznak a mindennapokba.

szines-lakas-2.jpg

Háziasszonyunk nagyon szerény körülmények között nevelkedett, amikor is az egyetlen fogódzót a fantáziája jelentette számára: gondolatban kis képzelt világokat teremtett, amelyek színesek és inspirálók voltak.

szines-lakas-1.jpg

Már akkor elhatározta, hogy ha viszi valamire az életben, akkor színes lakásban fog élni. És lőn!

Mivel házukban sok az ablak, a bezuhogó természetes fény rásegít a tágasság érzetére. Nincs sok bútor, mint mondja, sokat „mixelt”: a retrót keverte az új és praktikus darabokkal.

A nappali régi foteljeit egy öreg nénitől kapta, és áthúzatta őket, hogy illjenek a függönyökhöz.

szines-lakas-4.jpg

A kandalló mellé egy ügyes asztalos modern könyvesrekeszeket készített. Vendéglátónk nagyon szereti a könyveket, hiszen pont a tanulás által tudott kitörni a szegénységből.

szines-lakas-5.jpg

Itt-ott tapétát is használt, a nappaliba épp a tapéta hoz be kis csillogást (itt keretbe rakatta a festővel), a toalettben pedig csicsásra vette a figurát.

szines-lakas-6.jpg

A padlót szizálszőnyeg borítja. Ma már ez is beszerezhető – ha máshol nem, hát olcsóbb változata az IKEA-ban.

szines-lakas-3.jpg

hirlevel_web_banner_1.jpg

–nagyvendégi–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies