Szerkesztőségünk is ott volt a Budapest Central European Fashion Weeken, ami az elmúlt években a régió legnagyobb divateseményévé nőtte ki magát. Évekkel ezelőtt pár feltörekvő magyar dizájnerrel indult a budapesti divathét, ami mára nemcsak a magyar tervezők új kollekcióit hivatott bemutatni, hanem több neves dizájnert is a kelet-közép-európai régióból. A hétvégén került megrendezésre a 2019-es őszi kollekciókat felvonultató divathét, ami már a nemzetközi mintára épülve kápráztatott el minket. Na de lássuk is, hogyan képzelik el a tervezők az őszi szezont!

jesuisbelle.jpg

Je Suis Belle
Dévényi Dalma és Kiss Tibi kombója tovább variálta a már jól megszokott bohém, de mégis céltudatos nő gardróbját. Az őszi szezonra szinte teljesen elhagyták a komor színeket, és szuperüde rózsaszínek és merész minták egészítették ki a kollekciót. Imádjuk, ahogy a tervezők játszanak az anyagokkal, és végre nem kell feketébe bújni a hidegebb hónapokban!

mero.jpg

Peter Mero
A fiatal dizájner újrafogalmazta a ‘végzet asszonya’ ruhatárát, ami a megszokottnál még dögösebb és szexibb. Merő Péter nem félt használni az áttetsző anyagokat sem, amik remekül passzoltak a piros és türkiz árnyalatokhoz. Mindenkit azonnal elvarázsolt a tervező kollekciója. És téged?

maisonm.jpg

Maison Marquise
Egy látványos tervezőváltás után Kiss Márk lett felkérve az új kollekció tervezésére. A kollekció Kiss Márk kollaborációjával készült. Az egykori stylistnak köszönhetően egy sokkal frissebb és modernebb Maison Marquise-t láthattunk a kifutón. A merész sliccelések mellett a feltűnő printek tették felejthetetlenné a kollekciót, ami egy csapásra a kedvencünk lett!

senimens.jpg

Sentiments
Joó Beatrix fekete-fehér Konfetti kollekciója a nyári szezont hivatott még elegánsabbá varázsolni. Az estélyi ruhák helyett most sokkal több kosztümmel és akár irodába is alkalmas ruhadarabbal kápráztatta el a budapesti közönségét. A bohém, olykor a 70-es éveket idéző szabások jól megférnek a decens vonalak mellett is – valahogy így kell keverni a stílusokat! Mi már tudjuk, miben strandolunk idén! És te? 

elysian.jpg

Elysian
Bódis Boglárka a 2019-es őszi szezonra is selymekkel és tüllökkel álmodott – sokunk örömére. A meseszép estélyi ruhákat könnyen kombinálható hétköznapi szettek váltották, melyeken mind ott volt az Elysian márka eleganciája.  

abodi.jpg

Abodi
Milánó után a magyar közönséget is elvarázsolta Abodi Dóra legújabb, 2019-es őszi kollekciója. Az extravaganciájáról híres magyar tervező most sem fogta vissza magát, és egy igazán nemzetközi gyűjteményt hozott össze. Biztosak vagyunk ugyan benne, hogy ezek a ruhák nem fognak velünk szembe jönni az utcán, de bátran inspirálódjatok a szettekből, hisz már olyan celebek választották a magyar tervezőnő ruháit, mint Kylie Jenner vagy épp Katy Perry.

Reméljük, nektek is tetszett a beszámolónk a divathét első napjáról, ugyanis hamarosan még több izgalmas kollekcióval és backstage információval jelentkezünk!
Kász Attila

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg