Gömbölyű, kerek, egyenes. Nyúlánk, apró, telt, vézna. Ahogy a nőiségnek száz arca van, úgy a női test is sokféle lehet (éppen ez a változatosság gyönyörködteti évszázadok óta a férfit).

Ne akarjunk hát egyformák lenni! Elvégre sokkal többet nyerünk azzal, ha a saját szépségünket aknázzuk ki.

te-is-csodas-vagy-kezdo.jpg
(© Patrizia Burra)

Yurkov

A Yurkov Akadémia nem azt mondja, hogy változz meg, hanem hogy találd meg a saját stílusodat. Aki csatlakozik hozzájuk, hozzáférhet a tananyagukhoz, ahol olyan kérdésekre kaphat választ, mint: Hogyan emelhetjük ki a legvonzóbb testrészeinket, hogyan faraghatunk le magunkról apró trükkökkel akár 8 kilót? A klub alapítója Kovács Orsolya, aki egy bámulatos és vonzó nő. Persze neki is megvoltak a maga válságai, mikor önbizalma nulla volt, elvált, a munkáját is elvesztette – s innen építette fel önmagát, valamint stílustanácsadó szalonját, amely 2012 óta 1,8 millió nő ruhásszekrényétnyitotta meg. Az egyik legcsodásabb nő, akivel volt alkalmunk találkozni.

Komfortos és magabiztos!

A Yurkov alapstílustréningjén a tanácsadók megkeresik a klienshez passzoló színeket, méreteket, fazonokat. „A stílus persze nem csak a ruhákról szól! Ha megjelenik egy hideg típusú hölgy egy aranyló, mézszőke hajkoronával, biztosan ajánlani fogjuk a fodrászának, hogy hamvasítson kicsit rajta” – árulja el Nagy Finta Adrianna, a Yurkov szlovákiai vezetője.

Vásárolj szakértővel! „Amikor együtt megyünk vásárolni, a ruhákat a kliens stílusprofiljához válogatom. Olyan darabokat is beviszek a próbafülkébe, melyeket magától biztosan nem emelt volna le a polcról. De csak akkor visszük haza, ha nála is és nálam is bekerült az igen-kupacba!”

Szlovák és magyar dizájnerek a Yurkov szalonban!

Pozsonyi szalonjuk egyik felében a showroom kapott helyet magyar és szlovák tervezők darabjaival. Időnként nyílt napokat tartanak, mikor is az érdeklődők betekinthetnek a stílustanácsadó műhely kulisszáiba.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

A TE TESTPARÁD A MÁSIK NŐ ÁLMA

Nagy Finta Adrianna (Gúta) a magyar Yurkov stílustanácsadó szalon szlovákiai vezetője. Adri több mint egy évtizede nőkkel foglalkozik, és adottságaink felemelésében hisz. „Míg a coach belülről kifelé haladva segít, addig a stílustanácsadó kívülről befelé indul. Amikor a nő tudja, hogy milyen szabás és szín áll jól neki, a lelke is kivirágzik!” – vallja. Mit üzen a gardróbunk? – ezt a kérdést próbáltuk megválaszolni.

a-te-testparad-a-masik-no-alma-belso.jpg
Nagy Finta Adrianna

– Bocsáss meg, de nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy a körmöd az év színében pompázik...

– Ó, én már azelőtt is nagyon kedveltem a magentát, hogy a Pantone Intézet kihirdette volna az év színeként. (Mosolyog.) A kezdeményezést jó dolognak tartom, mert szélesebb körben is elkezdtünk a színekről beszélgetni. Az év színét mindig aktuális témák alapján választják ki. A tavalyi kékes-lilás Very Peri például a Covid utáni hirtelen optimizmust hirdette, míg az idei Viva Magenta az újrakezdés szimbóluma. Mi, stílustanácsadók pontosan ezt hangsúlyozzuk: minden szín, amit viselünk, rólunk szól. Gardróbunk színei szavak nélkül is mesélnek.

– Elkezdhetnek aggódni a fekete szín rajongói?

– A fekete keménységet, távolságtartást, erőt sugall. Nem véletlen, hogy sok nő a menstruációja idején ösztönösen a fekete darabok után nyúl, ezekkel ugyanis azt fejezi ki: „Most hagyjatok békén, csak túl szeretném élni a napot!” Különben megfigyelhető, hogy ciklusunk felénél meg éppen a merészebb színeket kedveljük. Amikor jólesik a figyelem, bátrabban veszünk fel pirosat – ami a női energia és a szexualitás jelképe –, de a pink, a sárga, a narancssárga árnyalataiban is ilyenkor érezzük a legjobban magunkat. Legyen szó bármilyen színről: jó tudni, hogy nekünk mi áll jól!

Ha tisztában vagyok a színeimmel, a hozzám passzoló fazonokkal és a méreteimmel, azt is tudni fogom, hogyan hozzam ki a legtöbbet a megjelenésemből. Sőt: bátran folyamodom majd azokhoz a trükkökhöz, amelyekkel optikailag javítani tudok az arányaimon.

– Vagyis nem fogok alma alkatú hölgyként sötét alsó részben, hasi tájékon mintás blúzban megjelenni?

– Hacsak nem a lábamat szeretném eltüntetni és a hasamat megmutatni – merénylet a jó ízlés ellen. Mert milyen is az alma alkat? A széles vállú, nagyobb mellű, hasi hízásra hajlamos hölgyek tartoznak ebbe a kategóriába, akiknek általában meggyűlik a bajuk a felsőruházattal. Hiszen a mintákkal, a fodrokkal – néha az övekkel is – éppen azokat a testtájékaikat hangsúlyozzák ki, melyek amúgy is hangsúlyosak. Tehát nemigen tudják, hogy mit viseljenek felül. Mi éppen ezért a lágy esésű felsőket, a hasi tájékon bővebb szabásokat javasoljuk nekik. (Az idei báli szezon flitteres, fodros trendje – melynek eleve nagyító hatása van – nem kedvezett nekik.) Persze az éremnek két oldala van! Az alma alkatú nőknek általában gyönyörű a lábuk és kecses a bokájuk, amit vétek nem megmutatni! Így alulra jöhetnek a minták, de akár a flitterek és a fodrok is. Persze nincs két egyforma nő, ezért nem lehet általános érvényű tanácsokat adni. Hisz teljesen másként mutat egy 160 centis alma, mint egy 180-as. A testelemzés során nagy gondot fordítunk arra, hogyan aránylik egymáshoz az alsótest és a felsőtest, melyik a hosszabb, melyik a rövidebb. Ez az összhatás szempontjából nagyon fontos.

Olvass tovább: A te testparád a másik nő álma

Olláry Ildikó
Cookies