Végre itt a jó idő, csicseregnek a madarak! Végre nem csak a hálószobánk tükrének mutathatjuk meg legújabb szerelem-darabjainkat, hiszen elkezdődött a teraszszezon! Ugyan szigorú járványügyi intézkedések mellett, de már kedvenc teraszainkon is divatozhatunk. A kérdés már csak az, hogy miben.

Jogosan merül fel a kérdés, hiszen jó ideje csak otthon, többnyire melegítőben vagy játszósban ittuk a sűrű feketét, ami nem ér fel imádott latténkkal, amit kedvenc kávézónk teraszán kortyolgathatunk a napsütésben. De végre ennek is elérkezett az ideje! 

1_5.png

A tavasz beköszöntével ismét előtérbe kerültek a pasztellszínek. Ez a tendencia jó ideje nem megy ki a divatból, nem mellesleg minden évben legalább egy vezető divatház emeli kollekciójába a fagyiárnyalatokat. Idén a Virginie Viard vezette Chanel leginkább az időtálló elegancia jegyében tervezett pár szupertrendi kosztümöt, amit habkönnyű tüllökkel bolondított meg. A 90-es évek jegyében Viard újra fókuszba helyezte a derék- és csípőláncot, ami az idei szezon egyik nagy visszatérője, és amely egy csapásra a fiatal divatrajongók kedvenc divatkiegészítője lett! Ha már fiatal generáció, Donatella Versace inkább a lázadókat célozta meg tavaszi kollekciójának pasztelldarabjaival, hiszen a finom rózsaszíneket tengeri élőlények nyomataival élénkítette. Akik ámulatba estek A Bridgerton család című sorozat mesésen romantikus kosztümjeitől, azoknak mindenképp egy finoman szabott pasztellrózsaszín nadrágkosztümöt ajánlunk az év első teraszozásához, amit egy buja csipkebralette-tel tehet még ellenállhatatlanabbá. 

3_4.png

A tavasz mindig is egyet jelentett a romantikával, ezért nem túl meglepő, hogy a pasztellszínek mellett a virágminták is évről évre előtérbe kerülnek az év ezen szakaszában. Ami még ennél is romantikusabb: e két tendencia keveredése! Kiemelkedőt alkottak Nicky és Simone Zimmermann, a Zimmermann-márka alapítói-tervezői, akik mesterien kombinálják a különféle virágmintákat.

Idén a lágy vonalvezetés mellett a kacér nőiességet helyezték előtérbe rafinált szabásvonalakkal: kacér hátkivágások, mégis előkelő küllem jellemzi a Zimmermann tavaszi modelljeit. De ez a tavasz már csak ilyen!

4_1.png

Akik a vagányabb darabokat és a feltűnőbb mintákat részesítik előnyben, azoknak kedvez a Valentino kollekciója! Pierpaolo Piccioli minimalista vonalvezetését a nagy virágprintek teszik nőiessé. Nem mellesleg az oversize darabok előnye, hogy egy derékhangsúlyos övvel (vagy nélküle) bármely testalkatból szuperszexit varázsolnak. Na és ki ne szeretne szexin kacsintani a pincérfiúra, miközben eldönti, hogy szójatejjel vagy tejes szójával kérje a kávéját?! 

Most, hogy újraindult az élet, itt az ideje annak is, hogy a PANTONE 2021-es színeit, avagy a sárgát és a szürkét is beépítsük ruhatárunkba. Hivatalos megnevezésük a PANTONE 17-5104-es Ultimate Gray, vagyis az alapszürke, valamint a PANTONE 13-0647-es Illuminating, azaz a világítósárga árnyalat.

pantone.png

Esetünkben az élénksárga szimbolizálhatja a pandémiát követő megújulást. A két szín együttese pedig arra mutat rá, hogy nekünk, embereknek igenis szükségünk van egymásra – magányosan csak unalmas és szomorú szürke emberek leszünk. Eme két árnyalat külön-külön is trendi, de együtt a legcsábítóbb – csakúgy, mint kedvenc helyeink megújult, teraszos étlapjai.

Így hát következő teraszozásodkor kombináld szürke farmeredet egy feliratos fehér pólóval, amit vibrálósárga cipővel és táskával tehetsz még ellenállhatatlanabbá!

5_0.png

A teraszozás egyébként nem új keletű dolog, az emberek már az ókorban is szerettek jókat enni-inni társaságban, a szabad ég alatt. Ugyanakkor a teraszozás mai formája inkább a rokokó korában alakulhatott ki a versailles-i palota kertjeiben, ahol Marie Antoinette parádés díszletek között válogathatott a francia édességek között a nap bármely szakaszában. Napjainkban újra fénykorát éli a brunch, ami a reggeli és az ebéd angolszász megnevezéseinek különös elegye. A brunch olyan étkezést foglal magába, ami nem is reggeli, nem is ebéd, inkább valami a kettő között – és ami mellé nem ciki pezsgőt fogyasztani. A luxus érzete nem csupán egy pohár pezsgővel a kezünkben lenghet körbe minket... Akkor is, ha szettünket dizájner táskával kombináljuk. Idén tovább hódítanak a mini dizájner táskák – a trend élharcosa Simon Porte Jacquemus, de ma már a Burberry és a Louis Vuitton kínálatában is többféle apró táska szerepel. Az idei szezon nagy visszatérői pedig a Fendi Baguette és a Dior Messenger táskái, amelyek a millennium után idén újra hódítanak a divatrajongók köreiben.

Nincs is jobb időtöltés több hónapnyi kijárási tilalom után, mint kedvenc éttermünk teraszán bruncholni barátnőnkkel egy pohár pezsgő – és legújabb dizájner táskánk társaságában!

6_1.png

Az #öltözzkiazújnővel kihívásunk folytatódik! Öltözzünk ki a teraszokra!

Készíts egy szelfit!

Helló, újra kint! Viszlát, szürke hétköznapok! Lassan már idejét sem tudjuk, mikor öltözhettünk ki úgy igazán. A szigorítások minden lazaságra rátenyereltek. Keresd elő legkedvesebb előkelő szettedet, sminkelj, és a parfümről se feledkezz meg. Majd készíts egy szelfit, és töltsd fel a közösségi oldaladra #öltözzkiazújnővel hashtaggel. A legjobb képeket az Új Nő Facebook- és Instagram-oldalán is bemutatjuk.

Kász Attila