Év vége felé mindig egy kicsit úgy érezzük, summáznunk kell az elmúlt esztendőt. Itt az idő, hogy valóban összevessük, milyenek voltunk, mit vittünk véghez, és miben kell még változnunk. Akárhogy is nézzük, az új évvel egyetemben mindig az új terveken gondolkozunk, az új kilátásokat latolgatjuk, az új „énünkről” és életünkről ábrándozunk.

Abban bízunk, hogy most talán kicsivel jobbak lehetünk, hogy kevesebb stressz ér majd minket, könnyebbek leszünk öt kilóval, és talán a pénzből is több marad a tárcánkban. Az új esztendő az új és jobb életet jelentené valóban?

fogalmas-kezdo.jpg

Levél tőlem nekem

A változás nem megy egyik napról a másikra. Ha valóban elhatároztuk, hogy jószívűek és kedvesebbek leszünk, akkor kezdjük az összevetést és tervezést apró lépésekkel. Például egy levéllel, amit magunknak írunk. Milyenek voltunk az elmúlt évben, s miben szeretnénk változni a következőben. Ez egy igazán kiváló önismereti gyakorlat, amit minden év végén megismételhetünk. Az előző évben írt leveleket olvassuk át, és csak ezután lássunk hozzá a summázáshoz. Biztosan jókat nevetünk majd, vagy éppenséggel megkönnyezzük az eddigi életünkben történt örömöket és bánatokat.

2019-es inspirációs napló

Ha túl kényelmetlennek érzed a tőlem-nekem levél formáját, akkor az inspirációs napló pontosan neked való! Ehhez nem szükséges más, csak hogy rákeress a naplóra az interneten, és máris letöltheted a színes kis csodát.

Rajzok, kérdések, kedves szavak várnak ott rád, s ez egy tökéletes forma arra, hogy összefoglald az elmúlt évedet, és hogy megtervezd a jövőt... Mindezt szuper dizájnos formában!

Ne fogadalmat tegyünk!

Ne fogadalmakkal kínozzuk magunkat, helyette célokat tűzzünk ki magunk elé, amelyek nem úgy kezdődnek, hogy: „Holnaptól...!” Legyen a következő év az „itt és most” éve, ha már tényleg technikailag is ezt a világot éljünk. Kezdjük a diétát, a sportot mától. Tervezzük meg már ma a teendőinket, hívjuk fel végre azokat a rokonainkat, akikkel már hetek óta beszélni szeretnénk. Ne féljünk belevágni egy új és nagy projektbe, amit régóta tervezgetünk! Legyünk kicsit merészebbek, bátrabbak, megértőbbek, de legfőképp maradjunk emberségesek, figyelmesek, szeretetre méltóak... Törekedjünk a jóra!

hirlevel_web_banner_2_283.jpg

Új szokások kialakítása

Az év utolsó napjait általában a családdal és a barátokkal töltjük. Kiváló alkalom arra, hogy jókat beszélgessünk, és egy kicsivel közelebb kerüljünk önmagunkhoz is. Ez utóbbihoz szükségeltetik néhány óra egyedüllét, amikor átgondoljuk, mi az, amiben valóban változni akarunk. Mindezt a mindennapi életben is gyakoroljuk! Például, ha eldöntöttük, hogy az idei szilveszteréjszaka nem a felelőtlen mulatozásról fog szólni, akkor idén próbáljuk ki a visszafogott, ám annál kellemesebb, pihentető újév-kezdést. Legyen ez egy új, lélekemelő start, aminek segítségével könnyedén nekirugaszkodhatunk az új évnek, a szebb és jobb jövőnek.

Sikeres, boldog és stresszmentes új évet kívánok mindenkinek!

Dunai Mira
Cookies