2024.jan.25.
Szilveszterkor születni
Decemberi nem lehet! – rázott kezet anya és apa, amikor eldöntötték: elég a bátyám egyeduralmából, most már jöhet a kistestvér. Nem tudom, ki mit rontott el, de valahol hiba csúszott az egyezségbe. Idén ugyanis 29. éve, hogy családunkban a szilveszteri ebédnél torta az előétel.
Szilveszterkor születni
2021.jan.1.
Újévi versek
Kezdjük lélekmelengető, szíves versekkel az új évet! Tartsanak velünk, s fogadják sok szeretettel Varró Dániel, Ady Endre és Szabó Lőrinc köszöntését!
Újévi versek
2018.dec.31.
Az újévet bőséggel kell kezdeni!
E két napon, szilveszter és újév napján hagyományok és szokások biztosítják az emberek számára a következő esztendőre a termény bőségét, a jó szerencsét, az egészséget, a boldogságot és régen az állatállomány szaporaságát is.
Az újévet bőséggel kell kezdeni!
2018.dec.28.
Új év, új élet?
Év vége felé mindig egy kicsit úgy érezzük, summáznunk kell az elmúlt esztendőt. Itt az idő, hogy valóban összevessük, milyenek voltunk, mit vittünk véghez, és miben kell még változnunk.
Új év, új élet?
2017.dec.31.
Azok a boldog ünnepek!
Azt hittem, már sohasem lesz vége ezeknek az ünnepeknek. Holnap végre dolgozni megyek, s kipihenhetem magam. Csak ma este még viszonoznunk kell sógoromék látogatását. Hiába, kölcsönkenyér visszajár.
Azok a boldog ünnepek!
Cookies