Az angolok konokul ragaszkodnak a hagyományaikhoz és a tárgyaikhoz, ezért egy zsúfolt nappali néha egész Anglia történetét elmeséli.

Az angoloknak van egy furcsa szilveszteresti szokásuk: éjfélkor a házigazda kinyitja a hátsó ajtót, hogy kiengedje a régi évet, az óra 12. ütésére pedig beengedi az újat. A szerelmesek teleaggatják a házat fagyönggyel – még a csillárra is jut belőle –, mert éjfélkor csókolózniuk kell a fagyöngy alatt, és így egész évben elválaszthatatlanok lesznek.

angol-otthon-kezdo.jpg

Angliában minél öregebb egy ház, annál nagyobb becsben tartják. Képeinken egy 1700-as évekből származó suffolki vidéki házbelsőt láthatunk. Azóta persze már párszor felújították, és most egy orvos házaspár lakja két csemetéjével és Don nevezetű kutyájával. (A lakberendezési magazinokban a kutyus képe is mindig ott szerepel, mint fontos családtagé.) A házban négy hálószoba található. Ez is fontos információ, mert a család tekintélye és a hálók száma között egyenes arányosság áll fenn.

Suffolk bájos vidéki fészek, ahol fekete ribizlit és ősszel almát szüretelnek, nyáron lovagolnak, és a januári csípős hidegben nagy sétákat tesznek a gyalogösvényeken.

A látogatót stílusosan virág fogadja a lerakóasztalon. Imádják a partikat: a nappaliban külön koktélasztal van rendszeresítve kristálykaraffával, ahonnan kitöltik az esti italt. A konyhai bemélyedésben ott áll az AGA tűzhely, benne az öröklánggal.

eloszoba.jpg

Az ünnepi asztalra nem váza, hanem asztalközép kerül, gyümölcsökkel és aranyozott terményekkel.

asztaldisz.jpg

A falakat virágos tapéta borítja, a padlót durva szizálszőnyeg, a fürdőszobában lábas kád áll.

furdo_3.jpg

A kandallóban tűz lobog, és süppedős kanapék és fülesfotel várja a vendégeket.

kandallo.jpg

A faszékek és a tükör kerete viszont vidékiesen rusztikusak... 

szek-tukor.jpg

–nagyvendégi–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies