A Csallóköz, annak is közepén az Amade Kastélyszálló olyan szép, hogy minden csodálatot megérdemel. Pedig kockázatos vállalkozás volt az elfeledett Aranykertbe, annak is egyik legelfeledettebb sarkába egy butikhotelt megálmodni. A szálló mégis most ünnepelte fennállásnak 10. évfordulóját egy stílusos borvacsorával.

Az est főszereplője egy gyönyörű szép torta volt, amelyen minden attribútum megjelent, ami a szép Csallóközt nevezetessé teszi. Először is ült rajta egy béka – hiszen a régiek szerint a Csallóköz nem más, mint egy hatalmas béka (a monda szerint a rossz lelkek és jó lelkek is béka alakban jártak a lápos vidék felett).

koko.jpg

A tortán volt még szitakötő, amelyik a gazdag faunára és flórára utalt, hiszen az idevalósiak hiszik, hogy a világ legjobb helyén élnek, ahol fojtogatóan édes illatú virágok nőnek az árterekben, és a föld mélyén a legjobb víz folyik. Mert hány olyan hely van még Európában, ahol aranyat mosnak a folyóparti fövenyből? S nem utolsósorban: ez a táj adta első magyar dalköltőnket, Amade Lászlót. Volt hát a csicsás tortára mit rápingálni, még a füzér is az igazi gipszfüzért idézi a kastély ablakairól. A cukorkaszínek pedig a régi világ édességét jelképezik, amikor fehér bodorított parókába öltözött urak kellemkedtek a hölgyekkel.

fa-fuzerrel.jpg

Nézegessünk hát szép képeket a hangulatos tortáról és esti vacsoráról – s aki meg szeretné tekinteni élőben, amit most a képeken lát, megteheti. (Elég előfizetni nyomtatott magazinunkat, az Új Nőt. Aki előfizeti, az ebben a hónapban megnyerheti álmai nyaralását, benne programpontként a wellnessezést és az ötórai teát az Amadéban).

pincerek.jpg

A szorgos készülődés után a fellépők szebbnél-szebb dallamokkal andalították el a vendégeket.

piros-ruhas-enekesek.jpg

Sötétedéskor fáklyák is gondoskodtak a hangulatvilágításról...

lang.jpg

... és a fák is gyönyörű füzér-ruhát öltöttek magukra! 

fa-fuzerrel-2.jpg

A szökőkút vizének csobogása kellemes alásfestést biztosított a vacsorának.

szokokut.jpg

A torta mellett persze már különleges ételek is felbukkantak.

kaja_0.jpg

A sütemények pedig olyan gyönyörűek voltak, hogy szinte sajnáltunk beléjük harapni! 

a-betu.jpg

–néva–

 

Fotó: Dömötör Ede

Kapcsolódó írásunk: Pavlova, az új szerelem

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata