Vágyunk a hó után, mert a fehérség mindent befed, piszkot és szemetet. Vándorolva ide-oda, a behavazott tájban megkapjuk a tiszta szépség élményét, ami még a legprózaibb természetű embert is megérinti.

A hó egyet jelent a fehérséggel, a fehérség a szépséggel, s hiszünk abban, hogy ami szép, az jó is. Vágyunk a szűzi fehér hótakaró után, mert nem volt jó az előző esztendő. Lesz mit 2022-ben fehérre mosni...

vagyunk-a-ho-utan-kezdo.jpg

Reggel hét óra, kísérteties a kórházi folyosó kora reggel halvány fényeiben. Az asszony a rendelő előtt várakozik. Kiszólnak neki, hogy megjött az orvosnő, ámde nem fogad, mert itt a delta-variáns.

Ez az orvosnő oltásellenes, ezt minden betege tudja, mert mindig az oltás ellen szónokolt.

Az asszony azonban elszánt, mert fáj a dereka; beszól a rendelőbe, hogy ő ám be van oltva. Az orvosnő meghökken, szinte hallani lehet, ahogy kattognak az agyában a fogaskerekek. Na, jó, akkor jöhet!

vagyunk-a-ho-utan-1.jpg

De hisz az orvosnő egy hete még arra biztatta a betegeit, hogy ne oltakozzanak. Most meg: elfeledkezik az orvosi esküjéről, és egyáltalán nem szolidáris a sorstársaival... Az oltatlant nem fogadja, csak az oltottat? Nagyon nagy havazás kell ahhoz, hogy az ehhez hasonló ellentmondásokat az új év majd elmossa... (Cséfalvay Á. András képei Érsekújvár és Bős környékén készültek.)

vagyunk-a-ho-utan-2.jpg

vagyunk-a-ho-utan-7.jpg

vagyunk-a-ho-utan-4.jpg

vagyunk-a-ho-utan-3.jpg

vagyunk-a-ho-utan-5.jpg

vagyunk-a-ho-utan-8.jpg

vagyunk-a-ho-utan-6.jpg

vagyunk-a-ho-utan-10.jpg

minden_reggel_ujno.sk_186.png

–nagyvendégi–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies